ویدئوی معرفی دوره کسبوکار خانوادگی: چالشها و راهکارها
کسبوکارهای خانوادگی تاثیر بسیاری در رشد و توسعه اقتصادی، اشتغالزایی و رفع بیکاری در سراسر دنیا دارند. حال سوال این است با توجه به نقش موثر و مهم این دسته از کسبوکارها در تولید ثروت برای جوامع چرا عمر کوتاهی دارند و تعداد زیادی از آنها شکست میخورند؟
عوامل متعددی از قبیل چالشهای محیطی که عموما با کسبوکارهای غیر خانوادگی نیز مشترک هستند، همچون تغییرات مداوم پارامترهای کلان اقتصادی و سیاسی و ابهام و پیچیدگی قوانین و همچنین مسائل درونی از قبیل چالشهای مدیریتی همچون حساسیت کم نسبت به عملکرد پرسنل و مدیران بدلیل عضوی از خانواده بودن و عدم تمایل به جذب نیروی کارآمد و متخصص از خارج از خانواده در هیات مدیره و حتی در جایگاه مدیرعامل، چالشهای جانشینپروری همچون نداشتن برنامهای برای پرورش جانشین و طولانی شدن دوره مدیریت، چالشهای مالکیتی همچون عدم تمایل به مشارکت با افراد خارج از خانواده و ابهام مالکیتی بین اعضای خانواده و چالشهای تعارضات خانوادگی همچون ازدواج، حسادت، رقابت مخرب و عدم تعریف شورای خانوادگی و موارد متعدد دیگر از انواع چالشها و بحرانهایی هستند که کسبوکارهای خانوادگی با آنها مواجهاند.
طبق تحقیقات انجام شده بهدلیل پیچیدگی ارتباطات خانواده و کسبوکار، اگر برای حل چالشها از قبل تدابیری اتخاذ نشود پایه کسبوکار و روابط خانوادگی متزلزل شده و کسبوکار به سمت اضمحلال و نابودی پیش خواهد رفت. با بهرهمندی از تجربیات مدیران و اعضای این کسبوکارها، بررسی و آگاهی از مسائل متداول، پیشبینی و واکنش به موقع به این چالشها و حتی تبدیل آنها به فرصتهای بینظیر رشد میتوان به دوام و موفقیت کسبوکارهای خانوادگی کمک کرد.
«مدرسه کسبوکار» اتاق بازرگانی تهران و دانشگاه صنعتی امیرکبیر به عنوان اولین «دانشگاه نسل چهارم» در ایران از طریق تعامل و انتقال تجربه با فعالان اقتصادی، خبرگان داخلی و خارجی حوزه کسبوکار و اساتید و مشاوران شرکتهای معتبر ملی و بینالمللی و همراهی کسبوکارها برای رفع چالشهای آنها برنامههای متعدد مشاورهای، آموزشی، مربیگری و منتورکینگ با متخصصان را بهطور منظم در موضوعات مختلف برگزار میکند.
برای آشنایی با این «دوره و همچنین عوامل موثر بر تداوم و توسعه کسبوکارهای خانوادگی» و ثبت نام در این دوره کلیک کنید.
پاسخها