توضیحات دوره:
دوره عالی مدیریت کسبوکارهای صنعت سلامت (دورۀ دوم)
پس از برگزاری موفق اولین دوره عالی مدیریت کسبوکارهای صنعت سلامت در سال 1400، مدرسه کسب و کار تکاپو طراحی و اجرای دورۀ دوم از این دوره تخصصی را آغاز نموده است. در دورۀ دوم با توجه به بازخوردها و نظراتی که از شرکتکنندگان و ذینفعان دوره دریافت شد، موضوعات و زمانهای ارائه بهروزرسانی شد تا شرکتکنندگان بتوانند بیشترین بهره را در دوره جدید از مباحث ببرند.
هدف از برگزاری دوره:
-
-
- توانمندسازی مدیران صنعت سلامت برای مواجهه با چالشهای توسعه کسبوکار، حفظ و افزایش نفوذ در بازار و همچنین توسعه مهارتهاى رهبرى در آنها از مهمترین اهداف مورد نظر در این دوره است.
- شرکتکنندگان در این دوره در کنار بهترین مدیران حاضر در صنعت سلامت به شبکهسازی پرداخته و از تاثیر متقابل بر یکدیگر در جهت ایجاد تحول درونی برای رهبری و تقویت اثرگذاری در سازمان خود برخوردار خواهند شد.
- در این دوره مجموعهای از توانمندترین مدرسان و کارآفرینان ایرانی از اقصی نقاط جهان برای ارائهی دورهای تخصصی بر پایه دانش و تجربیات متنوع صنعتی و تجاری گرد هم آورده شدهاند.
-
وجه تمایز دوره عالی مدیریت کسبوکارهای صنعت سلامت:
-
-
- آشناسازی با تحولات بنیادین و فناوریهای نوین صنعت سلامت در کشورهای پیشرو
-
استفاده از مدرسان فعال در صنعت سلامت در داخل و خارج از کشور
-
شناسایی و گردآوری موضوعات متنوع و مکمل برای تشکیل دورهای جامع
- نگرشی از جنس رهبری-مدیریتی و تلفیق آن با مهارتهای مورد نیاز جهت کسب سهم بیشتر در بازار
-
ارائهی مجموعهای از توانمندیهای به روز مورد نیاز برای نوآوری در صنعت سلامت در قالب یک دوره برای نخستین بار در کشور
-
طراحی دوره به شکل تعامل فعال میان شرکتکنندگان و مدرس با هدف انتقال دانش عملی و تصریحی
- دارای مدرک معتبر از دانشگاه امیرکبیر
-
مخاطبان دوره:
دوره عالی مدیریت کسبوکارهای صنعت سلامت یک دوره تخصصی است که برای مدیران، بنیانگذاران، سرمایهگذاران و فعالان در اکوسیستم صنعت سلامت طراحی شده است. مخاطبان این دوره طیف وسیعی از فعالان این حوزه از جمله شرکتهای تولید و توزیع دارو، شرکتهای تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی، مراکز ارائه خدمات سلامت، کسبوکارهای نوپا (استارتاپ) در حوزه سلامت، سرمایهگذاران خطرپذیر (Venture Capital) و حتی سازمانهای ناظر و رگولاتور در این حوزه را شامل میشود.
عناوین ارائه در دوره:
طراحی دوره در چند قدم اصلی انجام شد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
قدم اول-نیازسنجی:
دوره عالی مدیریت کسبوکارهای صنعت سلامت یک دوره تخصصی است که برای مدیران، بنیانگذاران، سرمایهگذاران و فعالان در اکوسیستم صنعت سلامت طراحی شده است. مخاطبان این دوره طیف وسیعی از فعالان این حوزه از جمله شرکتهای تولید و توزیع دارو، شرکتهای تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی، مراکز ارائه خدمات سلامت، کسبوکارهای نوپا (استارتاپ) در حوزه سلامت، سرمایهگذاران خطرپذیر (Venture Capital) و حتی سازمانهای ناظر و رگولاتور در این حوزه را شامل میشود.
قدم دوم-طراحی ساختار دوره:
در این مرحله چهار حوزۀ اساسی که نیاز به تقویت آنها در میان مدیران از اهمیت بیشتری برخوردار است تعیین شد. این چهار حوزه شامل «تحولات نوین در محیط کسبوکار»، «مدیریت استراتژی و سرمایهگذاری»، «ابزارها و تواناییهای نرم مدیریتی» و «چالشهای تولید ارزش» است.
قدم سوم-طراحی عناوین درسی:
با توجه به ماژولهای شناسایی شده، عناوین درسی متناسب با هر ماژول طراحی و در یک برنامه کلی قرار داده شد. در ادامه به جزییات عناوین درسی که در هرکدام از این ماژولها قرار میگیرند، خواهیم پرداخت.
1. تحولات نوین در محیط کسبوکار
از آنجایی که حوزه سلامت در سالهای اخیر تحولات چشمگیری همچون بروز بیش از پیش بیماریهای همهگیر، ورود فناوریهای پیچیده از جمله هوش مصنوعی و دیگر موارد برهم زننده تعادل را تجربه کرده است، آشنایی با عوامل تاثیرگذار بر آن و توانایی تطبیق با این تغییرات به عنوان یکی از ماژولهای اصلی این دوره در نظر گرفته شد. عناوین درسی که در این ماژول قرار دارند به همراه معرفی مختصری از مدرسان هر عنوان در ادامه آمده است:
1-1 موارد محلی و جهانی در صنعت دارو:
صنعت دارو یکی از بزرگترین بخشهای اکوسیستم سلامت را تشکیل میدهد. شرایط حاضر در صنعت تولید و عرضه دارو و عوامل تأثیرگذار بر میزان موفقیت در حوزۀ تولید دارو از جمله مباحثی است که در این موضوع به بحث گذاشته خواهد شد.
ارائه این بخش توسط دکتر نریمان صدری، از برجستهترین مدیران حوزه سلامت انجام خواهد شد. دکتر صدری علاوه بر تدریس در این دوره به عنوان مدیر علمی اتاق فکر سلامت و دوره عالی مدیریت کسبوکارهای صنعت سلامت با مدرسه تکاپو همکاری دارند. ایشان در حال حاضر مدیر عامل شرکت درمان آرا بوده و پیش از آن مدیرعامل شرکت سانوفی در ایران بودهاند. دکتر صدری رهبر جوان برگزیده توسط مجمع جهانی اقتصاد بوده و بنیانگذار، همسرمایهگذار و عضو هیئت مدیره در چند شرکت استارتاپی فعال در حوزه سلامت هستند.
1-2 هوش مصنوعی و یادگیری ماشین در صنعت سلامت:
شاید قرن آتی را میتوان قرن هوش مصنوعی نامید، تغییرات آن تا جایی ادامه خواهد یافت که دنیای آیندۀ ما وارد دورۀ جدیدی از حیات خود خواهد شد. در یک سری از حوزهها این تغییرات زودتر شروع شده و در حوزههای دیگر نیز این تحولات به زودی به شکلی قابل لمس تجربه خواهند شد. آشنایی با این تحولات اجتناب ناپذیر و ظرفیتهای نهفته در آن یکی از الزامات مهم مدیران ارشد کسبوکارهای سلامت خواهد بود، از این رو سعی شده تا با گنجاندن این عنوان مهم در سرفصل مطالب سبب آشنایی بیشتر مدیران با این مفاهیم فراهم آورده شود و میزان آمادگی و زیرساختهای هوشمندسازی کسب و کارها در حوزهی سلامت به صورت تجربی ارزیابی خواهد شد.
دکتر پیمان روغنی با توجه به تحصیلات چند بعدی که در حوزه پزشکی، مدیریت و علوم داده دارند یکی از بهترین اساتید ایرانی در این حوزه برای تدریس این موضوع هستند. دکتر روغنی مدیر داده محصول در موسسه کومودو (Komodo Health) در نیویورک بوده و پیش از آن در موسسه WebMD مدیریت استراتژی بازاریابی را بر عهده داشتهاند.
1-3 روندهای جدید در زیست-فناوری:
امروزه سهم فعالیتهای حوزه زیست-فناوری (بیوتکنولوژی) در صنعت سلامت بسیار رشد قابل ملاحظهای داشته است. با توجه به سیر مرکز توجه در صنعت سلامت در جهان از درمان به سمت پیشگیری و تشخیص زودهنگام، استفاده از امکاناتی که حوزه زیست-فناوری به همراه دیگر ابزارهای فناورانه برای متولیان این صنعت فراهم میکنند راه را را برای پیشرفت هرچه بیشتر معیارهای سلامت هموارتر خواهد کرد
دکتر فواد مشایخی، مدرس این مبحث، دانش آموخته در این حوزه بوده و دارای سابقه تحقیق و همکاری با پیشروترین شرکتهای فعال در این عرصه است. شرکت Illumina یکی از شرکتهای فعال در لبه فناوری در این حوزه است و سابقه همکاری دکتر مشایخی با این شرکت و دانش انباشته ایشان در این حوزه برای بسیاری از فعالان حوزه سلامت بر پایه فناوری کارساز خواهد بود.
2. مدیریت استراتژی و سرمایهگذاری
سازمانهای فعال در حوزه سلامت مانند هر سازمان دیگری نیاز به یک استراتژی مدون برای موفقیت در کسبوکار خود دارند. عوامل موفقیت یک سازمان ریشه در دانش و توانایی مدیران آن در تدوین استراتژی برای فعالیت تخصصی سازمان و همچنین مدیریت سرمایهگذاری برای تضمین تداوم موفقیتهای سازمان دارد. عناوین درسی که برای این ماژول در نظر گرفته شده به همراه مختصری از معرفی مدرسان در ادامه آمده است:
2-1 مدیریت با اطلاعات مالی:
مدیر یک سازمان برای مدیریت هرچه بهتر و بهبود عملکرد سازمان نیاز به توانایی مدیریت مالی دارد. آشنایی با صورتهای مالی که شرکتها موظف به تولید آنها بوده و مبنای ارزیابی سازمانهای رگولاتور مانند سازمان امور مالیاتی خواهند بود از تواناییهای لازم یک مدیر موفق است. همچنین ارزیابی تصمیمات استراتژیک و نحوه نمود آنها در صورتهای مالی به مدیر کمک خواهد کرد تصمیمات مناسبتری بگیرد
دکتر علیرضا خالق، مدیر عامل گروه اقتصادی اگزامون و استاد دانشگاه علامه طباطبایی در حوزه حسابداری و مدیریت مالی است. دکتر خالق دارای سالها تجربه ارزیابی صورتهای مالی شرکتهای مختلف و به طور خاص شرکتهای دارویی را به عنوان حسابرس رسمی دارد و بهترین گزینه برای آشنا ساختن مدیران با اصول مدیریت با اطلاعات مالی هستند.
2-2 سرمایهگذاری و تامین مالی در کسبوکارهای صنعت سلامت:
تقریبا یک دهه است که کسبوکارهای نوپا (استارتاپ) در بسیاری از حوزهها در ایران به صورت جدی فعال شدهاند. رشد این کسبوکارها از دو منظر سرمایهگذار و سرمایهپذیر قابل بررسی است. از منظر سرمایهگذار مواردی همچون نحوه ارزیابی و نوع قراردادهای تامین مالی برای ایدههای کسبوکاری مختلف و از منظر سرمایهپذیر نحوه ارائه و تدوین نقشه راه برای موفقیت کسبوکار اهمیت دارد.
زانیار کمانگر یکی از بنیانگذاران سرمایهگذاری خطرپذیر در ایران است. ایشان سابقه مدیریت سرمایهگذاری در دویچه بانک آلمان (Deutsche Bank) را داشته و پس از بازگشت به ایران به عنوان کارآفرین و همبنیانگذار در صندوق سرمایهگذاری جسورانه سرو فعالیت دارند. تجربیات فراوان ایشان در زمینه ادغام و تملک (M&A) و همکاری با نمونههای موفق کسبو کارهای نوپا جلسات ارائه ایشان را یکی از جذابترین بخشهای این دوره خواهد ساخت.
2-3 مدیریت استراتژیک و دینامیک سیستمها:
حوزه سلامت یکی از حوزههای پر تلاطم از لحاظ شرایط کسبوکار در مقایسه با دیگر حوزهها است. این امر وجود یک سازماندهای استراتژیک مدون در شرکتهای فعال در این حوزه را حائز اهمیت میسازد. آشنایی با ابزارهای تدوین استراتژی همچون دینامیک سیستمها مدیران را برای در نظر گرفتن جمیع عوامل مؤثر بر تصمیمگیری و تعامل آنها با یکدیگر در طول فعالیت کسبوکار تواناتر خواهد کرد.
دکتر هژیر رحمانداد از اساتید برجسته دانشگاهی ایرانی است که به عنوان مدیر گروه تحلیل سیستمها در دانشگاه MIT فعال است. ایشان در نقش مشاور با شرکتهای مطرح جهانی همچون IBM و Avaya همکاری دارند. بخش تدریس دینامیک سیستمها برای صنعت سلامت توسط ایشان از پرطرفدارترین بخشهای دوره گذشته بوده است.
3. ابزارها و تواناییهای نرم مدیریتی:
برای ارتقای سطح مدیریت اصولی وجود دارند که در صورت دریافت آموزش آنها توسط مدیران، بسیاری از هزینههای آموختن در اثر تجربهکردن در سازمانها صرفهجویی خواهد شد. این تواناییها که بعضاً ریشه در روانشناسی انسانها دارند میتوانند در افزایش انگیزه کارکنان، بهبود تعامل بین اجزای سازمان و در نهایت تقویت عملکرد سازمان موثر باشند. اجزای این ماژول و معرفی مختصری از مدرسان آن در ادامه آمده است:
3-1 ویژگیهای رهبری برای مدیران:
مدیران در سازمان مسئولیتهای متعددی دارند که گسترش کسبوکار و افزایش حجم عملیات سازمان ممکن است به کاهش کیفیت انجام مسئولیتها منجر شود. به همین دلیل در مقاطعی مدیران ناگزیرند که بخشی از وظایف را به دیگران بسپارند. با تداوم این روند نقش فرد از مدیر به سمت رهبر در آن سازمان سیر میکند. آشنایی با اصول رهبری در سازمان به تکامل نقشها در سازمان کمک خواهد کرد.
دکتر زاهد شیخالاسلامی با بیش از 20 سال سابقه مدیریت در سازمانهای مختلف، کارآفرینی و ارائه مشاوره و آموزش در زمینه رهبری، شرکتکنندگان در این دوره را طی یک کارگاه طراحی شده با اصول مورد نیاز در رهبری آشنا خواهد ساخت. دکتر شیخالاسلامی کتابهای «خودفریبی»، «فراتر از خود» و «آشنایی با تفکر سیستمی» در همین زمینه را به فارسی برگردانده و منتشر کردهاند.
3.2 نوآوری در سلامت:
با توجه به پیشرفت سریع فناوری و تحولات چشمگیر صنعت سلامت، نوآوری سازمانیافته و تکرارپذیر به یکی از شایستگیهای کلیدی برای بقا و رشد شرکتهای فعال در این صنعت تبدیل شده است. شرکتها باید فرصتهای نوآوری را به خوبی و به موقع شناسایی کرده و آنها را در دل یک اکوسیستم از افراد و سازمانهای همراه به بازار برسانند. امروزه نوآوری در مدل کسبوکار به یکی از کلیدواژههای اصلی رشد در این صنعت تبدیل شده است. در این بخش نگاه جدید به کسبوکار سلامت و شیوهی ایجاد شایستگی نوآوری در شرکتها به صورتی تعاملی و کاربردی آموزش داده میشود.
دکتر سید کامران باقری، مدرس این مبحث، از مدیران و مشاوران سرشناس مدیریت نوآوری و عضو هیات مدیره انجمن ملی مدیریت فناوری و نوآوری ایران است. ایشان مدیر عامل مرکز نوآوری اسمایلینو، عضو هیات مدیره فناپتک و استاد مدعو دانشگاه تهران میباشند. تاکنون بیش از 11 کتاب در حوزه نوآوری منتشر کردهاند و یکی از چهرههای تاثیرگذار در ترویج و اجرای مدیریت نوآوری در صنعت ایران بودهاند.
3-3 اصول و فنون مذاکره:
در انواع مسئولیتهایی که بر عهده مدیران در سازمان وجود دارد، مذاکره سهم زیادی از آن را در سطوح مختلف شامل میشود. مدیران همواره در معرض ارتباط با افراد داخل یا خارج از سازمان هستند و قدرت چانهزنی، استدلال و مدیریت جلسات توسط آنها در حال به چالش کشیده شدن است. بنابراین یکی از مهمترین ویژگیهایی که یک مدیر موفق میتواند از آن به عنوان ابزار استفاده کند هنر مذاکره است.
محمدحسین غوثی مدرس مبحث اصول و فنون مذاکره در دوره سلامت، از نام آَشناترین افراد فعال در حوزه آموزش اصول مهارت ارتباط و مذاکره هستند. ایشان موسس خانه مذاکره بوده و سابقهی سالها عضویت در تیمهای مذکرات تجاری و قراردادها در مقام مذاکرهکننده ارشد را دارند. از تألیفات ایشان میتوان به کتابهای «اصول و فنون مذاکره با نگرش بازار ایران»، «دامهای مذاکره»،« مدلهای مذاکره» و بسیار از دیگر عناوین اشاره کرد.
3-4 توسعه فردی
مدیران سازمانها به دلیل صرف وقت زیاد روی فعالیتهای عملیاتی کسبوکار، فرصت زیادی برای پرداختن به اعتلای خصوصیات فردی خود ندارند. در این مبحث شرکتکنندگان به صورت کارگاهی با روشهایی جهت بهبود خصوصیات فردی خود و هماهنگسازی آن با شرایط حرفهای در کسبوکار میآموزند.
وفا کمالیان مدرس این مبحث از دوره عالی مدیریت کسبوکارهای صنعت سلامت خواهند بود. مهندس کمالیان مشاور شرکتهای متعددی در حوزه منابع انسانی و مدیریت تعارض هستند و همزمان در حوزه آموزش تکنیکهای ایجاد توسعه فردی نیز فعال هستند.
4. چالشهای تولید ارزش:
کسبوکارها در مسیر ایجاد ارزش برای ذینفعان دچار چالشهای مختلفی خواهند شد. بخشی از این چالشها ریشه در شرایط محیطی کسبوکار همچون تعامل با رگولاتور، کاهش سهم بازار و یا مشکلات نظارتی هستند. بخش دیگری از این چالشها ریشه در ساز و کار داخلی سازمان و تعریف مسئولیتها دارد. در این ماژول از دوره به بررسی مهمترین حوزههای ایجاد چالش در محیط و سازمان خواهیم پرداخت. عناوین مباحث در این ماژول به همراه خلاصهای از معرفی استاد هر مبحث در ادامه آمده است:
4-1 اخلاق و مسئولیت اجتماعی:
در صنعت سلامت یکی از پرچالشترین مباحث تعریف اخلاق، حدود آن و نحوه مواجهه با مسائل با رویکرد اخلاقی است. از آنجایی که محصولات این حوزه به صورت مستقیم با سلامت عمومی جوامع ارتباط دارند، بحث اخلاق و مسئولیت اجتماعی نسبت به دیگر صنایع پررنگتر و حساستر است. به همین دلیل این مبحث توسط سه مدرس با سه تخصص مختلف ولی مرتبط به حوزه اخلاق و مسئولیت اجتماعی در صنعت سلامت ارائه خواهد شد:
دکتر علی اعتمادرضایی بیش از 8 سال پیش وارد صنعت فارما و شرکت اکتوور شدند. در ابتدا به عنوان Clinical Research Coordinator در سه کارآزمایی بالینی همکاری داشته و سپس به عنوان مدیر مطالعات بالینی هدایت چهار کارآزمایی بالینی داخلی و بخش ایران یک کارآزمایی بالینی بینالمللی را عهده دار بودهاند. در ادامه و از سال ۹۶ به عنوان مدیر بخش مدیکال گروه دارویی اکتوور مشغول بوده و مسئولیت دپارتمان های فارماکوویژیلانس، مدیکال ادوایزری، مطالعات بالینی، حمایت از بیماران (Patient Support) و Compliance &Ethics را بر عهده دارند.
دکتر آیت عابدینی بیش از 14 سال سابقه همکاری با شرکتهای رُش و نووارتیس داشتهاند و در حال حاضر مدیر بخش مدیکال در شرکت نووارتیس هستند
4-2 اثر رگولاتوری بهینه بر تکامل سازمان:
در صنعت سلامت نقش رگولاتور بسیار برجسته است و بهرهمندی از سیستم رگولاتوری بهینه در صنعت سلامت کشورها باعث کمک قابل ملاحظهای در زمینههایی از جمله مدیریت بحران، تعیین حاشیه سود منصفانه، سیستمهای اطلاعاتی در صنعت سلامت و سیاستهای کلان و تاثیرات آن بر صنعت سلامت خواهد شد.
ارائه این بخش از دوره بر عهده دکتر رویا بذل خواهد بود. ایشان دانش آموخته در مقطع دکترا و پسا دکترا در رشته شیمی دارویی از دانشگاه ایالتی میشیگان در ایالات متحده و همچنین رشته مدیریت هستند. ایشان سالها تجربه همکاری با نهادهای رگولاتور صنعت دارو و مواد اولیه دارویی داشته و هم اکنون در شرکتهای تولید دارو در مقام مشاور مشغول به فعالیت میباشند.
4-3 بررسی موارد حقوقی در صنعت سلامت:
صنعت سلامت با توجه به وجود حساسیت زیادی که از سمت سازمانهای ناظر و رگولاتور و همچنین مدعیالعموم بر آن است موارد قابل آموزش زیادی در خصوص رعایت الزامات قانونی و حقوقی در خود نهفته دارد. در این مبحث چند موردکاوی در خصوص موارد واقعی رخ داده در صنعت سلامت به بحث گذاشته خواهد شد تا درسآموختههای آن برای مدیران شرکتهای فعال در این حوزه قابل استفاده باشد.
فرهوده حسنی فراهانی مدیر ارشد امور حقوقی و مطابقت با مقررات (کامپلاینس) شرکت نوونوردیسک پارس است.ایشان همبنیانگذار و عضو هیات مدیره انجمن اخلاق حرفهای صنایع دارویی ارزش محور ایرانیان و عضو کانون وکلای دادگستری مرکز (از سال ۱۳۸۶) است. ایشان بیش از ۱۵ سال سابقه فعالیت در زمینههای مختلف حقوقی و مطابقت با مقررات (کامپلاینس) در صنایع گوناگون (مخابرات، انرژویهای نوین، دارو و سلامت، سرمایه گذاری و…) داشته و دارای گواهینامه تخصصی کامپلاینس و رگولاتوری در زمینه مقررات سلامت اروپا از دانشگاهSeton Hall University School of Law هستند. تحصیلات ایشان کارشناسی ارشد در (LLM) حقوق رقابت و حقوق مالکیت فکری (حقوق اتحادیه اروپا و آمریکا) از Max-Planck Institute for Intellectual Property & Competition Law (MIPLC) است.
4-4 طراحی سازمان:
در یک سازمان اگر طراحی ساز و کار داخلی آن متناسب با نوع فعالیت سازمان، ابعاد و ارزشهای سازمان نباشد در ادامه مسیر فعالیت با چالشهای اساسی مواجه خواهد شد. در این مبحث نحوه چینش عوامل سازمانی مختلف به صورتی متناسب با فعالیت سازمان ارائه خواهد شد.
دکتر سارا بانکی مدرس این مبحث در دوره عالی مدیریت کسبوکارهای صنعت سلامت، استاد دانشگاه صنعتی شریف در حوزه منابع انسانی و رفتار سازمان هستند. ایشان همچنین مدیر عامل شرکت تعمیرات و نگهداری تجهیزات پمکو بوده و بیش از 10 سال سابقه در مقام مشاور در حوزههای مدیریت تغییرو ساختار سازمانی با شرکتهای متعدد همکاری داشتهاند.
4-5 بازاریابی در صنعت سلامت:
یکی از مهمترین عوامل موفقیت سازمانها قدرت بازاریابی و فروش آنهاست. نحوه بازاریابی صحیح و ارتقای سطح فروش شرکت تابع عوامل متعددی هستند که امروزه رویکرد علمی و ساختاریافته برای تقویت آن ایجاد شده است. فراگیری روشهای بازاریابی به مدیران شرکتها کمک خواهد کرد تا دید بهتری و مؤثرتری نسبت به فعالیتهای بازاریابی سازمان خود پیدا کنند. بحث مدیریت مشتری (CRM) یکی از مهمترین موضوعات در حوزه فروش است که در این مبحث پوشش داده خواهد شد.
دکتر آرمان ملکان مدیر فروش شرکت بیونوریکا است. ایشان سالهای زیادی تجربه بازاریابی در حوزۀ محصولات دارویی دارند و با تدریس مبحث بازاریابی نکات تأثیرگذار در تقویت بازاریابی را عنوان خواهند کرد. تجربه و تخصص دکتر ملکان در بحث فروش و سیستمهای مدیریت مشتری است.
دارای مدرک معتبر از دانشگاه امیرکبیر
همراه با پنلهای گفتوگو
شماره تماس:
9103-4208 (021)
دوره عالی مدیریت کسبوکارهای صنعت سلامت
- زمان شروع: خرداد 1401 به مدت 6 ماه (برگزاری جلسات در روزهای آخر هفته)
- شناسه: 326075174140120001599902991600
شماره حساب: 4001072103007449
به نام: درآمد اختصاصی دانشگاه امیرکبیر نزد بانک مرکزی
شماره شبا: IR230100004001072103007449 - 🔴حتما شماره شناسه ثبت شود