16 مدل مختلف گردشگری پذیرفته شده در سطح بینالمللی
«زندگی سراسر ماجراجویی و اکتشاف است، پس چمدانهایتان را بسته و سفر خود را آغاز کنید.»
در سالهای اخیر صنعت توریسم و گردشگری با رشد زیادی مواجه شده است. به همین علت، ما در ادامه به صورت مفصل و دقیق به انواع مختلف روشهای گردشگری پرداخته و به فعالیتهایی که میتوان در این نوع مسافرتها انجام داد هم میپردازیم. علاوه بر این، به نکاتی درباره برنامهریزی برای سفر، فعالیتهایی که میتوان در سفرها انجام داد، سوغاتیها و… نیز اشاره میکنیم. این مطلب به شما کمک میکند بدانید کی و کجا به چه کشوری با چه هدفی سفر کنید. با ما همراه باشید تا بیشتر با صنعت گردشگری و اهداف ارتقای این صنعت آشنا شوید.
گردشگری چیست؟
گردشگری به معنای ترک خانه و منزل خود با هدف گشتوگذار در شهرها و کشورهای جدید است. گردشگری میتواند مقاصد و اهداف متنوعی همچون تفریحی، کاری و تجاری و خانوادگی داشته باشد. البته، سفر و گردشگری انواع متنوعی دارد که در ادامه به آنها اشاراتی خواهیم داشت.
انواع مختلف گردشگری
امروزه صنعت گردشگری به یکی از منابع اصلی درآمد کشورهایی همچون ترکیه، هند، مکزیک و.. تبدیل شده است. به همین منظور، در ادامه به تاثیر این صنعت در کشورها مختلف و اماکن گردشگری محبوب جهانی و بینالمللی هم خواهیم پرداخت. براساس، گزارش سازمان بینالمللی توریسم و گردشگری ملل متحد (UNWTO)، گردشگری به رفت و آمد افراد در شهرهای داخلی و یا خارجی برای اهداف شخصی یا کاری اطلاق میشود. در ادامه به ۱۶ نوع از شاخههای گردشگری نظیر گردشگری داخلی، گردشگری بینالمللی، گردشگری تجاری، گردشگری ماجراجویی، گردشگری پزشکی، گردشگری آموزشی و غیره میپردازیم.
اهمیت گردشگری
امروزه اهمیت صنعت توریسم و گردشگری بر دولتمردان آگاه و مردم خلاق واضح شده است. آنها میدانند بهبود صنعت گردشگری به بهبود وضعیت اقتصادی آنها کمک زیادی میکند. در حقیقت، بهبود صنعت گردشگری کشورها با ایجاد و یا گسترش برخی مشاغل همچون هتل داری، رستورانداری، تاکسیرانی و… همراه است. بد نیست بدانید، به صورت کلی سه نوع گردشگری وجود دارد. از جمله آنها میتوان به گردشگری داخلی، گردشگری بینالمللی و گردشگری خارج از محل زندگی اشاره کرد. البته باید گفت، شاخههای جدید زیادی اخیرا به این صنعت افزوده شدهاند. از جمله انواع مختلف گردشگری توسعه یافته و محبوب دنیای امروز میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
1. گردشگری داخلی
2. گردشگری بینالمللی
3. گردشگری خارج از محل زندگی
4. گردشگری تجاری
5. گردشگری ماجراجویی
6. گردشگری در حیات وحش
7. گردشگری پزشکی
8. گردشگری با هدف بهبود حال روحی و تندرستی
9. سفر و گردشگری زیارتی
10. گردشگری فرهنگی
11. گردشگری تاریک
12. گردشگری آشپزی
13. گردشگری سلبریتیها یا گردشگری فیلم
14. گردشگری آموزشی
15. گردشگری با کشتی یا عایق
16. گردشگری روستایی
در ادامه بیشتر به تک تک موارد فوق میپردازیم تا با انواع مختلف شاخههای صنعت گردشگری و توریسم بیشتر آشنا شویم.
