گزارش رقابتپذیری جهان
در این گزارش رقابتپذیری جهان، شما با اصطلاحاتی نظیر ویژگیهای بهترین اقتصاد دنیا، رتبهبندی آموزش جهانی، هوش رقابتی و شاخص رقابتی آشنا میکنیم. اگر کنجکاو هستید، اطلاعات خود را درباره این شاخصها، مفاهیم و اصطلاحات افزایش دهید با این مطلب همراه باشید.
بهترین اقتصاد دنیا چه ویژگیهایی دارد؟
طبق تعاریف ارائه شده از دنیای اقتصاد، بهترین اقتصاد دنیا اقتصادیست که به سطح بالایی از رقابت رسیده باشد. تعاریف ارائه شده از رقابت متفاوت هستند. این تعاریف از تعاریف و اصطلاحات کلی به تعاریف و اصطلاحات جزئی تغییر مییابند. به همین خاطر، قبل از ارائه این تعاریف پیشنهاد میشود به درک ویژهای از مسائل اقتصادی جهانی رسیده باشید و سپس با استفاده از این اطلاعات به بازنگری تعاریف بپردازید.
هوش رقابتی چیست؟
هوش رقابتی عملی مدیریتی است که به شناسایی و ارزیابی بازار، پیشگیری، کنترل ریسک و توسعه استراتژیهای یک پارچه و ثابت میپردازد. هوش رقابتی به فرایند انتخاب، جمعآوری و آنالیز اطلاعات به منظور فیلتر کردن و بازنگری آنها و تغییرشان به اطلاعات مفید و قابل دسترس اشاره دارد. بنابراین، میتوان از هوش رقابتی به روشهای مختلفی استفاده کرد.
هوش رقابتی ابزاری کارآمد به منظور شناسایی تغییرات موجود در روند بازار (نظیر ترجیحات و نیازهای مشتریان) و ارزیابی تغییرات موجود در بازار است. همچنین، هوش رقابتی میتواند همچون ابزاری کاربردی به نظارت رقابتها در سطح محلهای، صنعتی و بازاری بپردازد. (همچون رقبا و محصول جدید) در بعد گستردهتر، هوش رقابتی باعث جمعآوری دادهها در مورد روندهای سیاسی و نظارتی تأثیرگذار بر شرکت میشود. علاوه بر این، هوش رقابتی باعث بررسی دادههای سرچشمه گرفته از شبکههای اجتماعی توسط شرکتها میشود تا بدین صورت بتوانند به اهداف استراتژیک مفید دست پیدا کند.
آشنایی با اصطلاح دورنمای رقابتی
دورنمای رقابتی به زمینهای که رقابت در آن به وجود میآید، اطلاق میشود. هدف آنالیز دورنمای رقابتی شناسایی و درک محرکها و عناصر هم بافتی و وابسته به منظور تسهیل تحولات و سیر تکامل رقابتی است. به زبان سادهتر، فضای رقابتی شرایطی را فراهم میکند تا از طریق آنالیز یک محیط خاص به ارزیابی شرایط رقابتی قبلی پرداخته شود. بد نیست بدانید دولتها، صنایع و مشاغل نقش بنیادین در دورنمای رقابتی ایفا میکنند.
رقابتجو بودن به چه معنا است؟
رقابتجویی یا رقابت اصطلاحی است که حدودا از سه دهه قبل تکامل یافته است. گرچه، هنوز هم ابهاماتی در مورد درک مفهوم رقابت و رقابتجویی وجود دارد اما باز هم مفاهیم دیگری از این اصطلاح در جامعه وجود دارد. در ادامه شما را با بعضی از مفاهیم و تعاریف بیشتر آشنا میکنیم.
شاخص رقابتپذیری
شاخص رقابت ابزاری استراتژیک برای ارزیابی معیار رقابت کشورها است. بدین صورت که این شاخص از طریق در نظر گرفتن چندین بعد ساختاری عملکرد اقتصادی کشورها را بررسی میکند. شاخص رقابت یا رتبهبندی سالانه رقابت جهانی به نحوه مدیریت کشورها و شرکتها به منظور دستیابی به رفاه و آسایش بیشتر و ارزیابی و درجهبندی سازمانها و کشورها کمک میکند.
شاخص رقابت سالانه با در نظر داشتن عناصر کارآمد و کاربردی کشور قابلیت کشور را در ایجاد محیطی ارزش آفرین برای تشکیلات اقتصادی موفق و مردم در رفاه بیشتر فراهم میکند.
رقابتپذیری جهانی
رقابت جهانی را میتوان فرایندی برای دستیابی به موفقیت و پیشرفت شرکتها، ملیتها و محلهها در سطوح مختلف رقابتی دانست. به این ترتیب، زمانی رقابت جهانی میشود که بر بخشهای مختلفی از دنیا تاثیرگذار باشد. بدین صورت، تعاریف متنوع ارائه شده از رقابت از یک نگرش کلی به درک و نگرش جزئیتری در سطح کشوری و محلهای تغییر مییابند. اینگونه، تعاریف ارائه شده به تحول در عرصه رقابتی خرد و کلان میرسند. تعاریف فراوانی از رقابت وجود دارند که باید قبل از پذیرفتن یک تعریف و اصطلاح آنها را در نظر گرفت.
شاخص رقابتپذیری جهانی چیست؟
شاخص رقابت پذیری جهانی، ابزار طراحی شده استراتژیک برای ارزیابی و سنجش میزان رقابت کشورها است. به همین خاطر، این شاخص بعد ساختاری اقتصادی کشورها را در نظر گرفته و سعی در اثرگذاری بر ساختار کشورها دارد. شاخص رقابت جهانی سالانه نحوه مدیریت کشورها و شرکتها را به منظور دستیابی به رفاه بیشتر در نظر میگیرد و براساس آنها به ارزیابی و رتبهبندی کشورها کمک میکند. شاخص رقابت جهانی سالانه با در نظر داشتن عناصری سعی در افزایش قابلیت کشور در حوزه ایجاد فضایی امن برای رقابت کشورها با حفظ ارزشها و دستیابی به رفاه بیشتر برای مردم و شرکتها دارد.
ترندهای اقتصادی جهان
ترندهای اقتصادی جهان به موضوعات مختلف اقتصاد جهانی که میتوانند بر سه ماه، پنج سال یا ده سال آینده ما تاثیرگذار باشند، میپردازند. ترندهای اقتصادی جهان به پیشبینی آنچه اتفاق میافتد نمیپردازند، بلکه تمرکز آنها پیشبینی نتیجه آنچه در حال حاضر رخ داده، است. امروزه از ترندهای اقتصادی جهان توسط سازمانها و دولتها برای برگزیدن استراتژیهای رقابتی بینالمللی و محلی، راهاندازی محصولات جدید، برگزیدن گزینههای اقتصادی کارآمد، خلق و استفاده از استراتژیهایی کاربردی به منظور افزایش بهرهوری اقتصادی و رقابت در بازارهای داخلی و خارجی استفاده میشود.
اقتصاد جهانی
اقتصاد جهانی به مبادلات اقتصادی که بین اقتصاد کشورهای مختلف در یک چارچوب جهانی صورت میگیرد، گفته میشود. اقتصاد جهانی در جامعه نشانگر فعالیتهای اقتصادی روزمره است. اگر بخواهیم به ریشه و اصل اقتصاد جهانی بپردازیم باید بگوییم منشأ آن به ظهور امپراتوریهای قرن شانزدهم اروپا و آغاز فعالیتهای اقتصادی آنها که در نهایت بر سراسر جهان تاثیر گذاشتهاند، باز میگردد. همچنین، اقتصاد جهان در عصر مدرن به پس از جنگ جهانی دوم برمیگردد. در ضمن، اقتصاد این عصر با نام رکود اقتصادی بزرگ ۱۹۳۰ هم شناخته میشود.
آشنایی با رقابت بینالملل
رقابت بینالملل به معنای فرایند رقابت در سطوح بزرگتر همچون سطح منطقهای، ملی و کشوری است. بدین صورت، هنگامی که رقابت بین دو یا بیش از دو کشور رخ میدهد، به آن رقابت بینالملل گفته میشود. در این نوع رقابت، رقابت کلی به سطح جزئیتری تغییر مییابد. البته، بهتر است قبل از درک این مفهوم و تعریف، اصطلاحات و مفاهیم دیگر را هم حتما بررسی کنید.
شاخصهای اقتصادی پیشتاز چه نوع شاخصهایی هستند؟
شاخصهای اقتصادی پیشتاز، در برگرفته آمار کشورها قبل از انجام حرکت اقتصادی خاص به سمت الگوهای مشخص هستند. بد نیست بدانید شاخصهای اقتصادی پیشتاز توانایی پیشبینی فرآیندهای اقتصادی آینده را دارند. شاخصهای اقتصادی پیشتاز شامل آمار موجود در بازارهای بورس، فعالیتهای تولیدی، فهرست داراییها، خرده فروشیها، جواز ساخت و ساز، بازار مسکن و موارد دیگری هستند.
کشورهای رقابتی چه کشورهایی هستند؟
اغلب کشورهای رقابتی جز گروهی از کشورها هستند که براساس متدالوژی مرکزی رقابت جهانی IMD در چهار رکن عملکرد یعنی عملکرد اقتصادی، بازدهی دولتی، بهرهوری تجاری و زیرسازی موفقتر و بهتر عمل کردهاند. هنگامی که از مدیران تجاری یا مقامات سیاسی سوال میشود کلید دستیابی به رفاه و موفقیت شما چیست؟ آنها در پاسخ میگویند تمرکز بر منابع و قابلیتهای منحصر به فرد کشورشان منجر به افزایش رفاه و موفقیت آنها در سطح ملی شده است. آنها در ادامه میافزایند: شما میتوانید با یافتن عوامل منحصر به فرد کشور یا کمپانی خود عملکرد خود را بهبود بخشیده و به موفقیتهای طولانی مدت دست یابید.
گزارش رقابتپذیری جهانی
گزارش رقابت جهانی به همکاری دو مرکز رقابت جهانی IMD و مجمع جهانی اقتصاد (WEF) میپردازد. این دو مرکز با همکاری یکدیگر اقدام به نشر “گزارش رقابت جهانی” کردهاند. پس از آن در سال ۱۹۶۶ نام این گزارش به سالنامه WEF تغییر یافت. IMD و WEF هر دو به انتشار لیستها و رتبهبندیهای رقابت جهانی پرداختهاند، اما در نهایت سالنامه WEF به افتخار نشر این گزارشها دست یافت.
نتایج WCC چیست؟
نتایج WCC که به نتایج ارائه شده در سالنامه جهانی رقابت اطلاق میشود، به آنالیز نحوه مدیریت کشورها و تشکیلات سازمانی از منابع به منظور افزایش رفاه عمومی و دستیابی به موفقیت اشاره دارد. رقابت اقتصادی فراتر از معیارهای تولید ناخالص داخلی کشور و کارایی کشور در حوزههای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی است. کشورهای رقابتی شرایط خاصی را برای افزایش بازدهی و کارآمدی شرکتها و کشورها فراهم میکنند. به همین خاطر، نتایج WCC معیارهای زیادی را در چهار بعد اصلی یا عوامل رقابتی گروهبندی میکند و هر کدام از این عوامل به نوبه خود به عوامل فرعی دیگری تقسیم میشوند.
شاخصهای اقتصادی جهان
شاخصهای اقتصادی جهان دقیقا مرتبط به فعالیتهای اقتصادی کشورها است. شاخصهای اقتصادی جهان امکان بررسی و آنالیز سلامت اقتصادی یک کشور یا کمپانی را فراهم میکند. بنابراین، این شاخصها ناظران را قادر به بررسی عملکرد اقتصادی کشورها و تجزیه و تحلیل آنها میکنند. در واقع، شاخصهای اقتصادی جهان بیانگر اوضاع اقتصادی و مالی غالب بر اقتصاد جهانی یا حتی منطقهای و ملی هستند. به همین خاطر، این شاخصها جز عناصر اصلی تاثیرگذار بر سالنامه رقابت جهانی IMD هستند.
رتبهبندی اقتصادهای جهان
رقابت به دلیل تاثیر عوامل سیاسی، اجتماعی و فرهنگی از اقدامات تولید ناخالص ملی فراتر و کارآمدتر است. اقتصادهای رقابتی زمینهای را برای ایجاد ساختاری کارآمد و تاثیرگذار بر نهادها همراه با حمایت مدیران و دولتمردان فراهم میکنند.
رتبهبندی آموزش جهانی کشوری
رتبهبندی آموزش جهانی کشوری، آخرین اصطلاحی است که به آن میپردازیم. این رتبهبندی منجر به مقایسه راحتتر سیستمهای آموزش ملی توسط سیاستگذاران با کشورهای دیگر میشود و به تعیین اهدافی براساس این مقایسهها کمک میکند. رتبهبندی آموزش جهانی کشوری سعی در جمعآوری دادههای تجربی به منظور آنالیز پیچیدگیهای موسسات آموزشی جهان دارد. رتبهبندی آموزش جهانی کشوری شامل مجموعهای از دادههای توصیفی با هدف توسعه یک چارچوب مفهومی دقیق و منطقی به همراه تکنیکهای آماری پیچیده است. رتبهبندی آموزش جهانی کشوری از طریق مقایسه سیستمهای آموزشی کشورهای مختلف به آنالیز و بررسی سرمایه انسانی کشورهای موفق و پیشتاز هم میپردازد.
پیامها