5 راز ارتباطات میان فرهنگی موثر
توجه به جهانی شدن، تنوع و بینالمللی شدن در کسبوکار نوین در حال افزایش است. اما چرا؟
در حالی که ممکن است فکر کنید این کلمات فقط جنبۀ سرگرمی دارند،اما امروزه درک مفاهیم جهانی شدن و تنوع در محیط یا شرکت بینالمللی بسیار مهم است.
زیرا این واقعیت و آیندۀ دنیایی است که در آن زندگی میکنیم.
امروزه دورنمای کسبوکار و ارتباطات در سطحی فراتر از مرزهای اجتماعی، سیاسی، جغرافیایی و فرهنگی در حال گسترش است. این باعث پیوستگی افراد، ایدهها و سبکهای زندگی درسراسر جهان میشود. بحث و گفتوگو در مورد این تفاوتها از طریق ارتباطات میان فرهنگی، مهارتی است که شما و کسبوکار شما را متمایز کرده و شما را برای آینده آماده میکند.
ارتباطات میان فرهنگی چیست؟
میان فرهنگی یا ارتباطات میان فرهنگی به ارتباط بین افراد یا گروههایی اشاره میکند که زمینههای فرهنگی متفاوتی دارند. این مفهوم در تجارت شامل درک هنجارهای حرفهای متفاوت، عقاید، ادراک، روحیه و راهبردهای ارتباطاتی است. تمامی موضوعها از جمله زبان، حرکات، اخلاق، رسوم، اصول قدرت و اعتبار در بین فرهنگها با یکدیگر تفاوت دارند.
این باعث میشود که ارتباطات میان فرهنگی برای شرکتهایی که دارای نیروی کاری متنوع هستند یا قصد دارند در عرصۀ اقتصاد جهانی رقابت کنند، ضروری باشد.
برای درک بهتر جهان امروز با هدف تجارت و کسبوکار بهتر برای فردا مشتاق هستید؟ برای یادگیری چگونگی درک بهتر سایر فرهنگها و برقراری ارتباط با آنها مشتاق هستید؟ جواب این سوالها را با این پنج قدم که در ادامه گفته میشود، پیدا کنید.
1. همه چیز را ساده نگه دارید
کلاید کلاکون: «همۀ انسانها مانند بقیۀ انسانها هستند، برخی از انسانها شبیه هیچکدام از انسانها نیستند.»
اولین و مهمترین مسئله این است که ارتباطات میان فرهنگی نوعی ارتباط مشابه با ارتباطات دیگر است. جریانی از اطلاعات بین افراد.
از دیدگاه مخاطبان خود به این مسئله فکر کنید و در حد درک آنها صحبت کنید. البته که شما با افرادی از نژادهای متفاوت ارتباط برقرار میکنید اما آنها هم مانند شما انسان هستند.
همۀ ما آرزو میکنیم که یکدیگر را درک کنیم و از پیدا کردن اصول مشترک بین خودمان لذت میبریم. در صحبت کردن (تلفظ، املا و دستور زبان) و انتقال منظور خود صریح باشید تا درک مفهوم برای دیگران آسانتر باشد.
در مورد لهجههای خاص و ساختارهای پیچیده مانند نفی مضاعف، محتاط باشید. این شامل اصطلاحها هم میشود زیرا به شدت به موقعیت و محتوا بستگی دارند. با اینکه حتی استفاده از عباراتی مانند «ازهمان ابتدا»، «صحبت و مشورت» و «حساب سرانگشتی» در ادبیات کسبوکار، جالب به نظر میآید اما میتواند گمراهکننده باشد و شما را از مفهوم اصلی دور نگه دارد.
بسیار مهم است که به یاد داشته باشید برخی از مخاطبهای شما به زبان اصلی شما تسلط گفتاری ندارند.
در نتیجه بهترین نوع پیام، پیامی واضح و صریح است.
۲. احترام
هیچکس بهتر از آرثا فرانکلین نمیتوانست در این مورد صحبت کند. وقتی مردم احساس میکنند قابل احترام هستند، درک میشوند و شنیده میشوند اعتماد و اعتبار عمیقی به وجود میآید.
این اساس یک رابطۀ مثبت، باارزش و همچنین هدف مطلوب شما در رسیدن به ارتباطی قدرتمند در هر زمینه است.
احترام، عنصری اساسی در تمامی ارتباطات کسبوکار است. با وجود اینکه انواع بیشماری دارد اما اطمینان داشته باشید که در تمامی فرهنگهای دنیا وجود دارد.
در زمینۀ ارتباطات میان فرهنگی، درک این مسئله که در ارتباطات چه چیزی قابل قبول و موثر است میتواند چالشبرانگیز باشد. بعضی از افراد واکنش مثبتی نسبت به ادبیات و رویکردهای صریح و مستقیم دارند در حالی که ممکن است برای برخی دیگر تهاجمی به نظر برسد. این مسئله با تحقیق و بررسی دقیق همزمان با کار شما آسانتر خواهد شد.
این عادتهای افرادی است که با دیگران تعاملهای موثر و هوشمندانه دارند: آگاهی داشتن در مورد دیگران، توجه کردن به رسوم آنها، کنجکاو بودن در مورد سنتهای آنها، روشنفکر بودن و احترام گذاشتن به بینش آنها.
۳. همدلی کنید
رهبران بزرگ میدانند که ارتباط واقعی هرگز یک طرفه یا بدون احساس نیست. در واقع هر چیزی مرتبط با تیمها یا گروهها نیازمند تلاش جمعی، همکاری و درک مشترک است.
ادوارد تیهال: «وجود ارتباطات میان فرهنگی، بیشتر از ارسال پیام به واکنش نشان دادن بستگی دارد. نشان دادن واکنشی درست از ارسال پیام درست مهمتر است.»
با در نظر گرفتن این نکته، خودتان را در رابطه با دیگران در نظر بگیرید. البته که اگر در جایگاههای بالاتری (اجرایی یا مدیریتی) باشید، در مورد دیگران مسئول هستید و شاید تا جایی که به کسبوکار سازمان مربوط است در سطح مشابه آنها قرار ندارید. اما قدرت و وظایفی که بالاتر از دیگران دارید نوع حالت شخصی شما را تحمیل نمیکند.
اگر تمایل دارید با تیم یا مخاطبهای خود ارتباط برقرار کنید با آنها به عنوان همکار و اشخاصی هممرتبه صحبت کنید. با روشی ارتباط برقرار کنید که نه تنها باعث انتقال احساس بلکه باعث برانگیختن احساس نیز شود.
انتخاب هوشمندانۀ کلمات شما میتواند به سادگی، بهترین تکنیک برای تاثیرگذاری عمیق باشد. به تفاوت کلماتی مانند هدایت و فرمان یا آموزش و اجبار فکر کنید. کلمات حاوی معنی هستند و واژگانی که زمان برقراری ارتباط از آنها استفاده میکنید باید مطابق با ارزشها و پیامهایی باشد که میخواهید انتقال دهید.
۴. اگر به چیزی شک دارید، آن را رها کنید
یک ضرب المثل آفریقایی: «یک غریبه فقط چیزی را میبیند که میداند.»
طبیعت انسان این است که در مورد چیزهای ناشناخته محتاط باشد. اما بعضی از ما به دلیل کنجکاوی (و حتی اعتماد به نفس بیش از حد)، وسوسه میشویم که به سراغ برخی چیزها رفته و آنها را امتحان کنیم با اینکه شاید برای آنها آمادگی نداشته باشیم.
به عنوان افرادی که با فرهنگهای دیگر غریبه هستند، ممکن است چیزهایی را ببینیم و درک کنیم که برای ما آشنا هستند که این به صورت بالقوه شامل سوتفاهم یا موارد انتقادی است که به طور کامل از آنها اطلاعاتی نداریم.
بحث در مورد موقعیتهای فرهنگی، مذهبی و سیاسی میتواند باعث برانگیختن تعصب یا ایجاد تنش شود و پیام شما را منحرف کند. اگر در برابر یک مخاطب یا مشکلی که برای شما ناشناخته است احساس ناتوانی کردید، سریع خشمگین نشوید! لحظهای تامل کنید و رویکردی دقیق برای رسیدگی به موضوعهای حساس داشته باشید.
این فرصت بینظیری است که تحقیق کرده و دانش خود را توسعه دهید. در غیر این صورت، اگر بدون آمادگی به سراغ عمق موضوع بروید ممکن است دیگران را برنجانید (یا حداقل به عنوان یک غیرحرفهای به نظر برسید).
میدانید که افراد در مورد ادعا و فرضیه چه میگویند!
۵. از تجربه لذت ببرید
مارکوس گاروی: «مردمی که از گذشتۀ تاریخی، نژاد و فرهنگ خود اطلاعی ندارند، مانند درختی هستند که ریشهای ندارد.»
دیدگاه و نگرش میتواند تاثیر گستردهای در ارتباط شما با دیگران داشته باشد. درنهایت، ارتباط با دیگران باید لذتبخش باشد نه طاقتفرسا. و این در زمان ارتباط شما مشخص میشود.
برای مثال اگر کسبوکار خود را در بازاری جدید راهاندازی کردهاید یا آرزوی توسعۀ کسبوکار خود را دارید، این روشی فوقالعاده برای سنجش درک کسبوکار، بلندپروازی و آگاهی است.
علاوه بر این، کسانی که جنبههای جهانی و میانفرهنگی کسبوکار و زندگی را پذیرفتهاند، آن را به عنوان یک مزیت برای ارتباط با کسانی در نظر میگیرند که دیدگاهها و زمینههای متفاوت دارند.
البته این تفاوتها باعث ایجاد اختلاف بین افراد و بروز چالشهای بالقوه میشود که روند بازدهی و ارتباط حرفهای را تحتتاثیر قرار میدهد. اما اگر برای یک کسبوکار بینالمللی در آینده و شبکههای تبادل بدون مرز آماده هستیم، این اختلافها باید پل ارتباطی باشند. و در اینجاست که ارتباطات میان فرهنگی نقشی کلیدی را ایفا میکند.
برای مطالعه مقالات بیشتر به وبلاگ تکاپو مراجعه کنید.
پاسخها