گردشگری داخلی
اگر شما به گشتوگذار در کشور خود مشغول باشید، گردشها و سفرهای شما شامل شاخه گردشگری داخلی میشود.
گردشگری بینالمللی
سفری که در آن نیاز به ویزا یا گذرنامه وجود داشته باشد، گردشگری بینالمللی نامیده میشود. به عنوان مثال، اگر میخواهید از ایران به هندوستان سفر کنید، سفر شما بینالمللی تلقی میشود.
گردشگری خارج از محل زندگی
این گردشگری به گردشگری که خارج از محل سکونت و شهر شما انجام بگیرد، اطلاق میشود.
گردشگری تجاری
این نوع گردشگری، مناسب شرکت در جلسات، سفرهای رسمی و شغلی، شرکت در کنفرانسها و غیره است. این نوع گردشگری نقش مهمی در بخش صنعت توریسم هر کشوری ایفا میکند. گاهی اوقات، افراد به منظور دستیابی به اهداف تجاری خود مجبور به اقامت بیش از یک سال در کشور جدید و مقصد خود میشوند. فعالیتهایی همچون شرکت در جلسات، گردهمایی رسمی، کنفرانسها، سمینارها، بازدید از نمایشگاهها و.. در این نوع گردشگری انجام میگیرد.
گردشگری ماجراجویی
این نوع از گردشگری با گذشت زمان از محبوبیت بیشتری برخوردار شده است. شرکت در تور دبی، گشتوگذار در پارکهای معروف جهان، پرش از ارتفاع و… در دسته این نوع گردشگری قرار دارند.
گردشگری حیات وحش
این نوع گردشگری با هدف مشاهده گونههای قدیمی و گاها عجیب و غریب حیات وحش آفریقا، هند، اسپانیا، چین و یا هر کشور دیگری انجام میگیرد.
گردشگری پزشکی
گاها برخی از افراد به دلیل مداوای خود مجبور به سفر میشوند. به عنوان مثال، سالانه حدود 6000.000 بیمار جدید برای درمان به تایلند سفر میکنند. طبق برآوردهای انجام شده بسیاری از گردشگران خارجی با هدف استفاده از درمانهای پزشکی سفر میکنند.
گردشگری با هدف بهبود حال روحی و تندرستی
معمولا در گذشته توسط اجداد ما این نوع گردشگری بیش از زمان فعلی انجام میگرفته است. این گردشگری مناسب گردشگرانی است که خواهان دستیابی به سلامت روحی خود هستند. گردشگری با هدف بهبود حال روحی و تندرستی به کاهش استرس و فشار روانی حاصل از زندگی امروز کمک فراوانی میکند. این قبیل از گردشگران مشکلات روحی خود را با انجام فعالیتهای جسمانی، روحی یا روانی آرامش دهنده درمان میکنند. امروزه در کشورها و شهرهای مختلفی مراکز گردشگری فراوانی با هدف سم زدایی روحی یا ذهنی همچون مرکز سم زدایی کالیفرنیا، پیاده روی، انجام حرکات یوگا، مدیتیشن درمانی، استراحت در چشمههای آب گرم و… به وجود آمده است. معمولا، گردشگران علاقهمند به این نوع گردشگری میتوانند سفر خود را با هدف افزایش آرامش روحی و یافتن دوباره خود انجام دهند.
گردشگری زیارتی
تورهایی که با هدف زیارت و یا شرکت در جشنهای مذهبی انجام میشوند، جز گردشگری زیارتی هستند. تور معبد طلایی در هند و یا شرکت در مراسم حج جز گردشگری زیارتی هستند.
گردشگری فرهنگی
این گردشگری با هدف مشاهده اماکن تاریخی و ویژگیهای هنری کشور و یا شهر مقصد انجام میگیرد. اگر تمایل دارید از کاخها و بناهای تاریخی دیدن کنید و یا علاقهمند به مشاهده آثار باستانی موزهها هستید، این نوع سفر مناسب شما است. سفرهایی با هدف تماشای موزه لوور و برج ایفل، سفر به کاخهای باستانی چین، مشاهده خانه مریم مقدس در ترکیه و… جز سفرهای فرهنگی هستند.
گردشگری تاریک
این نوع گردشگی به گردشگری که افراد با هدف مشاهده اماکن و یا وقایع تاریخی تلخ سفر میکنند، اطلاق میشود. از این نوع سفرها میتوان به مشاهده محل بمباران هیروشیما و ناکازاکی در ژاپن، بازدید در زندانها و موزه بقایای جنگ، اردوگاه کار اجباری آشویتس آلمان اشاره کرد.
گردشگری آشپزی
گردشگری آشپزی مورد علاقه افراد خوش خوراک است. افرادی که علاقهمند به چشیدن طعم غذاهای جدید هستند میتوانند با این هدف سفر کنند. اخیرا کشورهای زیادی همچون کره جنوبی، ایران، هند، ترکیه، ژاپن و… جشنوارههای غذای سنتی برگزار میکنند. علاقهمندان میتوانند به منظور چشیدن طعم غذاهای جدید و قدیمی ملل مختلف در جشنوارههای متنوع غذایی شرکت کنند. هند هر ساله جشنواره غذا در ایالتهای مختلف خود برگزار میکند. و هزاران نفر از خارج از کشور به منظور چیدن غذاهای هندی به “سرزمین ادویه جات” یعنی هند سفر میکنند.
سفر سلبریتیها و یا گردشگری فیلم
در این نوع گردشگری جاذبه اصلی افراد مشهور و اصطلاحا سلبریتیها هستند. گاهی افراد مشهور به عنوان گردشگر به رویداد خاصی میپیوندند و این مسئله باعث افزایش تعداد گردشگران آن مراسم یا رویداد میشود. بسیاری از سازمانهای مدیریت مقصد (DMO) از افراد مشهور برای تبلیغ مقاصد گردشگری خود به عنوان جاذبه توریستی استفاده میکنند. از جمله مقاصد معروف این نوع گردشگری میتوان به استودیو ساخت فیلمهای هری پاتر و مادام توسو اشاره کرد.
گردشگری آموزشی
گردشگری آموزشی به نوعی با آموزش و یادگیری درآمیخته است. آموزش و یادگیری هدف و دلیل اصلی این نوع سفر است. گاها افراد با هدف یادگیری دانش جدید از اماکن جدید، آشنایی با فرهنگ و رسوم اجتماعی و یا درک زبان مردم کشور یا شهر جدیدی سفر میکنند. این نوع سفر معمولا توسط مدارس، موسسات آموزشی و دانشگاهها انجام میشود.
گردشگری با کشتی یا عایق
گردشگری با کشتی یا عایق یکی از جدیدترین و سریعترین انواع گردشگری است. معمولا در این نوع سفرها از قایق، کشتی و تجهیزات گشتوگذار روی آب و داخل آن استفاده میشود.
گردشگری روستایی
در این نوع سفر و ماجراجویی معمولا داخل کشورها انجام میشود. افرادی که علاقهمند به مشاهده مناطق روستایی در نزدیکی منزل خود هستند میتوانند در این نوع تورهای گردشگری شرکت کنند. معمولا این نوع سفر با افزایش حس آرامش، کاهش استرس و اضطراب همراه است. علاوه بر این، این نوع سفر جز سفرهای کم هزینه و کوتاه است. افراد علاقهمند به سفرهای کوتاه و نزدیک به خانه طرفدار این نوع سفر هستند. به این ترتیب، افراد میتوانند با فرهنگ و میراث غنی روستاها و شهر خود آشنا شوند. محصولات ارگانیک و طبیعی را خریداری کرده و به بهبود کسبوکارهای محلی کمک کنند.
انواع مختلف توریسم
از دیگر انواع مختلف صنعت توریسم و گردشگری میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
• گردشگری اتمی
• گردشگری ساحلی
• تورهای دوچرخه سواری
• اکوتوریسم
• ژئوتوریسم
• گردشگری صنعتی
• گردشگری روستایی
• توریسم فضایی
• جهانگردی ورزشی
• جهانگردی پایدار
• گردشگری مجازی
• گردشگری جنگی
هدف اصلی گردشگری چیست؟
صنعت گردشگری و توریسم با اهداف مختلفی فعالیت خود را آغاز کرده است. از جمله این اهداف میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
• پایداری اقتصادی، که باعث ارتقای صنعت توریسم و رقابت بین کشورهای مطرح حوزه جهانگردی و گردشگری شده است.
• غنی سازی محلی، بخش دیگری از توسعه همراه شده با صنعت جهانگردی و گردشگری است.
• بهبود وضعیت اشتغال، گردشگری با هدف افزایش حقوق و دستمزد مردم محلی، دسترسی مردم به خدمات بهتر و بهبود کیفیت زندگی مردم محلی پیش میرود.
• ارتقا و توسعه مدیریت محلی، توانمندسازی مردم محلی به منظور افزایش خلاقیت در عرصههای مختلف شغلی از اهداف دیگر گردشگری است.
• ارتقا رفاه جامعه، جهانگردی به بهبود زندگی مردم محلی کمک زیادی میکند.
• جلوگیری از تخریب آثار تاریخی، طبیعی و فرهنگی از دیگر اهداف صنعت گردشگری است.
• از دیگر اهداف صنعت توریسم حفظ گونههای زیستی مختلف و حیات وحشت کشورها و شهرهای مختلف است.
• و آخرین هدف، افزایش پاکیزگی محیط زیست در حوزههای مختلف همچون آب، زمین، تولید زباله و هوا است.
همواره گردشگری جهانگردان و علاقهمندان به سفر را تشویق به حفظ و درک سنتها، میراثها، فرهنگ و جنبههای مذهبی میکنند. مهمترین هدف صنعت گردشگری رشد اقتصاد ملی کشور است. این صنعت مردم محلی را تشویق میکند از فرهنگ و آداب و رسوم خود حفاظت کند. علاوه بر این، صنعت گردشگری مردم محلی را تشویق به تولید صنایع دستی مختلف، غذاهای محلی، سوغاتی، تولید لباس و غیره میکند. گردشگری یکی از بخشهایی است که پیوسته به رشد اقتصادی کشور کمک میکند.
موضوع گردی یا Niche Tourism (گردشگری موضوعی)
این گردشگری بر جنبه خاصی از سفر تمرکز دارد و امروزه جز یکی از اشکال جهانگردی است که با رشد زیادی همراه است. گردشگری موضوعی نشانگر ویژگیهای خاصی از سفر است. به عنوان مثال، بعضی از افراد علاقهمند به بازدید از موزهها و کاخ ها، معماریهای قدیمی و ساختمانها هستند، اما عده دیگری خواهان چیدن طعم غذهای جدیدا در رستورانی باشکوه هستند. به همین علت، این نوع از گردشگری این دو بخش را با یکدیگر ادغام کرده و هر دو آنها را به عنوان بخشی از سفر شناسایی میکند.
انواع گردشگری موضوعی یا Niche Tourism
• Macro-Niche
• Micro-Niche
Macro-Niche چیست؟
گردشگری موضوعی کلان یا بزرگ را میتوان در موضوعاتی گسترده و کلان طبقه بندی کرد. گردشگری تجاری، گردشگری ورزشی، گردشگری پزشکی، سفرهای زیست محیطی و غیره همگی Macro-Niche هستند.
Micro-Niche چیست؟
این نوع گردشگری گروههای کوچکی همچون سفرهای گروهی کوچک با اهداف تست غذا نظیر گردشگری غذا یا گردشگری دوچرخه را در برمیگیرد.
مزایای موضوع گردی یا Niche Tourism
• این نوع جهانگردی و گردشگری شاخههای بیشتری از گردشگری را درون خود دارد. و در حال حاضر، با پیشرفت زیادی همراه است.
• پتانسیل رشد این صنعت زیاد است.
• این نوع از گردشگری به خلق مشاغل و کسبوکارهای خلاقانه و هنری زیادی کمک میکند.
انواع مختلف گردشگران
حالا که با صنعت توریسم و گردشگری بیشتر آشنا شدهاید، احتمالا کنجکاو هستید بدانید چه نوع گردشگران و مسافرانی داریم. اصلا گردشگر به چه کسی اطلاق میشود؟ برای پاسخ به سوالات فوق با این قسمت همراه باشید. گردشگر به فردی که از مکانی به مکان دیگر با هدف بازدید از اماکن جدید و سفر جابجا میشود، اطلاق میگردد. بدنیست بدانید، هدف هر گردشگر و مسافر همچون انواع گردشگری متفاوت است. از انواع مختلف مسافران میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
•گردشگران هیجان زده، این افراد بدون هیچگونه برنامه ریزی ناگهان خواهان سفر و گشتوگذار میشوند. معمولا، این افراد از تورهای برنامهریزی شده استفاده نمیکنند.
•گردشگران و مسافران تجاری، این افراد با هدف شرکت در جلسات کاری راهی سفر میشوند. آنها معمولا مدت زمان سفر خود را در هتل یا اتاق کنفرانس سپری میکنند.
•گردشگران تفریحی، این افراد با هدف لذت بردن در تعطیلات به سفر میروند. آنها علاقهمند به تجملات و سپری کردن تعطیلات خود در هتلهای گران قیمت هستند.
•گردشگرانی با هدف خاص، این افراد معمولا به دقت برای روزها و لحظات سفر خود برنامهریزی میکنند. آنها علاقهمند به گردش و گشتوگذار در اماکن جدید هستند.
•توریستهای علاقهمند به غذا، معمولا این دسته از گردشگران زیاد هستند. آنها علاقه زیادی به چشیدن غذاهای مختلف دارند. معمولا شما این افراد را در حال چشیدن غذاهای سنتی، جدید و محلی مکانی که به آن سفر کردهاند، میبینید.
از جمله جاذبههای گردشگری متنوع میتوان به دو دسته زیر اشاره کرد:
1.جاذبههای گردشگری طبیعی، معمولا گردشگران علاقهمند به این جاذبهها دائما در حال گشتوگذار در طبیعت هستند. آنها علاقه زیادی به سپری کردن زمان در جنگل، دریا، کویر و رودخانهها دارند.
2.جاذبههای گردشگری تاریخی و یا جشنوارهها، این نوع جاذبهها گردشگران علاقهمند به تماشای آثار باستانی و یا شرکت در جشنوارههای مختلف را به خود جذب میکند. از جمله این جاذبهها میتوان به جشنوارههای رقص سنتی در هند و یا جشنوارههای بهاره در ژاپن اشاره کرد.
برنامهریزی گردشگری چیست؟
برنامهریزی گردشگری شامل برنامهریزیها و پلنهای کامل برای افزایش لذت از سفر و دیدن اماکن جدید با دستیابی به هدفی معین است. در واقع، میتوان گفت هنگامی که برنامه کاملی برای سفر چیده میشود گردشگران بهتر و سریعتر میتوانند به اهداف خود برسند. این اهداف میتواند شامل دیدن منظره خاصی در غروب خورشید، بازدید از جشنواره خاصی و… باشد.
وجود برنامهریزی گردشگری علاوه بر مسافران به دولتمردان و بخشهای خصوصی کمک میکند، بتوانند مسافران بیشتری را در تاریخ معینی به جشنواره و یا رویداد خاصی بکشانند. به این ترتیب، آنها میتوانند به افزایش درآمد حاصل از صنعت توریسم در بخشهای مختلف کمک بیشتری کنند.
جنبههای مختلف برنامهریزی در صنعت گردشگری و توریسم
از جمله حوزههای مختلفی که باید در برنامهریزی صنعت توریسم و گردشگری به آنها توجه میشود، میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
• برنامهریزی مالی
• برنامهریزی به منظور دستیابی به هدف تعیین شده
• برنامهریزی منابع انسانی
• نظارت بر پیشبرد اهداف
انواع فعالیتهای صنعت توریسم و گردشگری
از جمله فعالیتهای مختلف صنعت توریسم و گردشگری میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
• تور دریایی یا ساحلی با قایق
• پیادهروی
• مسابقات رانندگی در جاده
• شنا با دلفینها
بستههای مختلف گردشگری
مدیران و رهبران بخش خصوصی و دولتمردان بخش دولتی میتوانند با به کارگیری خلاقیت خود به ارتقای صنعت گردشگری کشورشان کمک کنند. به همین دلیل، ما در ادامه شما را با بستههای مختلف گردشگری که این افراد میتوانند از آن استفاده کنند، آشنا میکنیم:
بسته گردشگری ماجراجویی
این بسته گردشگری، گردشگران و مسافران را به بیرون آمدن از منطقه راحت خود و دست و پنجه نرم کردن با هیجانات و چالشهای جدید تشویق میکند. معمولا، گردشگرانی که در سفرهای هیجانی شرکت میکنند با طبیعت احساس نزدیکی بیشتری پیدا میکنند.
بسته گردشگری زیارتی
برای بسیاری از گردشگران خارجی مشاهده معابد، مساجد، کلیساها و زیارتگاهها بسیار جذاب و شگفت آور است. هند، سریلانکا، سنگاپور جز مقاصدی هستند که میتوان برای مشاهده معابد به آنجا سفر کرد. آلمان، اسپانیا، انگلیس کلیساهای زیبا و بزرگ فراوانی دارند. ایران، ترکیه و عربستان نیز مساجد بزرگ و باستانی زیادی دارند. مسافران متناسب با هدف خود میتوانند به اماکن مختلف سفر کرده و از سفر خود نهایت استفاده را ببرند. البته، باید متذکر شد ترغیب گردشگران خارجی برای سفر به کشور دیگر بخش بزرگی از مسئولیت دولتمردان هر کشوری است.
محصولات گردشگری چه هستند؟
گردشگرانی که به کشور یا شهر جدیدی سفر میکنند، خواهان خرید محصولات گردشگری یا اصطلاحا سوغاتی هستند. هنر مردم محلی در کنار تشویق مسئولین دولتی میتواند گردشگران داخلی و خارجی را به تهیه محصولات گردشگری داخلی ترغیب کند. این محصولات داخلی باید متناسب با نیاز گردشگران و با هدف آشنایی آنها با فرهنگ هر شهر و کشوری تولید شده و در اختیار آنها قرار گیرند. از جمله محصولات گردشگری طراحی شده میتوان به اشیاء فیزیکی، مجسمه شخصیتهای معروف هر شهر یا کشور، مجسمه اماکن تاریخی و معابد و… اشاره کرد.
غالبا، محصولات گردشگری در مقاصد گردشگری به گردشگران فروخته میشوند. دلیل اصلی طراحی این محصولات کمک به اقتصاد شهر یا کشور مقصد است. پیشنهاد میشود، این محصولات توسط ارائه دهندگان خدمات گردشگری مانند هتلداران، خطوط هوایی، آژانسهای مسافرتی و غیره به مسافران ارائه شوند. در ضمن، فراموش نکنید شما میتوانید بخشی از محصولات فرهنگی خود را به صورت رایگان به منظور ترغیب گردشگران برای سفر دوباره به شهر یا کشورتان به آنها کادو دهید.
لیست مقاصد گردشگری
بر اساس گزارش UNWTO “برترین مقاصد گردشگری جهان” را چهار مقصد از آن خود کردهاند. از جمله این چهار مقصد اول جهانگردی بینالمللی میتوان به کشورهای فرانسه، اسپانیا، ایالات متحده آمریکا و چین اشاره کرد.
انواع مختلف مقاصد گردشگری بینالمللی
معمولا، هدف از گردش و سفر با مقصد هم راستا است. گاها برخی این دو واژه را با یکدیگر اشتباه گرفته و تصور میکنند مقصد و هدف گردشگری یکی هستند. اما باید گفت گردشگری مفهومی گستردهتر است که شامل جنبههای مختلف گردشگری و مهماننوازی مردم شهر یا کشور مقصد میشود. در عین حال، مقصد گردشگری مفهومی جزئیتر است. این مفهوم به مقاصد و اماکن هدف اشاره دارد. براساس نوع هدف و مکان مقاصد گردشگری شامل موارد ذیل هستند:
•مقاصد ساحلی، معمولا افراد علاقهمند به آفتاب و ساحل به این مقاصد مراجعه میکنند. دریا جز انتخاب اول بسیاری از گردشگران در فصل تابستان است. اکثرا در سواحل چتربازی، دوچرخه سواری ساحلی و غیره توسط گردشگران انجام میشود.
•جزایر، اماکنی که از همه طرف به دریا یا اقیانوس وصل هستند. گردشگران غالبا با قایق از مبدا به مقصد گذر میکنند.
•حرا، منطقه تلاقی رودخانه با دریا/اقیانوس است. منظرهای زیبا و شگفت آور همچون ساندربانهای هند و یا جنگلهای حرای جنوب ایران، معمولا این نواحی در تابستان بیشتر بازدید میشوند.
•جنگلها، مناسب پیاده روی، رانندگی و دوچرخه سواری هستند. گاها جنگلها با عناوینی همچون پارک ملی نیز بین عموم مردم شناخته میشوند.
•اماکن روستایی، معمولا گردشگر با هدف دوری از زندگی شهری به این اماکن سفر میکند تا مدتی طعم زندگی روستایی را بچشند. گردش در مناطق روستایی به دلیل جمعیت کمتر، مناطق سبزتر و محیط آرام طرفداران خود را دارد.
•مقاصد شهری، شهرهای بزرگ و مدرنی همچون نیویورک، میلان، پاریس جز جاذبههای گردشگری محبوب شهری هستند.
قطعا مقاصد گردشگری دیگری همچون مقاصد تاریخی، زیارتی و… وجود دارند که بالاتر مفصلا به آنها و هدف از سفر به این اماکن پرداختهایم. در انتها، باید گفت هر گردشگر متناسب با هدف خود میتواند سفر به یکی از اماکن فوق را انتخاب کند و از آنها نهایت لذت را ببرد.
باید گفت در طول 75 سال گذشته، صنعت توریسم و گردشگری با رشد و پیشرفت فراوانی همراه بوده است. به همین علت، دولتمردان زیادی خواهان بهبود و گسترش این صنعت و در نهایت ارتقا و توسعه وضعیت اقتصادی کشور خود هستند. گردشگری به بهبود خدماتی نظیر هتلداری، حملونقل هوایی و صنایع دستی کشورها کمک زیادی کرده است. همانطور که در این مقاله متوجه شدهاید، صنعت گردشگری و توریسم وسیع و متنوع است. و افراد مختلف با هدف و نیازهای مختلف میتوانند از انواع مختلف صنعت گردشگری همچون گردشگری تجاری، گردشگری تفریحی، فرهنگی، زیارتی و… متناسب با سلیقه و نیاز خود استفاده کنند.
پاسخها