خلاصه گفتگو با دکتر زواشکیانی معاون علمی مدرسه کسبوکار
فلسفه وجودی مدرسه کسبوکار از نگاه دکتر زواشکیانی، معاون علمی مدرسه کسبوکار
یکی از مهمترین اهداف مدرسه کسبوکار، تربیت مدیرانی است که بتوانند پاسخگوی مسائل کشور باشند. مدرسه کسبوکار خواستگاهی است از سمت مشتری در بخش خصوصی که روز به روز جایگاهش قویتر میشود.
از آنجایی که تمامی منابع و انرژی ما ارزان و در حال تمام شدن است باید اقتصاد کشور به سمت خصوصیسازی حرکت کند. به همین دلیل باید بخش خصوصی توانمند شود. از آنجایی که بخش خصوصی، در حال حاضر بیشترین سهم از اقتصاد را دارد، در تصمیمسازی باید نقش بزرگتری داشته باشد ولی تا به حال در حوزهی دانش مدیریت و سیاستگذاری نوین این نقش را نداشتهاست.
همین اهداف سبب شده، مدرسه فراتر از آنچه که در فضای کسبوکار اتفاق میافتد را رصد کند تا بتواند جاهای خالی را به درستی پر کند.
هدف اصلی این مدرسه تربیت افراد است؟ یا کمک به سیاست گذاری کلان کشور ؟
هدف مدرسه این است که اکوسیستم بخش خصوصی درست عمل کند. برای همین منظور ما قصد داریم افرادی در لایههای مختلف مدیریتی تربیت کنیم تا به این هدف دست پیدا کنیم.
- صاحبان کسبوکارها
- مدیران میانی
- کارشناسها
یکی دیگر از اهداف مدرسه راه اندازی باشگاه کسبوکار است. افراد تصمیمگیرنده و تصمیمساز را از بدنه دولت، دانشگاه و بخش خصوصی در کنار هم گرد میآوریم تا نقطه نظراتشان را بیان کنند. دغدغههایشان را تبدیل به سیاست میکنیم، و بر این اساس دورهیهای آموزشی و وبینارها را طراحی و اجرا خواهیم کرد.
مدرسه باید بتواند مسائل کسبوکار و اقتصاد را بصورت علمی و حرفهای رصد کند و به دنبال راهحل برای آن باشد. بنابراین یکی از وظایف مدرسه تشخیص مسئلهها است.
چشمانداز مدرسه
در ۵ سال آینده ما باید به این نقطه برسیم که عمدهی مسائل اقتصادی و مدیریتی کسبوکارهای ایران مخصوصا بخش خصوصی را تشخیص و به دنبال راهحلهای اجرایی برای آن باشیم.
- اتاق فکرهای فعال که بر روی مسائل اساسی تمرکز دارد
- برنامههای آموزشی و مدیریتی در سطوح مختلف از مدیران ارشد تا مدیران میانی
- تربیت نیروهای کارشناس قوی که مجری سیاستگذاریهای تدوین شده باشند
- تاسیس باشگاه کارآفرینان و سیاستگذاران اقتصادی و مدیریتی
- برنامهریزی برای آیندهی اقتصاد ایران
محورهای ارزشی مدرسه
شناسایی ذینفعان و برقراری ارتباط مداوم و منظم با آنها، برای دریافت نظرات و ارائه راهحلها جز محورهای ارزشی مدرسه است که اگر همهی ذینفعان در اجرا شریک باشند، نتیجه برای کل اکوسیستم اقتصاد کشور راه حلهای پایداری تولید میکند.
اصلیترین نقطه قوت مدرسه
ارتباط گرفتن مدرسه با مردم، دانشگاه و دولت مهمترین نقطه قوت به حساب میآید و همین ارتباطات سبب میشود که رابطه اجرایی خوبی با ذینفعان اصلی اقتصاد برقرار کند.
همکاری با دانشگاه امیرکبیر که دارای کیفیت بالای آموزشی است و با صنعت و سیاستگذاران ارتباط خوبی دارد نیز از نقاط قوت مدرسه محسوب میشود.
اصلیترین مخاطبان مدیران هستند یا افراد معمولی و دانشجویان؟
مسئله ما اینجا ایجاد راهحل است. تمام رهبران توانمند اکوسیستم کسبوکار اقتصادی ایران مخاطب ما هستند. نقطه مشترک همهی مخاطبان، فعال بودن آنها در عرضه اقتصاد است. کسانی که میخواهند مسائل اکوسیستم اقتصاد ایران را حل کنند و دغدغهمند هستند.
پاسخها