آشنایی با روندها، مثال‌ها و مزایای تحول دیجیتال در صنایع غذایی

در سال گذشته با تقاضای فزاینده و مشکلات عدیده در بحث زنجیره تامین، باعث تسریع تحول دیجیتال در صنایع غذایی شد. شرکت‌های غذایی در راستای مواجهه با چالش‌ها در همه زمینه‌ها، تلاش‌های خود در جهت دیجیتالی شدن را سرعت بخشیدند. آن‌ها به‌منظور حداکثر سازی بهره‌وری و ایجاد انعطاف‌پذیری در زنجیره تامین، بر بهینه‌سازی فرآیندهای خود تمرکز کردند.
هدف این شرکت‌ها، صرفا بقا در شرایط همه‌گیری کرونا نبود؛ بلکه آن‌ها می‌خواستند تا قوی‌تر از همیشه ظاهر شده و برای هر چالشی که پیش روی آنان قرار می‌گرفت، آماده شوند.

برترین روندها در تحول دیجیتال صنایع غذایی

تحول دیجیتال در صنایع غذایی، اشکال متفاوتی دارد. اما برخی از روندهای رایج عبارت‌اند از:

1- فضای ابری(Cloud)

شرکت‌های مواد غذایی به‌منظور چالاک‌تر شدن و پاسخ‌دهی سریع‌تر به شرایط متغیر بازار، مهاجرت خود به فضای ابری را با سرعت بیش‌تری دنبال می‌کنند.

2- هوش مصنوعی(AI)

فناوری‌های هوش مصنوعی و تجزیه‌وتحلیل‌های در لحظه، نقشی کلیدی در کمک به شرکت‌های مواد غذایی، برای واکنش سریع به روندهایی مثل افزایش نرخ سوخت یا کاهش میزان ضایعات مواد غذایی داشته است.

3- تنوع بخشی در کانال‌های توزیع (Omnichannel)

در طول همه‌گیری کرونا، توانایی خدمات‌‍رسانی مستقیم به مشتریان از طریق کانال‌های آنلاین برای هر صنعتی، بحرانی‌تر از همیشه شد. شرکت‌های مواد غذایی نیز از این قاعده مستثنا نبودند. بسیاری از این شرکت‌ها، شاهد تغییر شدید در میزان تقاضا از رستوران‌ها و موسسات، به سمت بازارهای خرده فروشی بودند.

4- شفافیت (Sustainability )

تعداد فزاینده‌ای از مصرف‌کنندگان خواستار اطلاعات بیشتری درباره مواد غذایی خریداری شده هستند. این امر، شرکت‌های مواد غذایی را تحت فشار قرار داده تا با استفاده از فناوری‌های پیشرفته مانند اینترنت اشیا، شفافیت را در زنجیره تامین فراهم کنند.

تحول دیجیتال در صنایع غذایی: یک نانوایی بین‌المللی، فروش را دیجیتالی می‌کند

حتی اگر تا به حال نام شرکت آریزتا (ARYZTA) را نشنیده باشید، میلیون‌ها مصرف کننده در سرتاسر جهان، به‌صورت روزانه از محصولات آن‌ها استفاده می‌کنند. تقریبا هر ساندویچ همبرگر، چیزبرگر یا مرغ مک‌دونالد روی یک نان آریزتا سرو می‌شود. این شرکت که مقر فعلی آن در سوئیس است؛ درواقع نزدیک به 50 سال قبل از مک‌دونالد و در سال 1897 در ایرلند تاسیس شد. در حال حاضر، این شرکت به یک رهبر در بازار B2B نانوایی، تبدیل شده است.

اگرچه همه‌گیری کرونا چالش‌های مهمی را برای آریزتا مانند همه کسب‌وکارها ایجاد کرد، اما نیاز به ادامه پیشبرد طرح‌های تحول دیجیتال را نیز تشدید کرد.

استفاده از یک سرویس ابری واقعی برای ارائه خدمات به مشتریان، قبلا بخشی از برنامه این شرکت بود، اما اختلال ایجاد شده توسط همه‌گیری نشان داد که این فرآیند باید تسریع شود. ریکاردو زیسا (RiccardoZisa) مدیر توسعه دیجیتال شرکت آریزتا گفت: «باوجود همه اقدامات، ما نسبت به سطح پاسخگویی که می‌توانستیم «در حال حاضر» ارائه کنیم، احساس ناراحتی می‌کردیم.»
در همین راستا، دیجیتالی کردن فروش به یک اقدام ضروری برای آریزتا تبدیل شد. پیاده‌سازی راه‌حل فروش ابری، این شرکت را قادر می‌سازد تا به‌طور موثرتری به مشتریان خدمت کرده و با نیازهای کسب‌وکار همراه شود. اکنون فروشندگان دیدگاهی جامع از مشتری دارند که به آن‌ها امکان می‌دهد تا کارآمدتر بوده و بر سرنخ‌ها و فرصت‌های مهم تمرکز کنند.
یکی دیگر از موارد مورد توجه برای آریزتا، سایت تجارت الکترونیک B2B آن است که در ابتدا به پنج کشور خدمات می‌دهد، اما انتظار می‌رود در چند سال آینده به طور قابل توجهی گسترش یابد. در حال حاضر، تعدادی از مشتریان برای ثبت سفارش‌های بزرگ روزانه به سایت متکی هستند. این بدان معناست که ادغام بی‌نقص این روش ارتباط با مشتری، با راهکار های ارائه شده برای خورده فروشی‌ها بسیار حیاتی است.

در صورت علاقه به موضوع تحول دیجیتال در صنایع غذایی مقاله 6 رویکرد صنایع غذایی که باعث تحولات دیجیتال می‌شوند را مطالعه کنید.

مزایای کلیدی استفاده از راه‌حل ابری عبارت‌اند از:
1- پیش‌بینی آینده: راه‌حل ابری این امکان را فراهم می‌کند که همراه با افزایش اقتضائات کسب‌وکار در آینده، راه‌حل‌هایی را نیز برای آن‌ها پیش بینی کرد و توسعه داد.
2- آسانی در به‌روزرسانی: سرویس‌های ابری به علت آسانی فرآیند ارتقا، هزینه‌های سربار و نگرانی‌های پیرامون ارتقای پلتفرم را از بین می‌برد.
3- توسعه آسان: به لطف فرآیند ساخت خودکار (automated build process) در این سیستم، برنامه نویسان اجازه پیاده‌سازی و تست قابلیت‌های جدید را دارند.
4- ارائه سرویس‌های متنوع و قابل انتخاب برای مشتریان: این سرویس‌ها به گونه‌ای انتخاب شده‌اند که پاسخ گوی نیازهای در حال رشد حوزه تجارت باشند.

تولیدکننده جهانی از طریق دیجیتالی شدن، قدرت پیش‌بینی خود را افزایش می‌دهد

شرکت Döhler مستقر در آلمان، یک تولید کننده، بازاریاب و ارائه دهنده مواد طبیعی مبتنی بر فناوری و راه‌حل‌های یکپارچه برای صنعت غذا و نوشیدنی است. اهداف تحول دیجیتال این شرکت دو جنبه دارد: افزایش بهره‌وری و ایجاد مزیت رقابتی. این شرکت که مشتری در اولویت اول آن است، نسبت به ساده‌سازی و متمرکز کردن عملیات لجستیکی خود اقدام کرده و قدرت پیش‌بینی که مشتریان آن انتظار دارند را فراهم کرده است.

تلاش‌های این شرکت نتیجه داده است. در طول تعطیلی‌های مرتبط با همه گیری کرونا، این شرکت قابلیت پیش‌بینی تامین‌کنندگان و بنادر آسیب‌دیده را داشته و توانسته در صورت لزوم در مسیر ارسال محموله‌های خود تغییراتی را ایجاد کند. مزایای تحول دیجیتال آن عبارت‌اند از:

  1. افزایش شفافیت در سراسر عملیات خود 2. صرفه‌جویی در هزینه 3. بهبود بهره‌وری 4. افزایش رضایت‌مندی مشتریان

منبع

مقالات مرتبط

پاسخ‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *