5 سرنخ برای جلب اعتماد کارمندان توسط رهبر

جلب اعتماد کارمندان یکی از چالش‌های مهم یک رهبر است زیرا تقریبا یک سوم کارمندان به کارفرمای‌ خود اعتماد ندارند. در این مقاله ما به 5 روش که به رهبران به جلب اعتماد کارمندان کمک می‌کند، اشاره می‌کنیم. شما می‌توانید با این روش‌ها احساس اعتماد را در کارمندان‌ خود، ایجاد و تقویت کنید.

طبق تحقیقاتی که در سال ٢٠١۶ انجام شد، تقریبا یک سوم کارمندان به کارفرمای خود اعتماد ندارند. این عدد، بخش بزرگی از نیروی کار را تشکیل می‌دهد و نمی‌توان تاثیر این حجم از بی‌اعتمادی را نادیده گرفت. کارمندانی که اعتماد کمی به کارفرمای خود دارند معمولا بدبین، بی‌تفاوت و کم‌بازده هستند.

اما شما به عنوان یک رهبر برای جلب اعتماد کارمندان چه کاری می‌توانید انجام دهید؟

ما اخیرا موضوع اعتماد در محیط کار را بررسی کرده‌ایم. اعتماد در فضای کاری می‌تواند به دو شکل باشد: قابلیت اطمینان و عشق (یا ایمان). در واقع اولین شکل اعتماد در مورد مسئولیت‌پذیری است. به این معنی که بدانید می‌توانید برای انجام کارها روی دیگران حساب کنید. شکل دوم اعتماد همان چیزی است که می‌تواند یک تیم قوی و فعال بسازد. این نوع اعتماد، مولفه‌های مختلفی مثل رفتار و نیروی بالقوه کارمندان را در بر می‌گیرد.

رهبرانِ خوب می‌توانند به شکل مکانیکی باعث جلب اعتماد کارمندان شوند. اما رهبران بزرگ قادرند با جنبه‌های عاطفی افراد در محل کار ارتباط برقرار کنند و آن‌ها را ارتقا دهند. ولی این کار در عمل چندان هم آسان نیست. عوامل زیادی از جمله اولویت‌های متضاد، شخصیت‌های متفاوت و عدم شناخت یا درک افراد از اهمیت اعتماد در محیط‌های کاری وجود دارند که جلب اعتماد کارمندان را دشوار می‌کنند.

مقاله اعتماد به رهبری، تغییر سازنده در سازمان‌ها ایجاد می‌کند را نیز می‌توانید مطالعه کنید.

با همه این دردسرهایی که در محیط کار وجود دارد، شما به عنوان یک رهبر می‌توانید اعتماد را به اولویت اصلی سازمان‌تان تبدیل کنید. فهمیدن و درک دقیق شکل اعتمادی که قصد ایجاد آن را دارید و همچنین تلاش برای دستیابی به آن، از رهبران سازمان شروع می‌شود. این ۵ نکته را رعایت کنید و مطمئن باشید که می‌توانید اعتماد کارکنان‌تان را تا حد مطلوبی بالا ببرید:

 همه تمرکزتان را روی سود نگذارید. رهبران باید کمتر در مورد نتایج نهایی صحبت کنند و بیشتر در مورد اثرات مثبت بلندمدت کارها و تصمیمات شرکت با کارمندان خود حرف بزنند. موضوعاتی مانند توسعه مهارت‌ها و ایجاد مسیرهای شغلی بهتر، نشان‌دهنده تعهد یک رهبر به رشد کارمندان است. ۸۰ درصد از پاسخ‌دهندگان به یک نظرسنجی درباره اعتماد در سازمان‌، معتقدند که مدیران عامل باید شخصا در بحث‌های مربوط به مسائل اجتماعی مشارکت داشته باشند. سعی کنید از هر فرصتی برای گفت‌وگوهای نتیجه‌بخش با اعضای سازمان‌ خود استفاده کنید و توجه به مسائل مهم کارمندان خود را در دستور کارتان قرار دهید.

 روراست و صادق باشید. صادق و روراست بودن یکی از ویژگی‌های مهم رهبران برای جلب اعتماد کارمندان است. سعی کنید با گشاده‌رویی و صداقت در تمام جنبه‌های کلام، نگرش و رفتارتان، اعتماد کارکنان را تقویت کنید. صداقت به عنوان مطلوب‌ترین ویژگی شخصیتی رهبران قابل اعتماد در نظرسنجی‌های مختلف انتخاب شده است.

اخلاق مدار باشید. اخلاقی بودن یکی از گام‌های اساسی در مسیر ایجاد اعتماد است. از پاسخ‌دهندگان یک نظرسنجی پرسیده شد که آیا رفتار اخلاقی نشان‌دهنده صداقت است؟ از بین کسانی که با این سوال موافق بودند، بیش از نیمی از آن‌ها احساس می‌کردند که رهبرانشان به روشی اخلاقی عمل نمی‌کنند. درستکار باشید و به گونه‌ای رفتار کنید که استانداردهای بالایی برای جلب اعتماد اطرافیانتان تعیین کنید.

به ارزش‌های خود پایبند باشید. ۸۰ درصد از پاسخ‌دهندگان به نظرسنجی ادلمن (Edelman) معتقدند که درک ارزش‌های شخصی یک رهبر، بخش مهمی در به وجود آمدن اعتماد به او است. سعی کنید راه‎‌هایی برای نشان دادن ارزش‌های واقعی خود بیابید و در عین حال، از شعار دادن بپرهیزید. این کار، یکی از راه‌های ارتباط احساسی با دیگران در محل کار است. البته این جمله به این معنا نیست که خودتان را آسیب‌پذیر کنید! شما باید بتوانید اطلاعاتی در مورد اینکه چه کسی هستید و چه دغدغه‌ها و ارزش‌هایی دارید را با دیگران به اشتراک بگذارید.

صدای کارمندان را بشنوید. اعتماد یک خیابان دو طرفه است. برای به دست آوردن اعتماد دیگران، پیش از هر چیز باید بتوانید به دیگران اعتماد کنید. نتایج نظرسنجی ادلمن نشان می‌دهد که کارکنان اغلب مورد اعتمادترین افرادی هستند که در مورد مسائل مربوط به کسب‌وکار، امور مالی، فعالیت‌ها و امور مختلف کارکنان صحبت می‌کنند. سعی کنید کانال‌های ارتباطی خود را با کارمندتان تقویت کنید و شنونده حرف‌ها و دغدغه‌های آن‌ها باشید. ابزارهای دیجیتالی و آنلاین فراوانی وجود دارد که با کمک آن‌ها می‌توانید ارتباط آسان‌تری با اعضای تیم‌ خود داشته باشید.

سازمان هایی که اعتماد بیشتری در آن‌ها جریان دارد، تعهد، حمایت و حفظ کارمندان‌شان هم بالاتر است. آن‌ها فرهنگ بسیار کارآمد و مشارکت قوی‌ و خوبی بین کارکنانشان دارند. یک سازمان با رهبرانی که اعتماد ایجاد می‏کنند دارای قدرت، انعطاف‌پذیری و کیفیت بهتری است و همین نقاط قوت می‌تواند برای آن‌ها به یک مزیت رقابتی قدرتمند تبدیل شود. اگر دوست دارید در سازمان‌تان کارمندانی داشته باشید که تلاش می‌کنند، پیگیر هستند و هم خودشان و هم کسب‌وکار شما را بهبود می‌بخشند، داشتن اعتماد یک اصل ضروری است. به عنوان یک رهبر، شما قدرت انجام این کار را دارید؛ پس از همین امروز برای جبل اعتماد کارمندان خود قدم اولیه را بردارید!

منبع

مقالات مرتبط

پیام‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *