خلاصهای از وبینار توسعه ویژگیهای رهبری برای مدیران
گزارش خلاصهای از وبینار “توسعه ویژگیهای رهبری برای مدیران” که در تاریخ 29 مهرماه با سخنرانی آقای دکتر شیخ الاسلامی برگزار شد، از این قرار است:
در این وبینار به تعریف و توضیح چارچوب مدل رهبری مطلوب، ارتباط مدل رهبری با بهبود چشمگیر عملکرد سازمانها و تاثیر رهبری موثر بر رضایت کارکنان، وفاداری مشتریان و افزایش نوآوری در سازمان پرداخته شد. همچنین به این سوالات جواب داده شد:
• چرا به تقویت عنصر رهبری در سازمانها نیازمندیم؟
• چگونه میتوان به درجه حضور عنصر رهبری در یک سازمان پیبرد؟
• رهبران به دنیا می آیند یا در مسیر زندگی ساخته میشوند؟
• تفاوت مدیریت با رهبری چیست؟
• فرآیند توسعه رهبران چیست؟
• ویژگیهای دورهی پیشرو
آقای دکتر صحبت خود را با تاکید بر اهمیت نقش رهبری در سازمانها شروع کردند و بیان داشتند هرچه فضا در سازمان رقابتیتر باشد نقش رهبری کلیدیتر و با اهمیتتر میشود.
رهبری به عنوان یک فرآیند اجتماعی مطرح است که بین کارکنان سازمان کنش و واکنش ایجاد میکند. در این فرآیند رهبران میتوانند سازمان را به سوی مقصد مطلوب هدایت کنند.
رهبران با تاثیرگذاری روی اعضای سازمان سبب پیشبرد مسائل سازمان میشوند. مکانیزم تاثیرگذاری در این فرآیند اجتماعی (کنش و واکنش) از جمله تفاوت های رهبران است.
برخلاف عنصر مدیریت (نظم، برنامهریزی و اجرا) که در سازمان به سادگی قابل مشاهده است، عنصر رهبری از طریق اثراتی که در سازمان میگذارد شناخته میشود.
ضرورت رهبری در سازمان از منظر دکتر شیخ الاسلامی
• سرعت تحولات بازار و تکنولوژی
• شرایط غیرقابل پیشبینی محیطی
• رقابت
• اهمیت جذب و حفظ سرمایههای انسانی باارزش
• فرصتهای ناشی از تغییرات محیطی
“در یک کلام ضرورتهای رهبری، ضرورت سازگاری پویا با شرایط محیطی و آرمانهای سازمان است”
آقای دکتر، رهبری (Leadership) را فصل مشترک سه مبحث Direction ،Commitment و Alignment میدانند و معتقدند هنگامی که این سه عنصر درون سازمانی وجود داشته باشد به این معنی است که رهبری در آن سازمان جریان دارد.
ریشهی این عناصر در کیفیت روابط سازمان، باورها و ارزشها، ساختارهای رسمی و غیررسمی که جزء فرآیندهای رهبری است وجود دارد. اگر به وقوع بپوندد خروجی آن جهت، تعهد و همسوئی در کنار منابع و طراحی استراتژی سبب ایجاد نتایج مطلوب برای سازمان میشود.
تفاوت مدیریت با رهبری
آقای دکتر مقایسه مدیریت و رهبری را اشتباه میدانند و بیان داشتند که این دو مقوله کاملا از هم مجزا هستند. مدیریت از جنس برنامهریزی، اجرا، پایش و تصحیح است و همهی مدیران باید در تقویت ویژگیهای رهبری تلاش کنند.
رهبری از دو منظر ذیل مورد بررسی قرار گرفت:
1. Leadership as being
2. Leadership as doing
همچنین ایشان به مدل رهبری LBD (Leadership as being and doing) اشاره کردند و نتیجه مطلوب این مدل را خلق ارزش برای ذینفعان دانستند.
آقای دکتر شیخالاسلامی به عنوان یک case study، داستان تغییر در شرکتKPMG را بازگو کردند. از چالشهای فنی و Adaptive (سازگارانه) سخن گفتند و مقایسه مسائل فنی با چالشهای Adaptive را به تصویر کشیدند.
در ادامه ایشان به فرآیند توسعه رهبران پرداختند و عوامل موثر در توسعه رهبری را در کشورهایی چون امریکا، هند، چین و سنگاپور مورد ارزیابی قرار دادند.
” در توسعه رهبری قرار نیست افرادی را از رودخانه زندگی و کار خارج کنیم. در مسیر آنان تجربههای جدید خلق میکنیم تا بر توانایی آنها افزوده شود.”
دوره “توسعه ویژگیهای رهبری برای مدیران”
در پایان آقای دکتر شیخ الاسلامی به معرفی دوره “توسعه ویژگیهای رهبری برای مدیران” پرداختند. به گفته ایشان در این دوره ویژگیها و توانمندیهای رهبران موثر مورد بررسی قرار خواهد گرفت و شرکتکنندگان در یک مسیر منحصر به فرد خواهند توانست تا با درک عمیق مقوله رهبری، رهبران موثرتری برای تیمها و سازمانهای خود باشند.
دوره “توسعه ویژگیهای رهبری برای مدیران” با استفاده از یک مدل چندبعدی طراحی شده است تا به مدیران کمک کند با شناخت نقاط قوت و ضعف خود و اشراف به الزامات رهبری بتوانند این ویژگیها را در خود و در اطرافیانشان تقویت کنند.
برای شرکت در دوره “توسعه ویژگیهای رهبری برای مدیران” اینجا کلیک کنید.
پاسخها