7 ترند سلامت الکترونیک که در سال 2021 در جهان گسترده خواهند شد

سلامت دیجیتال پتانسیل آن را دارد که به میزان زیادی خدمات درمانی را ارتقا دهد، اما تا چندی پیش، اولویت سرمایه­‌گذاران نبوده است. اگر پاندمی کرونا ویروس یک حسن داشته باشد، آن است که فرصتی تازه ایجاد کرد تا به اینکه تفکرمان در مورد درمان چگونه است، از پزشکی از راه دور گرفته تا تحقیق و اطلاعاتی برای همکاری، نگاهی دوباره بیاندازیم. همان­طور که رئیس جمهور سابق بریتانیا، وینستون چرچیل گفته است: «هیچگاه نگذار یک بحران خوب به هدر برود.»

در این مقاله به  7 ترند سلامت الکترونیک برجسته که  در سال 2021 مطرح باشند ذکر شده است.

7 ترند سلامت الکترونیک

1. گسترش پزشکی از راه دور

پزشکی از راه دور، یا بررسی بالینی پزشکان به طوری که بیمار را به صورت مجازی می­بینند تا در مطب­ها و بیمارستان­ها، به طرز فوق العاده­ای در طول پاندمی افزایش یافته است، چرا که جمعیت جهان مواجهۀ فیزیکی را کاهش داده است. این فعالیت نشان داده است که مشاوره از راه دور نه تنها ممکن هستند، بلکه آسان و گاهی ارجح نیز هستند.

بعضی متخصصان می­‌گویند که این تنها شروع ماجرا است و به زودی استفاده از پزشکی از راه دور بیشتر می­شود.

نسیم فرخ­نیا، صاحب کرسی در جمع پزشکان سوئدی سلامت الکترونیک، در رویداد تکنولوژی سلامت آلمانی-سوئدی، بخشی از مجمع نوآوری آلمانی-سوئدی که هم اکنون بر روی تبادل ایده­‌ها بین استارت­اپ‌­ها و تجارت­‌ها در سلامت دیجیتال متمرکز است، می­گوید «این موضوع با دید فراتری در مورد سلامتی و گروه جدیدی از بیماران مرتبط است».

فرخ­نیا می­گوید «خواهیم دید که [این ترند بین] پزشکان و معالجان خط اول درمان اولیه در کلینیک رواج خواهد یافت و به تدریج متخصصان را نیز شامل می­شود». این موضوع شامل «دیگر ارائه‌­دهندگان سلامت از جمله، پرستاران، ماماها و متخصصان تغذیه نیز می­‌شود و نباید از تلاش قابل ستایش روانپزشکان برای درمان بیماری­های روانی افراد نیز غافل شویم.»

علاوه بر مشاوره از راه دور، متخصصان می­‌گویند که هم اکنون افزایش استفاده از تجهیزات پزشکی را در خانه شاهد هستیم، مانند غربالگری بیماران سرطانی از راه دور از طریق افزایش استفاده از حسگرها.

2. واقعیت مجازی در بازار درمانی

انتظار می­‌رود بازار جهانی VR سلامت دیجیتال به علت پتانسیل آن در برطرف کردن نیاز به درمان یا جراحی خاص، تا ارزش 2.4 میلیارد دلار تا سال 2026 رشد کند. تکنولوژی VR هم­اکنون برای درمان درد مزمن، اضطراب و اختلال اضطرابی پس از تروما استفاده می­‌شود.

سلامت دیجیتال

3. پورتال‌­های ملی سلامت دیجیتال و اطلاعات زیادی که به ارمغان می­‌آورد

کشورهای جهان بر روی یافته­‌های سلامت الکترونیک قابل فهم‌­تر و در دسترس‌­تر کار می­‌کنند. سوئدی­‌ها در حال حاضر به آن پی برده­‌اند. در سوئد، همۀ شهروندان و ساکنان دارای شمارۀ شناسایی شخص هستند که به عنوان پین سوئدی شناخته می‌­شود که برای مستندسازی همۀ خدمات درمانی استفاده می­‌شود. محققانی که به این پورتال­‌های سلامت دیجیتال دسترسی دارند می­توانند از گنجینه‌­ای از داده­‌ها لذت ببرند.

در زمان اوج­گیری کرونا، سوئد ثبت مراقبت­های ویژه راه اندازی کرد تا در مورد موارد کرونا ویروس که به واحد مراقبت ویژۀ سوئد ختم می­شدند، اطلاعات جمع­‌آوری کند.

آنمیک آلنیوس، مدیر واحد سلامت الکترونیک سوئد می‌­گوید «این کار ما را قادر ساخت تا پیشرفت بحران کرونا در جامعه را پیگیری کنیم و تقریباً به صورت روزانه برای گزارش روند توسعۀ بحران به مردم کشور استفاده می­شد. همۀ نسخ و موارد ارسالی الکترونیک بودند که پیگیری مراحل درمانی را آسان می­نمود.»

به طور کلی، دسترسی به سیستم یکپارچه از مشخصات بیماران، فواید زیادی دارد، از جمله خطای کمتر در درمان، تسهیل درمان پیشگیرانه و کارگزینی دقیق­تر.

4. قدرت AI و سلامت دیجیتال

هوش مصنوعی، نقش بزرگی در دیجیتالی شدن سلامت بازی می­‌کند. در حقیقت انتظار می­‌رود، بازار سلامت AI فراتر از 34 میلیارد دلار تا سال 2025 برود.

هم­اکنون، اکثر بیماران با بعضی اشکال AI در ارتباطند یا در مورد آن شنیده­اند، مانند PARO robotic seal در بیماران مبتلا به دمانس یا ربات­های پیامرسانی که از خدمات مشتری تا درمان، خدمات ارائه می‌دهد. اما آیندۀ AI در پزشکی دقیق، ژنومیک، کشف دارو و تصویربرداری پزشکی است. مثلاً کشف درمان­‌های سرطان. با استفاده از توانایی شناخت الگوی AI، پزشکان می‌­توانند برنامۀ درمانی طراحی شده برای ژنتیک و سبک زندگی بیمار را به صورت شخصی‌­سازی شده تجویز نمایند.

به علاوه شرکت‌­های دارو و تکنولوژی زیستی، از الگوریتم­‌های یادگیری ماشین به منظور کوتاه کردن چرخۀ توسعۀ دارو استفاده می­کنند. اخیراً، محققان در ایالات متحده، هوش مصنوعی ایجاد کرده‌­اند که با دقت کووید-19 را شناسایی کرده و تشخیص می­‌دهد، حتی در بیماران بدون علامت و تنها با صدای سرفه.

به طور کلی، AI جهانی در بازار تشخیص سلامت، در سال 2019 حدود 3.7 میلیارد دلار ارزش داشت و انتظار می‌­رود تا سال 2027 به ارزش 67 میلیارد دلار برسد و استارت­اپ­‌ها در سراسر جهان، هم­اکنون به دنبال استفاده از فرصت برای ساخت قطعۀ ناشناخته از تکنولوژی سلامت هستند.

سلامت دیجیتال

5. مشارکت فرامرزی در سلامت دیجیتال

پاندمی نشان داده است که کشورها با چالش­‌های درمانی مشابهی مواجه هستند، نه تنها در ارتباط با کرونا ویروس، بلکه در ارتباط با ارائه درمان با کیفیت و موثر به افراد نیازمند، مانند آنکه افزایش جمعیت به افزایش بیماری­های مزمن منجر می­شود که جولیا هاگن، مدیر قانون­گذاری و سیاست در مرکز نوآوری سلامت آلمان، به آن اشاره کرده است.

او به TNW گفت «این موضوع یادآوری خوبی است که ما واقعاً به ایجاد اکوسیستمی اروپایی با یکدیگر از سلامت دیجتیال نیاز داریم.» با تاکید بر آنکه همکاری بین سوئد و آلمان باید به عنوان نمونه­‌های برای دیگر متحدین اروپا مطرح شود.

آلنیوس تایید کرد «این مشکل همۀ ما است. این مشکل همۀ جهان است. ما به یکدیگر وابسته­ایم، ما می‌­توانیم از یکدیگر یاد بگیریم، ما می­‌توانیم اطلاعات مبادله کنیم و انواع مختلفی از بسترها را به منظور درک آنکه کشورها در حال حاضر مشکلاتی دارند، ایجاد کنیم. اما همچنین اهمیت کار گروهی برای برقراری امنیت سایبری را نشان می­دهد. ما باید در مورد اطلاعاتی که در دست داریم، بسیار مراقب باشیم.»

6. نرم­‌افزارها، لوازم هوشمند و راهکارهای خود غربالگری

در طول مدت این واقعه، پاتریک ساندستروم، رهبر سلامت دیجیتال در انجمن سوئدی محققان محلی و مناطق، خاطر نشان کرد که توسعه­‌دهندگان، به راهکارها برای خود غربالگری بیماران مبتلا به بیماری مزمن سرعت بخشیده‌­اند که پتانسیل آن را دارد تا در مدیریت و درمان بیماری مزمن که حدود هشتاد درصد از هزینۀ درمانی را شامل می­شود، صرفه­‌جویی کند.

نرم­افزارهای خود غربالگری در انواع مختلفی وجود دارند، اما دسته­ای از آنها که کارایی خوبی داشت، دستگاه­‌های هوشمند بودند، بازاری که انتظار می‌­رود از 8 میلیون دلار در سال 2017 به 27 میلیون دلار در سال 2023 برسد. از حسگرهای ضربان قلب و ثبت فعالیت­های ورزشی گرفته تا اندازه­گیری قند که به کنترل میزان قند خون بیماران دیابتی و اندازه­‌گیری اکسیژن که به کنترل میزان اکسیژن خون در بیماران تنفسی کمک می­‌کند، بازار لوازم هوشمند به مردم امکان می‌­دهد تا خود مسئولیت سلامت خود را به عهده بگیرند.

در آلمان، این امید وجود دارد که نرم­افزارهایی که درمان را به دست بیمار می­سپارند، می­توانند تحت پوشش بیمۀ سلامت قرار گیرند. کشور فعالیت مراقبت دیجیتال خود را در نوامبر 2019 انجام داد و به پزشکان این امکان را داد که نرم­افزارهای پزشکی را تجویز کنند – مانند Kalmeda، درمان رفتاری مبتنی بر شیوه­‌نامه برای درگیری مزمن با وزوز گوش – که بیمۀ سلامت عمومی آن را پرداخت خواهد کرد.

سلامت دیجیتال

7. مراکز سلامت دیجیتال و اکوسیستم استارت­اپ

پاول بیتوس، مدیرعامل و یکی از موسسان مرکز سلامت H2، فضایی مشارکتی در سلامت دیجیتال در استوکهولم می­گوید «نوآوری و رشد در فضاهایی که به میزان قابل توجهی از افراد کلیدی، از سرمایه­گذار تا شریک، دسترسی دارید، بسیار سریع­تر رخ می­دهد. در مکان­هایی مانند مراکز، شما این امکان را نیز دارید که ارتباطات خود را گسترش دهید و به دیگران متصل شوید.»

بیتوس گفت که شرکت او به استارت­اپ­‌ها به عنواان خلاقانه‌­ترین راهکار دیجیتال نگاه می­کند.

او می­گوید «در بسیاری از کشورها، روش رسمی برای چگونگی خریداری، به کارگیری و ارزیابی تکنولوژی­های سلامت دیجیتال در مقیاس وسیع وجود ندارد. ما دریافتیم که متخصصان حقیقی در این زمینه، آن استارت­آپ­هایی هستند که هدایت موفقیت‌­آمیزی سیستم­‌ها را مدیریت می‌­کنند و راهکارهای دیجیتال را به طور موثر به کار می‌­گیرند.»

آلمان و سوئد در زمینۀ استقبال از مراکز سلامت دیجیتال سرشناس هستند که نتایج فوق العاده­ای به همراه داشته است. به عنوان مثال، مرکز سلامت دیجیتال در نورنبرگ/ارلانگن، با بیش از 500 شرکت تکنولوژی پزشکی، SME و کارکنان جهانی، 65 بیمارستان، 80 سازمان تحقیقاتی و دانشگاه فردریک الکساندر، بستری بسیار مولد برای نوآوری‌­های جدید است تا به بازار عرضه شوند.

جمع‌بندی

اگر زمانی وجود داشته باشد که در سلامت دیجیتال سرمایه­‌گذاری شود، آن زمان اکنون است. لحظۀ آن فرا رسیده است تا از تکنولوژی برای همکاری با دیگر نوآوری‌­ها استفاده شود و محصولات و خدمات در فضای سلامت دیجیتال ارتقا یابد که منجر به ارتقای سطح زندگی چندین میلیون نفر می‌­شود.

منبع

مقالات مرتبط

پاسخ‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *