خلاصه گفتگو با آقای عارف فرجی مدیر مهندسی فروش گروه صنعتی و پژوهشی زر

از سری مصاحبه‌های مدرسه کسب‌و‌کار با فعالان اقتصادی و مدیران ارشد سازمان‌ها، این بار با جناب آقای عارف فرجی مدیر مهندسی فروش گروه صنعتی و پژوهشی زر.
در مورد فضای کسب‌و‌کار و چالش‌های آن گفت‌وگویی داشتیم که به شرح زیر است:

آقای فرجی دارای مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی گرایش تولید از دانشگاه علوم تحقیقات هستند. ایشان از سال 90 وارد مجموعه زر ماکارون شدند و در حال حاضر به عنوان مدیر مهندسی فروش هلدینگ زر مشغول فعالیت هستند.

آقای عارف فرجی “عدم شناسایی مسئله ” را به عنوان یکی از چالش‌های کسب‌و‌کارها عنوان کردند و در ادامه بیان داشتند‌: متاسفانه دانشجویان ما در مقاطع تحصیلی مختلف به بررسی انواع Case Study می‌پردازند اما در واقعیت قادر به شناسایی مسئله نیستند و بخشی از این مشکل به عدم مستندسازی اطلاعات کسب‌و‌کار‌ها برمی‌گردد که قابل پیگیری نیست.

اطلاعات یکی از مباحث مهم است و همین اطلاعات جمع‌آوری شده از صنایع کمک زیادی به تصمیم‌گیری مدیران سازمان‌ها در روبرو شدن با مشکلات می‌کند.

چالش‌های موجود صنایع  از نگاه آقای عارف فرجی

۱. وزارت صنعت 2. بانک  3. رانت  4. آموزش

مهمترین موضوع وضعیت آموزش نیروی انسانی در دانشگاه‌ها است و متاسفانه با همه تغییرات جدیدی که در حوزه کسب‌و‌کارها اتفاق افتاده، دانشگاه همچنان به کار خودش با همان روال گذشته ادامه می‌دهد.

ما مشکل کمبود نیروی انسانی متخصص داریم. نیروی انسانی ما باید تحت آموزش‌های عملی قرار بگیرد. بخشی از آموزش‌ها باید در دانشگاه اتفاق بیفتد و بخشی باید با حمایت صنایع و برگزاری دوره‌های تخصصی در فضای غیرآکادمیک شکل بگیرد.

مهندس فرجی ، مدرسه کسب و کار

چه چالش‌هایی در Family Business وجود دارند؟

بدون شک هر کسب‌و‌کاری با یک سری چالش‌ها درگیر است و Family Business ها نیز از این قضیه مستثنی نیستند.
فرآیند‌های اجرایی یکی از چالش‌های فعلی هستند. پیچیدگی و اعمال نظر‌ها در سطوح مختلف باعث طولانی شدن مسیر اجرای فرآیندها می‌شود. در عرصه رقابت بین المللی با وجود مشکل ساختاری در فرآیند‌ها به راحتی نمی‌توان وارد رقابت شد.

با توجه به تحریم‌های موجود چه راه‌حل‌هایی را برای صادرات پیشنهاد می‌کنید؟

وجود اشتراک‌های فرهنگی و سیاسی با کشورهای همسایه و منطقه خاورمیانه، پتانسیل خیلی خوبی برای افزایش صادرات است. در این مورد نیازمند حمایت همه جانبه دولت از صنایع هستیم.
همچنین کشورهای آفریقایی بازار مستعدی برای برقراری ارتباطات تجاری دارند.
حضور فعال در نمایشگاه‌های بین‌المللی نیز کمک شایانی به افزایش صادرات می‌کند.

 آموزش نیروی انسانی

  • آموزش عملی و تجربی
  • برگزاری اتاق‌های فکر و هم‌اندیشی

شناسایی مسئله‌ها در گرو فکر‌کردن و بررسی Case Study‌های مختلف امکان‌پذیر می‌شود و حضور نهاد‌‌های دولتی در این اتاق‌های فکر می‌تواند بسیار موثر باشد.

چه کمبود و خلاءهایی در ارتباط با مهارت‌های مدیران ارشد می‌بینید؟

افزایش مهارت‌های رهبری در مدیران ارشد بسیار ضروری است و در این مورد باید به تفاوت‌ موجود بین مدیریت و رهبری توجه داشته باشیم.

مدیران میانی به چه مهارت هایی نیاز دارند؟

تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی از جمله موارد مهمی است که باید جز توانمندی‌های مدیران میانی سازمان باشد.
آموزش‌‌‌های تاملی و به طور ویژه پرداختن به Case Study‌های موفق در دنیا، بررسی چالش‌ها، اشتباهات و روش رسیدن به موفقیت آن‌ها است.

در نهایت ایشان پیشنهاد خود را در مورد برنامه‌های مدرسه کسب‌و‌کار اینگونه مطرح کردند:

استفاده از دانش و تجربه مدیران موفق و فعال در عرصه کسب‌و‌کار می‌تواند کمک شایانی برای تحقق اهداف مدرسه باشد. بدون شک استفاده از این دانش در حل چالش‌های موجود و توسعه کسب‌و‌کارها در همه صنایع می‌تواند مفید باشد.

مقالات مرتبط

پاسخ‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *