چرا نوآوری در سیستم مالی کلید تحول است؟

در طی چند دهه اخیر نوآوری که یکی از اصلی ترین عوامل رشد اقتصادی است، در همه زمینه ها مورد توجه قرار گرفته است پس جای تعجبی ندارد که مدیران سازمان ها و شرکت ها به دنبال تحول و نوآوری در سیستم های مالی خود باشند. سیستم های مالی که کمک به ارائه اطلاعات و ارقام دقیق و محاسبه داده های مناسب می کند و با توجه به ای اطلاعات مدیران می توانند تصمیمات مهمی با توجه به شرایط اقتصادی بگیرند، بنابراین باید توجه داشته باشیم که در صورت به کاربردن نوآوری در سیستم‌های مالی دقت و عملکرد صحیح سیستم مورد توجه قرار بگیرد.

انواع نوآوری‌ها

نوآوری های مالی در کل به دو دسته تقسیم می شود که در ادامه  به آن می پردازیم:

نوآوری های فرآیندی: در این دسته از نوآوری ها به معرفی فرایندهای جدید تجاری که باعث افزایش کارایی وگسترش بازار کار و سایر زمینه ها می شود. با به کار بردن این نوآوری در سیستم ها می توانیم از سرعت بالاتری برای انجام عملکرد های مالی بهره ببریم.

نوآوری های محصول:این دسته از نوآوری ها معمولا برای پاسخ بهتر به تغییرات تقاضای مشتریان و بهبود عملکرد برای رضایت بیشتر مخاطبان ارائه می شود، که شامل معرفی امتیاز های جدید، بیمه یا سپرده های ویژه می شود.

تحول در سیستم های مالی

بازارها و سیستم های مالی با روش قدیمی در دهه های 70 و 80 میلادی شکست خورد و اکثر شرکت ها ورشکست شدند، و در دهه 90 میلادی به فکر ایجاد روش جدیدی برای تحول در سیستم های مالی خود افتادند. برای این که بتوان به تحول مالی دست یافت باید فرایندهای مالی را با کمک مسئولین و مشاوران تجاری آغاز کرد.  از مشاوران مالی می توان به عنوان فرد قابل اعتماد در نظر سنجی‌های جهانی برای بهبود آینده سیستم مالی و اجرای نوآوری در سیستم‌های مالی کمک گرفت.

چالش‌های نوآوری در سیستم مالی

براساس تحقیقاتی که توسط نظرسنجی‌های جهانی انجام شده است، سیستم‌های مالی از مشاوران تجاری به عنوان شریک حمایت نمی کنند به همین دلیل سازمان ها و شرکت ها نمی توانند به سرعت به تغییرات مورد نیاز و ایده آل خود دست یابند. تنها حدود 26 درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی از عملکرد سیستم‌های مالی که جدای سیستم‌های قدیمی کار می کنند و به عنوان سیستم های ناظر مالی شاخته می‌شوند استفاده می کنند. اما حدود 53 درصد از پاسخ دهندگان این نظرسنجی گفته‌اند که مشاورهای مالی که از روش‌های قدیمی پیروی می‌کنند پاسخگوی نیاز هایشان همچون فراهم سازی اطلاعات و داده‌ها هستند. با بررسی نظرسنجی‌های جهانی متوجه می‌شویم که حتی با وجود استقبال از نوآوری اما هنوز هم اکثر شرکت ها از انجام عملکرد ها و آنالیز های مالی به صورت دستی که باعث دستیابی به بینش‌های عمیق و مورد نیاز برای ایجاد تحول مالی می شوند، راضی هستند و تلاش می کنند تا حد امکان از نوآوری در سیستم‌های مالی شان دوری کنند.

مزایای نوآوری در سیستم مالی

نوآوری در سیستم های مالی مزایای چند گانه ای دارد برای مثال هزینه‌های واسطه‌گری مالی می تواند می‌تواند با نوآوری کاهش یابد، همچنین باید قابل توجه باشد که دستیابی به راه‌حل‌های مالی یک پارچه با کمک برنامه‌ریزی و کنترل و گزارش و آنالیز و پیش‌بینی‌ها به یک تیم مالی دقیق و کارآمد و آگاه نیازمند است. با به کار بردن نوآوری در سیستم‌های مالی با امکان دسترسی به کلیه داده، می‌توان کار های مالی وقت‌گیر را به صورت خودکار و اتوماتیک انجام داد و برنامه ریزی فعالیت‌های مورد نیاز را با استفاده از مجموعه داده‌ها به صورت یکسان وبا کمترین خطای انسانی پیش برد. همچنان، وجود یک دیدگاه واحد و ماهر امکان بررسی داده‌های مرتبط رابه صورت کامل فراهم کرده است. بنابراین راحت‌تر می‌توان به بینش‌هایی برای گرفتن تصمیم‌های استراتژیک که ممکن است در گذشته کمتر مورد توجه قرار گرفته است، دست یافت!

وضعیت سیستم‌های قدیمی و معایب نوآوری در سیستم‌های مالی

تحقیقات انجام شده در دهه اخیر به اکثر فاکتورهایی که باعث عدم پیشرفت و پذیرش نوآوری در سیستم‌های مالی پرداخته شده است. در این تحقیقات انجام شده حدود نیمی از سازمان‌های بررسی شده گفته اند که موفق به دریافت ارزش‌های اضافی سیستم‌های مالی خود فراتر از گزارش‌های مالی شان نمی شوند. طبق اطلاعات گزارش شده حدود 46 درصد از مدیران مالی می‌گویند هیچ کس در سازمان آنها آمادگی مقابله با مشکلات سیستم‌های قدیمی را ندارند، از طرفی هزینه ای که نوآوری در سیستم‌های مالی دلیل آن است باعث می‌شود که ترجیح کارکنان و مدیران مالی سازمان ها ادامه همان راه قدیمی خود است.  در کل پذیرش روش جدید با تغییرات و هزینه ها جدید همیشه مخالفان خود را دارد که باعث می‌شود درصی از سازمان‌ها علاقه به ایجاد نوآوری در سیستم‌های مالی خود نداشته باشند.

تصمیمی برای تحول در سیستم‌های مالی

به دنبال شکست‌های مالی در چند سال اخیر مدیران اکثر سازمان‌های بزرگ به دنبال نوآوری در در سیستم‌های مالی خود برای تحول در کسب و کارشان هستند، این رویکرد با عنوان برنامه ریزی تجاری منظم شناخته می شود. همچنین وجود داشتن همکاری بین بخش‌های مختلف به تقویت تیم‌های مالی کمک  می‌کند که به دنبال آن می‌توان برنامه‌هایی با هدف دستیابی به تحول واقعی آنها تلاش کرد. در ضمن  قابل توجه است که نوآوری در سیستم های مالی سرعت چشمگیری در تحول دیجیتالی در سراسر کسب و کار ها و تجارت ها به ارمغان می‌آورد. در واقع، بدون وجود سیستم مالی مناسب وظایف مرتبط به حوزه‌های مالی و در حلقه کارهای دستی مربوط به آنالیز و گزارش‌گیری به مشکل برمی‌خورند، که می‌توان با کمک نوآوری در سیستم‌های مالی با توجه به فناوری روز دنیا سرعت انجام عملیات‌های مالی و رفع خطاهای انسانی را حل کرد.

منابع:

منبع1، منبع2، منبع3

مقالات مرتبط

پاسخ‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *