مهارتهای کارآفرینی
اگر میخواهید کارآفرین شوید، به مجموعه مهارتهای ضروری که بتوانید از آنها برای کسب موفقیت در حوزه کارآفرینی استفاده کنید، نیازمند هستید. مهارتهای سختی همچون مهارتهای فنی و مالی برای مدیریت و موفقیت یک تجارت و برند اهمیت زیادی دارند. همچنین، مهارتهای نرم همچون مهارتهای ارتباطی و رهبری هم باعث پیشرفت شما به عنوان یک کارآفرین میشوند. هدف ما، در این مقاله بررسی مجموعه مهارتهای کارآفرینی، چگونگی توسعه آنها و اشاره به این مهارتها در رزومه شغلی طی انجام مصاحبه کاری و یا حتی در معرفی نامه شغلی شما است.
مهارتهای کارآفرینی چه هستند؟
مهارتهای کارآفرینی شامل طیف گستردهای از مجموعه مهارتها نظیر مهارتهای فنی، رهبری و مدیریت تجاری و تفکر خلاقانه هستند. در واقع، میتوان گفت این مهارت قابل استفاده در نقشهای شغلی متفاوت و یا حتی صنایع مختلف هستند. به همین علت، توسعه این مهارتها به معنای توسعه مهارتهای مختلف و متنوع است. به عنوان مثال، برای اینکه بتوانید صاحب یک تجارت موفق و کارآمد باشید، باید بتوانید مهارتهای مدیریتی تجارت خود را توسعه دهید. حتی برای خلق و حفظ گروههای شغلی موفق، نیازمند بهبود مهارتهای رهبری و ارتباطی خود هم هستید.
نمونههایی از مهارتهای کارأفرینی
مهارتهای مرتبط به حوزه کارآفرینی طیف گسترده و بزرگی از مهارتهای نرم و سخت را در بر میگیرند. به خاطر نقشهای تجاری فراوانی که کارآفرینان برعهده دارند، به مجموعههای مهارتهای متفاوت برای رشد و توسعه کسبوکارها و برندها نیاز است. توسعه و رشد مجموعه مهارتهایی که در ذیل به آنها اشاره میشود هم میتوانند به توسعه مهارتهای کارآفرینی شما کمک کنند.
- مهارتهای مدیریت کسبوکار و تجاری
- مهارتهای مرتبط به حیطه رهبری و پیشبرد کار گروهی
- ارتباطات و مهارت نحوه گوش سپردن به مخاطب (مشتری یا همکار)
- مهارتهایی مرتبط به نحوه خدمترسانی به مراجعین
- مهارتهای مالی
- مهارتهای تحلیلی و حل مسئله
- مهارتهایی در رابطه با تفکر انتقادی
- مهارتهای تفکر استراتژیک و برنامهریزی
- مهارتهای فنی و تکنیکی
- مدیریت زمان و مهارتهای سازمانی
- مهارتهای برندسازی، بازاریابی و شبکه
مهارتهای مدیریت کسبوکار و تجاری
اکثر کارآفرینان موفق به مهارتهای تجاری برای مدیریت و رهبری تجارت یا برند خود نیازمند هستند. توسعه مجموعه مهارتهای مدیریت کسبوکار و تجاری میتواند باعث تقویت توانایی شما در انجام چندین وظیفه، واگذاری مسئولیتها به زیردستان و تصمیمگیری در رابطه با سلامت و سودآوری کسبوکار و برندتان شود.
مهارتهای مرتبط به حیطه رهبری و پیشبرد کار گروهی
اگر در برنامه شغلی خود تمایل زیادی برای تبدیل شدن به یک کارآفرین موفق دارید، میتوانید نقشهای رهبری و شغلی متفاوتی به عنوان عضوی از یک گروه را برعهده داشته باشید. در واقع، اینکه شما صاحب کسبوکاری باشید به معنای آن است که علاوه بر عهده گرفتن نقش رهبر و مدیر همچنان به عنوان عضوی از گروه وظایف مختلفی هم برعهده خواهید داشت. به این ترتیب، باید از مجموعه مهارتهای رهبری مؤثر و کارآمد برای کمک به ایجاد و افزایش انگیزه در گروه خود بهره ببرید.
ارتباطات و مهارت نحوه گوش سپردن به مخاطب (مشتری یا همکار)
رهبران و مالکین کسبوکارها و کارآفرینان باید مهارتهای ارتباطی موثر و کارآمد خود را توسعه دهند. مهارتهایی نظیر گوش سپردن فعالانه به بحثهای مختلف در طول جلسات، توانایی برقرارسازی ارتباط موثر و دوستانه و… همگی میتوانند برای خلق برند و تجارتی محبوب کمک کننده باشند. در ضمن، خلق و توسعه ارتباطات مؤثر میتواند به ارتقای آگاهی شما از برند و تجارتتان کمک کند. به عنوان مثال، استفاده از ابزارهایی همچون ارسال پیامهای مؤثر و واضح در رابطه با کسبوکارتان از طریق ایمیل، بازاریابی محتوا، شبکههای اجتماعی و دیگر روشهای تبلیغاتی به طور مؤثر و هدفمند به شما برای دستیابی به بازار هدفتان کمک میکنند.
مهارتهایی مرتبط با نحوه خدمترسانی به مشتری
فارغ از صنعت و حوزه شغلی که به عنوان یک کارآفرین وارد آن میشوید، ممکن است نیازمند توسعه مهارتهایی در رابطه با خدمترسانی مؤثر به مشتری باشید. خدماتی همچون صحبتکردن با مشتریان بالقوه و یا بحث در رابطه با شروع تجارت خود جز مهارتهای مؤثر و کارآمدی هستند که میتوانند به شما برای ارائه خدمات بهتر به مشتریان و ارائه بهتر محصولات مورد نیاز بازار کمک کنند.
مهارتهای مالی
خلق یک کسبوکار و تجارت به معنای مراقبت از جنبههای مختلف مالی سازمان و تجارت شما است. شما میتوانید با افزایش اطلاعات خود در حوزه یادگیری نحوه برنامهریزی مالی، مطالعه کتابهای راهنما در حوزه مدیریت مسائل مالی و استفاده از نرم افزارهای مالی به سازماندهی و پیگیری مسائل مالی کسبوکار خود بپردازید. به این ترتیب، مهارتهای مالی شما که جز مجموعه مهارتهای کارآفرینی مؤثر است، توسعه پیدا میکنند.
مهارتهای تحلیلی و حل مسئله
همچنین، کارآفرینان موفق به مهارتهایی در حوزه تحلیل و حل مسئله هم نیازمند هستند. به این ترتیب، صاحب کسبوکار میتواند جنبههای مختلف را در حین خلق یک برند و تجارت در نظر گرفته و در مواقع دشوار به ارائه راهحلهای مناسب برای موانع و توسعه برنامهها و استراتژیهای مورد نیاز کسب و کار بپردازد.
مهارتهایی در رابطه با تفکر انتقادی
مهارتهای تفکر انتقادی، مانند مهارتهای تحلیلی میتوانند باعث پیشرفت و توسعه مجموعه مهارتهای کارآفرینی شوند. توانایی بررسی مشکلات و مسائل، موقعیتها، پروژهها و عملیاتها از جنبههای مختلف میتوانند به تصمیمگیری درست و ارائه راه حل مناسب برای مشکلات کمک کنند. مهارتهای تفکر انتقادی با هدف ارائه برنامه استراتژیک و ارزیابی رویکردها برای ایجاد تغییرات و یا بهبود استراتژیهای تجاری ضروری هستند.
مهارتهای تفکر استراتژیک و برنامهریزی
میتوان گفت مهارت تفکر انتقادی قابل تبدیل به مهارت تفکر استراتژیک است. کارآفرینانی که برندها و کسبوکارهای مختلفی را خلق کردهاند، احتمالا مهارتهای تفکر استراتژیک خود را با هدف رشد و توسعه استراتژیهای مناسب تجاریشان به کار میگیرند. شما به عنوان یک کارآفرین برای کسب موفقیت نیازمند داشتن برنامه همراستا با توانایی تفکر استراتژیک هستید. به این ترتیب، شما میتوانید راهحلهایی مناسب و کاربردی برای شکست رقبای تجاری، افزایش دسترسی به بازار و خلق و اجرای استراتژیهای مؤثر با هدف دستیابی به اهداف شرکت یا سازمان خود ارائه دهید.
مهارتهای سازمانی و مدیریت زمان
از دیگر مهارتهای کارآفرینی مهم برای یک کارآفرین میتوان به مهارت مدیریت زمان و سازماندهی امور و وظایف اشاره کرد. استراتژیهایی نظیر تقسیم وظایف به لیست کارهای قابل مدیریت و تعیین زمان اجراسازی پروژهها و اهداف قابل دستیابی برای گروه و خودتان میتواند به شما برای توسعه مهارتهایتان کمک کند. همچنین، با استفاده ار فناوری میتوان به سازماندهی پروندههای تجاری پرداخت و یا از یک دستیار اداری برای سازماندهی اسناد، سوابق تجاری و پروندههای مرتبط به مراجعین کمک گرفت.
مهارتهای مرتبط با حوزه برندسازی، بازاریابی و شبکهسازی
ممکن است کارآفرینان زمان زیادی را به بازاریابی و شبکهسازی با افراد متخصص حوزه کاری خود اختصاص دهند تا بتوانند برند و سازمان خود را ارتقا دهند. یکی از جنبههای تبدیل شدن به یک کارآفرین موفق توانایی اجراسازی استراتژیهای مرتبط به برندسازی و بازاریابی موفق است. حتی ممکن است شما در یک دوره آنلاین رایگان با هدف شروع کار در حوزه برندسازی و بازاریابی شرکت کنید. همچنین، از طریق ملاقات با کارآفرینان دیگر میتوانید به افزایش رشد شبکه سازمانی خود کمک کنید. در حالی که این مجموعه مهارتها را بهبود میبخشید میتوانید موفقیت خود را به عنوان یک کارآفرین هم افزایش دهید. در ادامه، به انواع مختلف این مهارتها و نحوه استفاده از آنها برای رشد و توسعه تجارت خود و یا حتی در موقعیتهای شغلی مختلف اشاره خواهیم داشت.
چگونه مهارتهای کارآفرینی را توسعه دهیم؟
روشهای مختلفی برای توسعه مجموعه مهارتهای کارآفرینی وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم. از جمله این روشها میتوان به شرکت در یک کلاس سمینار و یا دوره اشاره کنید. همچنین، میتوان از مراحل زیر برای بهبود این مجموعه مهارتها استفاده کرد:
- شرکت در یک دوره
- شرکت در رویدادها و کارگاهها
- یاری و مساعدت مربی باتجربه و حرفهای
- خلق مهارتهای رهبری مخصوص خود
- یادگیری نحوه مدیریت امور مالی
شرکت در یک دوره
یکی از روشهای کارآمد و مؤثر بهبود مهارتهای یک کارآفرین، گذراندن دوره یا کلاس در حوزه کسبوکار، بازاریابی، برنامهریزی مالی و بهبود جنبههای مدیریتی برند خود است. به عنوان مثال، گذراندن دورههای مرتبط به حوزه تجارت میتواند باعث پیشرفت و توسعه مهارتهای مدیریت کسبوکار با هدف دستیابی به موفقیت تجاری به عنوان یک کارآفرین شود.
شرکت در رویدادها و کارگاهها
همچنین، شما میتوانید در کارگاههای کارآفرینی و رویدادهای شبکه شرکت کنید. اغلب، این رویدادها شامل تجارب صاحبان مشاغل و کارآفرینان است که درباره موضوعات تجاری و شبکهسازی صحبت میکنند. در ضمن، علاوه بر مزیت یادگیری مستقیم میتوانید با شبکه ارزشمندی از صاحبان کسبوکارها آشنا شده و صحبت کرده و بینشی جدید و کاربردی درباره کسب و کار خود به دست آورید.
یاری و مساعدت مربی باتجربه و حرفهای
مواردی همچون پرسیدن سوال در کلاس از مربیان باتجربه میتوانند به توسعه مهارتهای کارآفرینی شما کمک کنند. به عنوان مثال، شما با بررسی و زیر نظر گرفتن رفتار یک مالک برند میتوانید از او نکاتی در رابطه با نحوه مدیریت موثر کسب و کار بیاموزید و یا حتی درباره چگونگی پیاده سازی مهارتها و منابع مختلف برای خلق برندتان بحث کنید. معمولا، کارآفرینان با تجربه و موفق از کمک و راهنمایی به شما و ارائه توصیههای حرفهای خوشحال خواهند شد.
خلق مهارتهای رهبری مخصوص خود
همچنین، ممکن است به دنبال فرصتهایی برای رهبری یا مدیریت گروه باشید تا بتوانید برای رهبری و مدیریت بهتر کسب و کار خود تمرین کنید. در ضمن، میتوانید از هم گروهیهای خود برای ایفای بهتر نقش رهبری مساعدت و یاری بگیرید. به این ترتیب، شما میتوانید به توسعه بیشتر مهارتهای کارآفرینی مختلف نظیر مهارتهای مدیریتی و رهبری بپردازید.
یادگیری نحوه مدیریت امور مالی
از جنبههای کلیدی رهبری و مدیریت کسبوکار شخصی میتوان به مدیریت مالی کسبوکار اشاره کرد. معمولاً، برای مدیریت مالی بهتر میتوان از کمکهای یک برنامهریز مالی استفاده کرد. البته، باید ذکر کرد یادگیری مهارتها و نحوه مدیریت مالی کسبوکار میتواند به نفع شما باشد.
مهارتهای کارآفرینی مرتبط با محیط کار
در حالیکه مجموعه مهارتهای کارآفرینی خود را ارتقا میدهید، میتوانید مهارتهایی نظیر مهارتهای زیر را هم در محل کارتان تمرین و پیادهسازی کنید:
- خلق فرصتهای رهبری نظیر مدیریت پروژهها یا گروههای خاص و درخواست ارائه بازخورد در مورد عملکردتان به عنوان رهبر گروه میتواند به بهبود این مهارتها کمک کند.
- کمک به همکاران برای سازماندهی و مدیریت زمان از طریق توسعه و ارتقا استراتژیهایی که به سازماندهی بهتر و انجام وظایف کارآمد منجر میشود.
- یادگیری مهارتهای جدیدی که میتواند به مدیریت بهتر مهارتهای مختلف نظیر مهارت تحلیل مالی، بودجهبندی یا مهارتهای شبکهسازی در تجارتتان منجر شود.
- همچنین، میتوان مهارتهای متفاوت را از طریق مشاهده وضعیت و عملکرد سرپرستان در حین انجام پروسه مدیریت گروه، تصمیمگیری و یا همکاری با دیگر رهبران و مدیران یاد گرفت.
شما میتوانید به کارگیری و توسعه مهارتهای مرتبط به حوزه کارآفرینی خود را از طریق روشهای فوق تمرین کنید و این نکات میتوانند برای شروع کارآمد و مؤثر فرآیند یادگیری شما کمک کننده باشند.
نحوه برجستهسازی مهارتهای مرتبط به حوزه کارآفرینی
در ضمن، ممکن است شما حین جستجوی فرصتهای شغلی دیگر، خواهان برجستهسازی مهارتهای کارآفرینی خود باشید. اطلاعات زیر به شما برای دستیابی به این هدف کمک میکند.
اشاره به مهارتهای حوزه کارآفرینی در رزومه
از طریق برجستهسازی مهارتهای فنی، مهارتهای مدیریت و رهبری و دیگر مهارتهای حوزه کارآفرینی خود میتوانید خود را فردی حرفهای و باانگیزه نشان دهید.
اشاره به مهارتهای مرتبط به حوزه کارآفرینی در توصیه نامه و معرفی نامه
شما میتوانید در توصیه نامه و معرفی نامه شغلی خود به چگونگی استفاده از مهارتهایتان در زمینه دستیابی به موفقیتهایتان در نقشهای گذشتهتان اشاره کنید. به عنوان مثال، اگر مهارتهای مدیریتی شما باعث خلق یک گروه کارآمد و مؤثر شده است، حتما به این مسئله اشاره کنید.
به کار بردن مهارتهای کارآفرینی خود حین انجام مصاحبه
شما در جلسه مصاحبه میتوانید به بحث درباره نقاط قوت خود و اینکه چگونه آنها به شما در تکمیل وظایف و پروژههای مختلف کمک کردهاند، بپردازید. همچنین، از طریق ارائه دیدگاه و نظر خود در رابطه با نحوه مدیریت و ایجاد شبکهای از متخصصان همفکر میتوانید مهارتهای کارآفرینی خود را برجسته کنید. به این ترتیب، به مصاحبه کننده انگیزه خود برای ایجاد کسبوکار را نشان میدهید.
در انتها، حتما نکات و موارد ذکر شده در رابطه با نحوه دستیابی و به روز رسانی مجموعه مهارتهای کارآفرینی مختلف خود نظیر مهارتهای مالی و یا رهبری را به کار ببرید تا بتوانید هر روز بیش از گذشته در کسبوکار و برندسازی درخشیده و موفق شوید.
پیامها