شهرهای هوشمند: خلاصه‌ای از راه‌حل‌های دیجیتال برای زندگی بهتر در آینده

پس از آزمایشاتی که در طول یک دهه انجام گرفته است، شهرهای هوشمند وارد مرحله جدیدی شده‌اند. البته، آن‌ها فقط یکی از عوامل عالی و فوق‌العاده نشان دادن شهرها هستند. راه‌حل‌های دیجیتالی یکی از قدرتمندترین و ارزان‌ترین عواملی هستند که می‌توان آن‌ها را به این عوامل کاربردی افزود. در این داده و گزارش به آنالیز ده‌ها برنامه کاربردی پرداخته شده است. پس از آن به شاخص‌هایی که می‌توان با استفاده از آن‌ها کیفیت زندگی را ۱۰ تا ۳۰ درصد بهتر کرد، اشاره می‌شود. همچنین، با توجه به این تحقیقات متخصصان متوجه شده‌اند که پیشرفته‌ترین شهرهای هوشمند این کره خاکی هنوز در آغاز راه خود قرار دارند.

  • شهرهای هوشمند به استفاده بیشتر از هوش‌دیجیتالی کمک زیادی کرده‌اند و به این طریق باعث انجام کارهای بیشتر در مدت زمان کمتری شده‌اند. استفاده از برنامه‌های زمان واقعی باعث دستیابی به داده‌های شفاف شده است. داده‌هایی که باعث داشتن انتخاب‌ها و نتایج بهتر می‌شوند. این انتخاب‌های بهتر می‌توانند به نجات جان انسان‌ها، جلوگیری از وقوع جرم و جنایت، کاهش بیماری‌ها و حتی بهبود ارتباطات اجتماعی کمک کنند. هنگامی که شهرها عملکرد بهتری از خود ارائه می‌دهند، در واقع به عنوان مکانی ایده‌آل برای راه‌اندازی کسب‌و‌کار محسوب می‌شوند.

  • MGI به ارزیابی سه نمونه شهری هوشمند با سیستم زیرساختی قدیمی و نقاط شروع اولیه و برنامه‌های به کار برده شده در آن‌ها کرده است. براساس، نتایج مشخص شد که این ابزارها می‌توانند نتایج مثبتی نظیر کاهش ۸ تا ۱۰درصدی مرگ و میر داشته باشند. در ضمن، زمان پاسخگویی اورژانس را ۲۰ تا ۳۵ درصد افزایش می‌دهند و به کاهش ۱۵ تا ۲۰ درصدی میزان رفت‌و‌آمد منجر می‌شوند. همچنین، این برنامه‌ها باعث کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی انتشار گازهای گلخانه‌ای هم می‌گردند.

  • براساس، تصویر لحظه‌ای که از ۵۰ شهر توسعه‌یافته و هوشمند جهان نشان داده شده، این مناطق از ثروتمند بیشتری برخوردار بوده و تغییرات در آن‌ها سریعتر لحاظ شده است. البته، بسیاری از این شهرها با آگاهی عمومی کم درباره نحوه استفاده از برنامه‌های هوشمند همراه هستند. شهرهای بزرگ آسیایی که جمعیت بومی آنها جوان هستند با مشکلات بزرگ دیجیتال در شهرهای خود مواجه هستند. برخلاف، موفقیت‌هایی که تا به امروز کسب شده است، بسیاری از رهبران جهانی کارهای فراوانی برای توسعه پایگاه فناوری و بهبود توسعه و افزایش رضایت کاربران در عرصه فناوری هوشمند انجام داده‌اند. در حال حاضر، بسیاری از شهرها برخی از برنامه‌های کاربردی تاثیرگذار را اجرا نکرده‌اند. علت آن هم پیشرفت دائم و عدم ثبات تکنولوژی و فناوری است که منجر می‌شود دائما اطلاعات را به روز رسانی کرد.

  • بخش دولتی مسئول ۷۰ درصد از برنامه‌های آزمایشی انجام گرفته است. اما۶۰ درصد از سرمایه اولیه مورد نیاز برای اجرای برنامه‌های وسیع نیازمند حمایت بخش خصوصی است. همچنین، نیمی از سرمایه‌گذاری اولیه انجام گرفته بخش دولتی نتایج مثبتی در پس‌انداز مستقیم و یا فرصت‌های تولیدی درآمد ایجاد کرده است.

  • تکنولوژی و فناوری‌هایی که در این گزارش مورد بررسی قرار گرفته‌اند، می‌توانند به پیشرفت و بهبود وضعیت شهرها و دستیابی به حدود ۷۰ درصد از اهداف کمک کنند. گرچه، تبدیل شهرها به یک شهر هوشمند در بهبود وضعیت اقتصادی و شغلی کمک نمی‌کند. پس نمی‌توان از شهرسازی هوشمند به عنوان استراتژی توسعه اقتصادی برای ایجاد مشاغل استفاده کرد.

  • ممکن است، شهرهای هوشمند باعث ایجاد فرصت‌های قابل توجه‌ای برای صنایع شوند. نیازهای مشتریان باعث ارزیابی مجدد محصولات و خدمات فعلی با هدف دستیابی به انتظارات بیشتر همچون کیفیت، هزینه، کارایی بیشتر در حوزه‌های مختلفی همچون تحرک تا مراقبت‌های بهداشتی شده است. راه‌حل‌هایی که از آنها در شهرهای هوشمند استفاده می شود به تغییر ارزش در چشم انداز شهرها و زنجیره‌های ارزش شهرها کمک می کنند. شرکت‌هایی که به دنبال ورود به بازارهای هوشمند مجموعه‌های متنوع هستند، نیازمند مهارت‌هایی همچون مدل‌های مالی خلاقانه و تمرکز بیشتر بر مشارکت مدنی هستند.

نباید فراموش کرد، تبدیل کردن شهرها به یک شهر هوشمند هدف نیست، بلکه وسیله‌ای برای رسیدن به هدف است. هدف اصلی پاسخگویی به نیازها و خواسته‌های شهروندان و ساکنین شهری است. فناوری و تکنولوژی به تنهایی ابزاری برای بهینه‌سازی زیرساخت‌ها، منابع و فضاهای مشترک است. شهرهای کمی هوشمند شده‌اند اما باز هم باید اغلب شهرها در راستای هوشمند‌سازی خود تلاش کنند. شهرهای هوشمند نیازمند بهبود نتایج برای ساکنان و مشارکت آنها در ساخت این قبیل از خانه‌ها هستند.

استفاده از داده‌ها و فناوری شهرهای هوشمند به تصمیم‌گیری بهتر کمک می‌کند. برنامه‌های هوشمند در هشت حوزه مختلف زندگی و کیفیت آن تأثیرگذار هستند. این هشت حوزه شامل حوزه‌های زیر هستند:

  • تحرک
  • امنیت
  • مراقبت‌های بهداشتی و سلامت
  • انرژی
  • آب
  • زباله‌ها
  • توسعه اقتصادی و خانه‌داری
  • تعاملات و مشارکت‌های اجتماعی

و نتیجه آن شهری کارآمدتر، بهتر و موثرتر خواهد بود.

ترجمه و خلاصه از منبع

مطالعه مقالات بیشتر در وبلاگ مدرسه کسب‌وکار تکاپو

مقالات مرتبط

پاسخ‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *