کدام کشورها بیشترین پیشرفت را در رقابت‌پذیری دیجیتال دارند؟

  •      گزارش جدید بررسی می­کند چگونه کشورها رقابت‌­پذیری دیجیتال خود را در سه سال اخیر توسعه داده‌­اند.
  •      برترین­‌های دیجیتال رایز (Digital Riser) در سراسر دنیا روی استعدادها سرمایه‌­گذاری کرده و سبب نوآوری و کارآفرینی آسان­تر برای شرکت­ها شده‌­اند.
  •        طرح­‌های با اجرای سریع و چشم­‌اندازهای بلندمدت، از دیگر ویژگی­‌های کشورهای با عملکرد خوب هستند.

در بحبوبه نوآوری فنی هستیم، جایی­که هوش مصنوعی، چاپ سه ­بعدی، مجازی و دیگر فن­اوری­‌ها در حال هم‌­گرایی هستند. این موضوع، هر صنعت و اقتصادی را در سراسر دنیا تحت تاثیر قرار می‌­دهد. توان­مندی هر کشور در جهت­‌دهی به این تغییرات و ایجاد رقابت روی این فن­اوری­‌های دیجیتال نه تنها رفاه آینده، بلکه موقعیت جغرافیای سیاسی آن کشور را  هم تعیین می­کند.

در این راستا، بررسی ­نمودیم چگونه کشورها رقابت ­پذیری دیجیتال خود را در سه سال اخیر توسعه داده­‌اند. به دیجیتال رایزر ریپورت به سه پرسش پاسخ داد. دیجیتال رایزر نشان داده است کشورها عملکرد خوبی داشته و موقعیت خود را بسته به همتایان خود بهبود بخشیده­اند. پاسخ­‌ها می­تواند در نسخه جدید دیجیتال رایزر ریپورت مرکز اروپایی رقابت حوزه دیجیتال به وسیله مدرسه کسب‌وکار  ‌ESCPیافت شود که رتبه‌­بندی 140 کشور را ارائه می­‌کند و آن­ها را میان گروه­‌هایشان مقایسه می­‌کند.

در دنیا لازمه دیجیتالی­ شدن رویارویی با رقبای جدید و پویا است. در گروه 7 ، فرانسه بیشترین پیشرفت خود را  در رقابت دیجیتال نسبی خود در بازه زمانی 2017 و 2019 داشت که سبب شد آن کشور را، کشور پیش­رو در این گروه تعیین کنند. در نقطه مقابل، ایتالیا و آلمان بیشترین کاهش را در گروه هفت داشتند.

در گروه 20 رتبه‌بندی، الگوهای جالبی را با توجه به دو ابرقدرت جهانی دیجیتال، چین و آمریکا آشکار می­سازد. نشان می­دهد چین جایگاه مهمی در رقابت­پذیری دیجیتال به­دست آورده در حالی که آمریکا در

همین بازه تنزل داشته است، که به­طور اساسی منجر به کاهش جذابیت برای استعداد بین‌المللی می­گردد.

سه کشور برتر دیجیتال رایزر در گروه 20، عربستان صعودی، فرانسه و اندونزی هستند. هند، ایتالیا و آلمان

در رتبه­‌های آخر قرار می­گیرند.

همچنین گزارش، دو جنبه اصلی رقابت­ پذیری دیجیتال یعنی اکوسیستم و چارچوب فکری آن را اندازه‌­گیری می­کند که بر اساس پنج مولفه گزارش رقابت ­پذیری دیجیتال مجمع جهانی اقتصاد است که پیشرفت 140 کشور را هم به موازات ابعاد چارچوب فکری و اکوسیستم و هم به ­صورت مطلق و نیز تغییر انباشته در رتبه‌­ها را در فاصله زمانی 2017 و 2019 تجزیه و تحلیل می­کند.

 

دو تفاوت عمده میان گزارش رقابت ­پذیری جهانی و گزارش دیجیتال رایزر وجود دارد. نخست، در حالی­که رقابت­ پذیری جهانی، رقابت­ پذیری کلی کشورها را تجزیه و تحلیل می­‌کند، گزارش دیجیتال رایزر رقابت ­پذیری دیجیتال آن­ها را تجزیه و تحلیل می­کند. دوم آن­که در حالی­که گزارش رقابت­ پذیری جهانی تغییرات را در بازه زمانی یک­ساله تجزیه و تحلیل می­کند، گزارش دیجیتال رایزر وضعیت کشورها را در سه سال اخیر نشان می­دهد.

صرف­نظر از رتبه­‌بندی، همچنین سیاست­‌های سه کشور برتر  دیجیتال رایزر تجزیه و تحلیل کردیم. این تجزیه و تحلیل نشان داد کشورهای برتر دیجیتال رایزر اشتراک­‌هایی دارند که دولت­‌های دیگر می­توانند در طراحی راهبرد دیجیتالی خود از آن­ها بهره ببرند. گزارش شامل بررسی هر کدام از سه کشور برتر دیجیتال در هر گروه است. خلاصه‌ای از بهترین اقداماتی که به اشتراک گذاشته شده­‌اند، در اینجا آورده شده ­است.

1. برترین­‌های دیجیتال رایزر در سراسر دنیا روی استعدادها سرمایه‌­گذاری کرده و سبب نوآوری و کارآفرینی آسان­تر برای شرکت­‌ها شده­‌اند

برای مثال، اندونزی و جمهوری دومینیکن، به طور قابل توجهی آموزش دیجیتال را مورد بررسی قرار داده‌­اند. برای مثال، اندونزی برنامه آموزشی استعداد دیجیتال را با دادن گواهینامه­ به 20,000 نفر آغاز کرده است. در ضمن جمهوری دومینیکن طرح «یک کامپیوتر» را برای دسترسی هر کودک به لپ تاپ در مدرسه شروع نموده­است.

از دیگر عوامل موفقیت برترین‌­های دیجیتال رایزر شامل توان­مندی آن­ها در جذب استعداد بین‌المللی است. فیلیپین -با برنامه ویزای استارت­اپ خود- و اندونزی، فرانسه و لتونی  نمونه­های موفق هستند. همچنین برترین­های دیجیتال رایزر آن را آسان، سریع و ارزان نمودند تا شرکت­ها آغاز به کار کنند. برای مثال، آذربایجان زمان آغاز کار شرکت­ها را از بیشتر از سه روز به کمتر از یک روز کاهش داد، در حالی­که لتونی  مالیات ویژه و طرح­های تامین مالی برای حمایت از شرکت­های جوان وضع کرد­ه­است.

2. برترین‌­های دیجیتال رایزر طرح­های جامع با اجرای سریع را به موازات چشم­انداز بلندمدت دنبال کرده‌­اند

برترین­‌های دیجیتال رایزر، طرح­‌های دقیق و جامع دولتی به همراه سطوح حمایتی برتر مانند طرح فن­اوری فرانسه، راهبرد  فناوری اطلاعات و ارتباطات 2023 عربستان سعودی و چشم انداز 2030 عربستان را  به اشتراک می­‌گذارند.

استارت­اپ­‌ها منطقه تمرکز کلیدی برترین­های دیجیتال رایزر بودند. رشد آن­ها به وسیله پیش­گامان عمده مانند برنامه جی– استارت­اپ در ژاپن یا جنبش استارت­اپ­‌های 1000 در اندونزی حمایت شده­ است. برای مثال فرانسه 5 بیلیون پوند بودجه تخصیص داده است، در حالی­که ارمنستان با مبلغ بالاتر از 50.000 یورو استارت­آپ­ها را حمایت می­کند.

گزارش ما نشان می­‌دهد هنگامی­که برخی کشورها به سرعت در حوزه­‌های دیجیتال در حال پیشرفت می­باشند، دیگر کشورها در حال پس­روی هستند. علی­رغم این­که کشورهایی مانند آمریکا، سودان و سنگاپور قهرمانان دیجیتال شناخته شده‌­اند، اما نتیجه ما نشان می‌دهد لزوماً برترین­‌های پویای دیجیتال رایزر نیستند. تنها سنگاپور به­‌طور مستقیم موقعیت نسبی آن­ها در بیش از سه سال اخیر بهبود بخشید. به­طور خلاصه آمریکا و سودان در همان زمان واقعاً پس­رفت کردند. این نشان می­دهد رقابت­ پذیری دیجیتال، در روشی پویا و با سیاست‌­های قانونی، می­تواند سبب ظهور قهرمانان جدید دیجیتال از  سراسر دنیا گردد.

منبع

 

مقالات مرتبط

پاسخ‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *