با خودآگاهی به رهبری بزرگ تبدیل شوید

طبق گفته نویسندگان مقاله ” How To Become a Better Leader(چگونه به رهبر بهتری تبدیل شویم؟)” که در مجله مدیریت اسلون MIT  منتشر شده، خودآگاهی ، مهمترین عامل پیشرفت رهبران است. رهبران موفق درباره شخصیت فطری خود، آگاهی دارند و از این دانش برای تقویت شخصیت‌شان استفاده می‌كنند.
خودآگاهی رهبران بر نتیجه کار شرکت‌ها موثر است. طی پژوهشی که درباره عملکرد 486 شرکت تجاری صورت گرفت، Korn & Ferry International به این نتیجه رسیدند: شرکت‌هایی که عملکرد مالی خوبی دارند، تمایل بیشتری به همکاری با کارکنانی با سطح خودآگاهی بالا دارند. در مقابل، شرکت‌هایی با عملکرد مالی ضعیف به این مسئله توجهی ندارند.
البته، هنوز میزان توجه به خودآگاهی در بین رهبران کم است، این درحالی‌‌است‌ که زنان در سمت مدیران اجرایی نسبت به مدیران مرد در همان موقعیت‌ شغلی نسبت به خودآگاهی تمایل بیشتری نشان داده‌اند. آمارهای موجود نشان می‌دهد، فرصت‌های زیادی برای رشد در این زمینه وجود دارد. موسسه تحقیقاتی Hay Group طی پژوهشی بر روی 17000 نفر، نشان داد که 19 درصد از مدیران زن که مورد مصاحبه  قرار گرفته اند، حدودا 4 درصد بیشتر از مردان خودآگاه بوده‌اند.
اگر برایتان این سوال پیش‌آمده که چگونه می‌توانیم خودآگاهی را افزایش دهیم، بد نیست به این نکات توجه داشته باشید:

خودتان را بیشتر بشناسید

شخصیت شما به عنوان یک عامل ثابت در تمامی تلاش‌هایتان موثر است. دکتر تراویس بردبری، نویسنده کتاب هوش ‌هیجانی خودآگاهی را به عنوان یکی از اجزای اصلی هوش‌ هیجانی توصیف می‌کند. او هوش هیجانی را به عنوان توانایی شناخت و درک احساسات خود و دیگران و توانایی مدیریت رفتار و روابط تعریف کرده است.

خودآگاهی ، مهارت های مدیریت،مدرسه کسب و کار، مهارت های رهبری، رهبر موفق

خودآگاهی به عنوان یک نیروی توانمند به شما کمک می‌کند انتخاب‌های بهتری در مسائل مختلف زندگی (کار، روابط، مسائل شخصی، تحصیلی) داشته باشید. شما از طریق چهار استراتژی زیر می‌توانید خودآگاهی خود را افزایش دهید:

  • شناسایی عوامل خارجی

عوامل، محرک‌ها و یا شاخص‌های مثبت و منفی را که منجر به واکنش دیگران نسبت به شما می‌شود، شناسایی کنید. دیگران در مقابل کنش‌های شما چه واکنشی نشان می‌دهند؟ و شما به کنش‌های دیگران چگونه واکنش نشان می‌دهید و علت واکنش‌هایتان چیست؟ البته، باید تاثیر فرهنگ را بر دیدگاه خود و احساسات دیگران نیز شناسایی کنید.

  • گرفتن بازخورد‌های مطمئن

بازخوردها منجر به افزایش همدلی شده و بهتر می‌توانید تأثیر عملکرد خود بر دیگران را درک کنید. یکی از شاخص‌هایی که نشانگر ضعف در خودآگاهی است، عدم شناخت صحیح نسبت به صفات، واکنش‌ها، عملکردها، اعتقادات و رفتارها است، عواملی که می‌توانند منجر به محدودسازی قدرت شما شوند.

خودآگاهی ، مهارت های مدیریت،مدرسه کسب و کار، مهارت های رهبری، رهبر موفق

  • در‌نظر‌گرفتن موقعیت‌ها

درباره اینکه چه موقع از ویژگی‌های شخصیتی خود به نفع خودتان استفاده کنید و یا آنها را کنار بگذارید، فکر کنید. طبق پژوهش انجام شده درMIT، اغلب مدیران ارشد اجرایی خودآگاه، یاد گرفته‌اند که “تمایلات بیرونی” خود را شناسایی کرده و رفتار خود را براساس آنها تنظیم کنند. آن‌ها بازنگری کلی درباره شخصیت خود انجام نداده‌اند، اما یاد‌گرفته‌اند که چگونه ویژگی‌های خودشان را با مهارت‌های بیشتری بروز دهند.
مدیران اجرایی در نظر می‌گیرند كه كدام موقعیت‌های شغلی یا اجتماعی به ویژگی‌های شخصیتی آنها نیازمند است (به عنوان مثال برون‌گرایی یا رک‌بودن) و كدام‌یك از این موقعیت‌ها بی‌نیازی از این ویژگی‌ها است.

  • ارزیابی رفتار براساس ارزش‌ها و اولویت‌هایتان

آیا الگوهای رفتاری خود را ارزیابی می‌کنید؟ الگوهای رفتاری خود را براساس چیزی که برایتان مهم است، به شما انگیزه می‌دهد و یا شما را به حرکت وا می‌دارد، ارزیابی کنید.
همچنین، باید در ارزیابی اولویت‌های رقابتی با خودتان صادق باشید. آیا تمایلاتی وجود‌دارد که بخواهید آنها را تغییر دهید؟ بهترین نتیجه خودآگاهی این است که بفهمید چه چیزی شما را بزرگ‌منش و متعالی می‌کند و سعی کنید آن ویژگی‌ها یا عوامل را افزایش دهید. به صورت مرتب، مواردی را به این لیست اضافه کنید، آنها را اصلاح کرده و براساس آنها پیش بروید. در عوض، هرآنچه را که بر شما تأثیر منفی دارد، همچون اشخاص و یا عوامل دیگر را کمتر کرده و کمتر درگیرشان شوید.

همیشه کنجکاو باشید

تمایلات ما به واسطه فرهنگ، پیش‌زمینه‌ها و تجربیات ما تقویت و تحریک می‌شوند و بر این موضوع که چه کسی هستیم، تاثیر می‌گذارند، اما نباید فراموش کنیم در نهایت ما مسئول چیزی که به آن تبدیل می‌شویم، هستیم.
همچنین، موقعیت‌های جدید می‌توانند محرک‌های جدید ایجاد کنند یا منجر به واکنش‌های متفاوت شود. کنجکاو باقی بمانید و هرگز جستجو برای درک خود را متوقف نکنید.

مقالات مرتبط

پاسخ‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *