خلاصه گفتگو با آقای حامد قنادپور مدیرعامل شرکت ارتباط فردا
از سری مصاحبههای مدرسه کسبوکار با فعالان اقتصادی و مدیران ارشد سازمانها، این بار با جناب آقای سید حامد قنادپور مدیرعامل شرکت تجارت الکترونیکی ارتباط فردا. در مورد چالش کسبوکارهای حوزه فناوری و وفادارسازی افراد متخصص گفتوگویی داشتیم که به شرح زیر است:
دکتر سید حامد قنادپور دارای 14 سال سابقه مدیریت در حوزه انفورماتیک بانکی و حدود 7 سال است که به عنوان مدیرعامل شرکت ارتباط فردا مشغول به فعالیت هستند.
ایشان در حال حاضر دانشجوی مقطع دکتری در رشته مدیریت فناوریاطلاعات دانشگاه شهید بهشتی و دارای مدرک کارشناسی ارشد مهندسی IT و کارشناسی مهندسی کامپیوتر از دانشگاه پلی تکنیک هستند.
ارتباط فردا به عنوان یک شرکت متمرکز بر نوآوری در حوزه تجارت الکترونیکی شناخته میشود. زمینه اصلی فعالیت شرکت فناوریهای مالی، پرداخت الکترونیکی و بانکداری دیجیتال است.
در این گفتوگو، سوالاتی را برای بهرهمندی از نقطه نظرات ایشان در حوزه کسبوکار پرسیدیم.
دغدغه و چالش کسبوکارهای حوزه فناوری را چه میدانید؟
چالش اصلی جذب و نگهداری نیروی انسانی با تخصص بالا است. این افراد در صورت فراهم نبودن امکانات و شرایط، مهاجرت به محیط های مناسبتر را جزء اولویتهای اصلی زندگی خود قرار میدهند. همین موضوع وفاداری و پایداری افراد متخصص به سیستم را کاهش میدهد.
چگونه میتوان وفاداری افراد متخصص را به سازمانها بیشتر کرد؟
با تغییر الگو ذهنی، تغییر مکانیزمهای موجود در شرکتها، ایجاد یک سبک کار منحصر به فرد و کوچک کردن تیمها و تغییر موقعیت مکانی تا حدی میتوان جلوی مهاجرتهای داخلی و خارجی را گرفت.
برای کاهش مهاجرت افراد متخصص چه تغییراتی باید در داخل سازمانها شکل بگیرد؟
با فراهم کردن فضای کاری شاد، ایجاد یک محیط آرام و لذت بخش، برگزاری ایوندها، جلساتکاری مختلف به صورت استندآپ و کوتاه، تشکیل گروههای هماندیشی و جلسات طوفان فکری صمیمی، حذف آموزشهای کلاسیک میتوان از حداکثر توان فکری و دانش افراد متخصص استفاده کرد.
با الگو برداری از شرکتهای بزرگی همچون گوگل و آمازون، کار و زندگی را در کنار هم برای این افراد فراهم کنیم تا از مهاجرت آنها بکاهیم.
همچنین ساختار سازمان باید مطابق میل اکثریت افراد پایهریزی و تغییر کند. قنادپور
از نظر شما صنایع در حال حاضر با چه چالشهایی روبرو هستند؟
امروزه بزرگترین چالش های صنایع، قابل پیشبینی نبودن فضای اقتصادی و نبود ثبات و پایداری در همه زمینههای کسبوکار است.
راه حل شما برای رفع این چالشها در صنایع چیست؟
“تبدیل تهدیدها به فرصت.” در زمینه راه اندازی کسبوکار اگر افراد شرایط را شناسایی و تبدیل به فرصت کنند و تصمیم گیریها به سرعت تبدیل به کار اجرایی شود به طبع راندمان و بازدهکاری بالایی خواهیم داشت.
آیا افراد برای تبدیل تهدید به فرصت باید مهارتهای خاصی داشته باشند؟
تغییر طرز فکر و باور افراد در این زمینه بسیار موثر است. یک مثال واضح و قابل لمس در این زمینه تغییر آداب احوالپرسی که به واسطه اپیدمی کرونا در محیط های کاری رخ داده است.
به نظر شما کدام یک از موارد زیر در رفع چالشهای پیش روی صنایع موثرتر هستند؟
آموزش کلاسیک
به نظر من آموزش کلاسیک نه تنها خیلی موثر نیست حتی در بیشتر مواقع مضر هم بوده است.
آموزش عملی و تجربی
ما از آموزشهای عملی و تجربی، تجربههای خوبی بدست آوردیم. برگزاری دورههای Team Work، بهره گرفتن از مربی های باتجربه در workshop های تخصصی بسیار موثر است.
ارتباط میان کسبوکارها
داشتن شبکه ای برای برقراری ارتباط میان افراد مختلف یک کسبوکار و فراهم آوردن بستری برای هماندیشی و بیان ایدهای ناب بسیار ضروری است.
برگزاری اتاق های فکر و هم اندیشی
اگر به صورت ارائه، هم اندیشی و ایدههای نو برای رفع چالشهای به وجود آمده باشد به شدت موثر است
چانهزنی و مطالبهگری با نهادهای تصمیمگیرنده
اگر با تکیه بر این ضربالمثل پیش برویم «راه بنداز جا بنداز» کمتر به چانه زنی و مطالبه گری از نهاد های مربوطه نیاز پیدا خواهیم کرد. موفقیت به صورت یک فرهنگ نمود خواهد یافت که نهادهای مربوطه نیز نا خود آگاهپذیرنده کسبوکار خواهند شد.
آموزش نهادهای دولتی مرتبط با کسبوکارها
آموزش کلاسیک هم برای افراد هم برای نهادهای دولتی مناسب نیست. چون با آموزش نمیتوان از یک فرد انتظار داشت باورها و اعتقاد خود را تغییر دهد. اما میتوان با تغییر شرایط و فرهنگ توسط یک شوک یا ماجرای اجتماعی نتیجه بهتری را به وجود آورد. مثال ملموس، اپیدمی کرونا است که تغییرات بزرگی رادر فرهنگ آداب و معاشرت و کسبوکارها به وجود آورده است.
در پایان این گفتگو جناب آقای قنادپور پیشنهاد خود را در مورد برنامههای مدرسه کسبوکار اینگونه مطرح کردند:
- مهارت آموزی مدیران در همه سطوح سازمانی
- تلاش برای تغییر طرز تفکر (Mindset)
- آموزش مهارتهای رهبری
- مهارتهای مدیریت منابع انسانی (مدیران میانی)
پاسخها