5 چالش نوآوری در کسبوکار
چالش نوآوری
روند نوآوری همیشه هموار و آسان نیست و چالش نوآوری (innovation challenge) میتواند پیوسته در طول فعالیت پیش روی شما قرار بگیرد. گاهی چالش نوآوری ظاهر شده در برابر یک سازمان بهاندازهای مهم و تأثیرگذار است که میتواند تمام فعالیت مجموعه را مختل کرده و تمام زحمات شما را بیثمر باقی بگذارد. نوآوری اغلب مستلزم وجود یک محیط خاص است. در محیط مناسب برای نوآوری، افراد درگیر تشویق میشوند و همچنین این امکان را دارند که آزادانه دست به تولید ایده بزنند و خلاق باشند. ایدههای خلاقانه، ایدههایی هستند که میتوانند پروژهها را رو به جلو سوق دهند و موجب پیشرفت کل مجموعه شوند. علاوه بر این ابزارهای مناسبی نیز باید در دسترس افراد درگیر در شرکت قرار داشته باشد. بهواسطه وجود ابزارهای مناسب، فرایند نوآورانه تا بالاترین حد ممکن امکان پیدا میکند تا ارزش لازم را عرضه کند.
نوآوری عامل اصلی و مهمی برای رشد و موفقیت در یک سازمان است. ایجاد فرهنگ نوآوری در شرکت شما امروزه یک ابتکار حیاتی و با اهمیت است، اما با وجود این، بسیاری از کسبوکارها با چالشهای داخلی خود شرکت مبارزه میکنند. انواع چالش نوآوری روند نوآوری را کند کرده و در مسیر پیشرفت شرکت، اختلال ایجاد میکنند. در ادامه این مطلب 5 چالش نوآوری که بسیار متداول هستند و ممکن است هرکسی در تجارت امروز با آن روبهرو شود، با هم میخوانیم و میبینیم که چهطور میتوانیم بالاترین میزان ارزش ممکن را برای شرکت خود به ارمغان بیاوریم.
بیشتر مطالعه کنید: ایجاد فرهنگ نوآوری
استراتژی نوآوری از دست رفته
یکی از مهمترین عناصری که میتواند به سازمان شما کمک کند تا در جهان کسبوکار، از یک تازه وارد به یک برند تثبیت شده تغییر موقعیت پیدا کنید، استراتژی نوآوری در شرکت شما است. نوآوری مداوم و پیوسته به کسبوکار شما این امکان را میدهد تا به جای واکنشی بودن و انفعال، بهطور دائم فعال باقی بماند. همچنین استراتژی نوآوری به تعیین جهت نوآوری و اجرای عملیات نیز کمک میکند. بدون وجود یک استراتژی نوآوری، سازمان شما ممکن است امتیازاتی را از دست بدهد و خصوصیات مثبتی که پیش از این به آن معروف بود را دیگر با خود نداشته باشد.
کارکنان با انگیزه یا توانمند نیستند
تعدادی از مدیران به اشتباه بر این باورند که نوآوری بیش از آنکه در شرکت کمککننده و هموار کننده مسیر باشد، یک مانع برای پیشرفت است. آنها تصور میکنند، نوآوری تمرکز کارمندان را از بین میبرد و میترسند که نوآوری کارمندان شرکت را از وظایف روزانهشان منحرف کند و از کار خود باز بمانند. در نتیجه، در اغلب مواقع کارمندان قدرتی برای نوآوری ندارند. این در حالی است که کارکنان برای ریسک کردن و یا امتحان کردن ایدههای جدید به آزادی نیاز دارند، اما این نوآوری درونی بدون حمایت مدیران و سایر راهبران شرکت قابل انجام نیست. در این صورت امکان بروز نوآوری از کارکنان مجموعه گرفته میشود و آنها حتی نسبت به انجام وظایف تعیین شده نیز دلسرد میشوند و انگیزه خود برای کار در شرکت را از دست میدهند.
وقتی کارکنان توانمند میشوند، به انگیزه نیز نیاز پیدا میکنند. در بحث نوآوری میتوان به اشکال متفاوت به کارکنان انگیزه داد. میتوانید مسابقاتی را برگزار کنید یا برنامههایی تشویقی برای مخترعان و مبتکران در نظر بگیرید. همچنین میتوانید زمانهایی آزاد را در برنامهی شرکت در نظر بگیرید که فقط و فقط برای تقویت نوآوری کارکنان تعریف شده باشد.
نوآوری به تنهایی در یک گروه اتفاق میافتد
تعداد زیادی از سازمانها، نوآوری را بر عهدهی یک گروه عملکردی مانند گروه توسعه محصول یا تحقیق و توسعه میگذارند. برخی دچار این اشتباه میشوند که بیشترین تواناییهای نوآورانه صرفا باید در یک گروه عملکردی قرار داشته باشند. این اشتباه میتواند مانع نوآوری در کل سازمان شود. هر بخش در یک سازمان دیدگاههای منحصر به فردی را در مورد مشکلات ارائه میدهد. راهبران باید تمامی منابع و امکانات را در راستای نوآوری سازمانی همگرا کنند. استفاده از یک گروه عملکردی جدا در راستای نوآوری به هیچ عنوان توصیه نمیشود. اگر در یک سازمان همه منابع به صورت کافی مورد استفاده قرار نگیرند، سازمان در خطر از دست دادن نوآوری قرار میگیرد. این مساله به خصوص وقتی اتفاق میافتد که نوآوری صرفا به یک گروه محدود شده باشد.
عدم همکاری
کلید نوآوری در همکاری است – این همکاری هم باید به صورت درونی انجام شود و هم به صورت بیرونی. باید با دیدی باز به مسائل نگاه کرد و از تمامی منابع و روابط شرکت بهره برد. مشتریان، شرکای صنعتی و رقبا هر کدام به نحوی میتواند برای پیشبرد نوآوری یک شرکت در صنعت مورد استفاده قرار گیرند. مشتریان و شرکا میتوانند در نوآوری در درون سازمان همکاری داشته باشند و رقبای بیرون از سازمان هم میتوانند باعث ایجاد نوآوری در سازمان شوند. به رقبای خود صرفا به عنوان رقیب و تهدیدی برای کسبوکار خود نگاه نکنید، آنها میتوانند انگیزهی تغییر و نوآوری را در سازمان شما به وجود بیاورند. باید از تمامی منابع موجود نهایت استفاده را برد.
ارتباطات از دست رفته مشتری
وقتی که صحبت بر سر موفقیت نوآورانه باشد، بازخورد مشتری بسیار مهم است. در همهی کسبوکارها باید بتوان همدلی مشتری را به دست آورد. با به دست آوردن همدلی مشتری میتوانید درکی از کمبودها و تغییرات در تقاضاها و نیازهای مشتری پیدا کنید. مشتری یکی از مهمترین حلقههای زنجیره کسبوکار شماست. با در نظر گرفتن بازخوردهای مشتری میتوان روندهای آینده شرکت را به درستی طراحی و پیشبینی کرد. با تمام وجود بازخورد مشتری را بشنوید و در نظر بگیرید. شما از این طریق میتوانید نقشهی راه سازمانی مناسبی برای مشکلاتی که ممکن است در مراحل بعدی با آن روبهرو شوید را طراحی کنید.
اگر برای کسبوکار خود به صورت بلند مدت برنامهریزی کردهاید و اگر میخواهید در یک بازهی زمانی طولانی موفق باشید حتما باید به نوآوری اهمیت بدهید. از انواع چالشهای نوآوری که ممکن است در سر راهتان قرار بگیرد، آگاه باشید و از قبل برای آن برنامهریزی کنید. شما میتوانید در طول کار با انواع این چالشها مقابله کنید اگر از قبل در برابر آنها آگاهی کافی را به دست آورده باشید.
مطالعه مقالات بیشتر در وبلاگ مدرسه کسبوکار تکاپو
پاسخها