خلاصه گفتگو با دکتر فاطمه مقیمی بنیانگذار حمل‌‌و‌نقل بین‌المللی سدید‌بار

از سری مصاحبه‌های مدرسه کسب‌و‌کار با فعالان اقتصادی و مدیران ارشد سازمان‌ها، این بار با سرکار خانم دکتر فاطمه مقیمی، عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی تهران، در خصوص چالش‌های کسب‌و‌کارها و راه‌حل‌هایی برای برطرف کردن آنها گفت‌و‌گویی داشتیم که به شرح زیر است.

دکتر فاطمه مقیمی از فعالان حوزه حمل‌و‌نقل، دارای 38 سال سابقه فعالیت در حمل‌و‌نقل بین‌الملل و کشتیرانی می‌باشند. ایشان مدیر‌عامل شرکت سدیدبار و یکی از کارآفرینان موفق ایرانی هستند. شرکت بین‌المللی سدیدبار به عنوان یک کسب‌‌و‌کار خانوادگی توسط ایشان تاسیس شده‌است و با داشتن تعداد زیادی نمایندگی در نقاط مختلف جهان به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

دکتر مقیمی اولین نماینده سازمان جهانی تبلیغات IAA در ایران بوده و به عنوان سفیر دائمی چپتر ایران در اتاق‌های بازرگانی در این سازمان فعالیت می‌کنند.
ایشان دارای مدرک دکتری تخصصی کارآفرینی بین‌الملل، DBA دوره مدیریت عالی کسب‌و‌کار گرایش بازاریابی، MBA دوره مدیریت عالی کسب‌و‌کار گرایش استراتژیک، کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی گرایش تحول و کارشناسی مهندسی عمران هستند.

در این گفت‌و‌گو، سوالاتی را برای بهره‌مندی از نقطه نظرات ایشان در حوزه کسب‌و‌کار پرسیدیم.

چه چالش‌هایی در صنایع کشورما وجود دارد؟

ما در حال حاضر با دو معضل روبرو هستیم: ۱. تحریم ۲. کرونا

اپیدمی کرونا نه تنها بر صنعت و تجارت کشور ما، بلکه در سطح بین‌الملل تاثیرات زیادی بر اقتصاد داشته است. اما چالش بزرگتری که درگیر آن هستیم مسئله تحریم‌ها است.

چه راه حل‌هایی برای مواجهه با چالش‌های شرکت‌های SME پیشنهاد می کنید؟

در مورد شرکت‌های کوچک و متوسط به طور خاص شناخت زیر ساخت‌های موجود اهمیت زیادی دارد. داشتن اطلاعات درست در مورد فضای رقابتی و بازاری که قصد ورود به آن را دارند کمک زیادی به این نوع کسب‌و‌کارها می‌کند.

کسب‌و‌کارها ، گفتگو با دکتر فاطمه مقیمی، حمل و نقل سددید بار ، مدرسه کسب و کار

چگونه می‌توان فرهنگ‌سازی مناسبی در کسب‌و‌کارها ایجاد کرد؟

‌Case Study هایی که مورد بررسی قرار می‌گیرند عموما غیر ایرانی هستند مثل الگوهای موفقی همچون استیو جابز، بیل گیتس و …. اگر بخواهیم در فضای کسب‌و‌کار داخلی فرهنگ‌سازی کنیم باید نمونه‌ها را از جامعه و فرهنگ ایرانی انتخاب کنیم تا نتایج این الگو‌برداری‌ها برای افراد قابل لمس باشد.

حتی این بررسی‌ها و مستندات نباید منحصرا معطوف به یک سری از استان‌های خاص در کشور باشد تا بتواند از گستره و تنوع مناسبی برخودار شود.
در مورد بحث ارتباط بین کسب‌و‌کار‌ها؛ در حال حاضر شبکه‌سازی  مناسبی وجود ندارد. کسب‌و‌کارهای یکسان و مرتبط می‌توانند شبکه‌ای از ارتباطات را شکل دهند. علاوه بر آن یک شبکه اجرایی از مواد‌اولیه تا بسته‌بندی و فروش را ایجاد کنند.
همچنین بخشی از این فرهنگ‌سازی می‌توانند در شبکه آموزش شکل بگیرد. یعنی همراه با کسب دانش، کار عملی و مهارت‌های مورد نیاز برای ورود به بازار کار نیز مورد توجه قرار‌ گیرد.

چه خلاء‌های آموزشی برای مدیران ارشد و مدیران میانی از نگاه شما وجود دارد؟

کار اجرایی؛ بیشتر آموزش‌ها باید به سمت کار اجرایی و کسب مهارت برود. دانشی که نتوان آن را کاربردی کرد کمکی به مدیران نخواهد کرد.

چه توصیه‌ای به مدیران و کارآفرینان دارید؟

تولید دانش جدید در زمینه‌های کاری خود و انتقال این دانش به سایر کسب‌و‌کارها .
لزوما در حال استفاده تکراری از اطلاعات موجود نباشند و سعی کنند به دنبال راه‌حل‌های جدید بگردند. زیرساخت‌های موجود در سطح جامعه را شناسایی کنند و دانش دیجیتال مارکتینگ خود را افزایش دهند.

ایده گفتمان کسب‌و‌کارها را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

برای این منظور لازم است تغییر فرهنگ گفتمان شکل بگیرد. فرهنگ تعارفی موجود باید اصلاح شود، گفتمان‌ها باید به سمتی برود که مشاوردهنده و مشاوره‌گیرنده هر دو از هم یاد بگیرند و نتایج این گفتمان‌ها قابل پیگیری باشد.

در نهایت ایشان پیشنهاد خود را در مورد برنامه‌های مدرسه کسب‌و‌کار اینگونه مطرح کردند:

۱. معرفی دوره‌های جدید منطبق با شرایط روز

۲. بومی‌سازی دانش

۳. بحث‌های تحقیقی در خصوص بسترهای جدید

 

مقالات مرتبط

پاسخ‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *