معرفی ۵ راه‌حل برتر هوشمندسازی شهرها

هوشمندسازی شهرها

شهرهای سنگاپور، نیویورک، توکیو و لندن چه اشتراکاتی با هم دارند؟ آنها هزینه‌های زیادی را صرف فرآیندهای هوشمندسازی شهرها می‌کنند.

اصلا جای تعجب که چرا چنین سیاستی پیش گرفته شده است! شهرها در حال حاضر محل زندگی بیش از نیمی از جمعیت جهان (۵۵ درصد) هستند. پیش‌بینی می‌شود که این تعداد تا سال ۲۰۵۰ به ۶۰ درصد افزایش پیدا کند. استفاده از فناوری پیشرفته در زیرساخت‌های شهری، به دولت‌ها راهی برای مدیریت موثرتر منابع و دارایی‌ها می‌دهد و به آن‌ها کمک می‌کند تا نیازهای آینده مردم خود را بهتر برآورده کنند.

در حال حاضر نمونه‌های عالی بسیاری از راه‏‌حل‏های شهر هوشمند در سراسر جهان وجود دارد که در ادامه، ۵ مورد از آن‌ها را شرح می‎دهیم.

شهر هوشمند چیست؟

برای هوشمندسازی شهرها از حسگرهای اینترنت اشیا و تجزیه و تحلیل‌‏های پیشرفته برای بهبود عملکرد، با توجه به خدمات شهری و سایر جنبه‏‌های زندگی شهری، افزایش کارایی و بهبود کیفیت زندگی شهروندان استفاده می‌کنند.

۵ راه‌حل برای هوشمندسازی شهرها

۱- سیستم‌های هوشمند مدیریت زباله

با افزایش تولید زباله در شهرها، شهرداری‌ها به دنبال روش‎‌‌‌هایی هستند تا فرآیند جمع‌آوری زباله‌ها را کارآمدتر کنند. کارکنان مدیریت پسماند به جای استفاده از برنامه‌های ثابت جمع‌آوری زباله، به حسگرهایی که در سطل‌های زباله قرار داده شده‌اند، تکیه می‎کنند تا سطح پر شدن آن‌ها را اندازه بگیرند. زمانی که سطل‌ها آماده تخلیه هستند، به کارکنان بخش جمع‌آوری پسماند اطلاع داده می‌شود تا برای تخلیه سطل‌ها اقدام کنند.

شهر سئول در کره جنوبی با سیستم مدیریت هوشمند زباله، هزینه‌‏های جمع‏‌آوری زباله خود را تا ۸۳ درصد کاهش داده است. سانفرانسیسکو نیز به تازگی ۱۰۰۰ سطل زباله هوشمند را در سراسر این شهر قرار داد. دولت امیدوار است با این روش، زمان جمع‌آوری زباله‌ها را کاهش دهد و تعداد تماس‌های مردم درباره پر شدن سطل‌ها نیز کم‌تر شوند.

۲- فناوری تشخیص گلوله

برخی از شهرها، مانند دنور (Denver)، به سیستم‌های تشخیص گلوله صوتی (AGDS) روی آورده‌اند تا زمان شلیک گلوله و محل دقیق تیراندازی را شناسایی کنند. حسگرهای صوتی مستقر در مناطق استراتژیک (به عنوان مثال در فرودگاه‌ها، مکان‌های بزرگ، هتل‌ها و غیره) یک تیراندازی را تشخیص می‌دهند و اطلاعات مکان را به مقام‌های اضطراری محلی ارسال می‌کنند. این کار به پلیس اجازه می‌دهد سریع‌تر از همیشه به صحنه جرم برسد. از طرفی آن‌ها به‌طور دقیق می‌دانند که در هنگام وقوع حوادث تیراندازی کجا باید بروند. پلیس دنور تخمین می‏‎زند که AGDS از زمان اجرای آن در ۱۳۴ دستگیری نقش اساسی داشته است. سیستم‌‏های تشخیص تیراندازی در برخی از دفاتر و کارخانه‌های ایالات متحده نیز اجرا خواهند شد.

مطالعه مقالات بیشتر در وبلاگ مدرسه کسب‌وکار تکاپو

۳- سیستم‌های هوشمند کنترل ترافیک

ماندن در ترافیک، تنها زمان ما را تلف نمی‌کند؛ این اتفاق باعث اتلاف هزینه نیز می‏شود. فقط در سال ۲۰۱۷ بیش از ۳۰۰ میلیارد دلار صرف مشکلات ترافیکی شده است. در نتیجه، دولت‌های شهری زیادی از راه‌حل‏‌های اینترنت اشیا برای رفع آن استفاده می‏‌کنند. حدود یک سوم از ۶۱۰ تقاطع پیتزبورگ در سال‌های آینده به حسگرهای ترافیکی هوشمند مجهز خواهند شد. حسگرهای موجود در تقاطع‌‏ها حجم ترافیک را تعیین و زمان توقف و حرکت را بر اساس تعداد وسایل نقلیه حاضر در خیابان تنظیم می‏کنند. از زمان آغاز این پروژه تا امروز، زمان انتظار در تقاطع‌‏ها تا ۴۱ درصد کاهش یافته و آلایندگی خودروها نیز ۲۱ درصد کم‎تر شده است. شهر دالاس نیز در نظر دارد از این سیستم برای مدیریت بهتر راه‌ها و جاده‌های شهری خود استفاده کند.

۴- حسگرهای هوشمند کیفیت هوا

با توجه به آلودگی هوا در بسیاری از شهرهای بزرگ، نظارت مداوم بر کیفیت هوا تبدیل به یک ضرورت شده است. بسیاری از مرگ‌ومیرها در سراسر جهان بر اثر تاثیرات منفی آلودگی هوا اتفاق می‌افتد. شیکاگو (هجدهمین شهر آلوده در ایالات متحده) یکی از چندین شهری است که در حال حاضر از حسگرهای اینترنت اشیا برای جمع‌‏آوری انواع داده‌‏های کیفیت هوا از جمله سطوح ذرات معلق، مونوکسید کربن، ازن، دی اکسید نیتروژن و غیره استفاده می‏کند. دولت‌ها در تلاش هستند تا از این داده‏‌ها برای سالم‌‏تر و قابل زندگی‌تر کردن شهرها استفاده کنند.

۵- روشنایی هوشمند خیابان‌ها

بسیاری از شهرها در حال تغییر وضعیت نورپردازی خیابان‌ها هستند. آن‌ها ترجیح می‌دهند از LED و روش‌های هوشمندی برای کنترل روشنایی شهری استفاده کنند. روشنایی هوشمند خیابان‌ها مزایای متعددی دارد، از افزایش بهره‏وری انرژی گرفته تا کاهش هزینه‌‏های انرژی و نگهداری.

شیکاگو یکی از شهرهایی است امیدوار دارد با ابتکار نورپردازی خیابانی خود، سالانه ۱۰ میلیون دلار در هزینه انرژی صرفه‌‎جویی کند.

چراغ‏‌های هوشمند می‏توانند به ‏‎طور خودکار روشنایی خود را تنظیم کنند، یعنی در زمان تاریکی روشن شوند و با روشنایی روز نیز به صورت خودکار خاموش شوند. آن‌ها همچنین می‌توانند اطلاعات تعمیر و نگهداری را برای زمان پاسخگویی سریع‌‎تر انتقال دهند. شهر میامی بیش از هر شهر دیگری در جهان از روشنایی هوشمند در خیابان‌های خود استفاده می‌کند. این شهر توانسته تا ۴۴ درصد در مصرف هزینه‌‎های تامین انرژی صرفه‌‏جویی کند.

درباره هوشمندسازی شهرها بیشتر بخوانید: 6 ایده فوق‌العاده‌ برای شهرهای هوشمند

راه‏‌حل‏‌های شهر هوشمند: نه فقط برای شهرهای بزرگ

به خاطر داشته باشید در حالی که استفاده از فناوری‌های پیشرفته تا این مرحله در مناطق اصلی شهری و شهرهای بزرگ متمرکز شده‌اند، ما شاهد استفاده از پروژه‌های شهر هوشمند در شهرهای کوچک، حومه‌ شهرها و مناطق روستایی نیز هستیم. به عنوان مثال، در حال حاضر فعالیت‌هایی در مناطق روستایی در حال انجام است تا به کشاورزان کمک کند کارآمدتر باشند. مناطق حومه شهر در حال آزمایش آب‏‌ها با پروژه‌‏هایی مانند کنتورهای هوشمند آب و پایش چاه برای مدیریت بهتر تامین آب هستند. بعضی از جزیره‌ها در حال آزمایش ابتکارات شبکه هوشمند هستند که اطلاعات ارزشمندی برای کاهش مصرف انرژی به آن‌ها ارائه می‌دهد.

نباید فراموش کنید که ثروت و انرژی‌های طبیعی موجود در جهان محدود هستند و روش‌های هوشمند و استفاده از تکنولوژی به ما کمک می‌کنند تا در کنترل این منابع بهتر عمل کنیم. اندازه یا چالش‌‏های شهر ما هر میزانی که باشد، کاربرد استراتژیک و خلاقانه راه‌حل‏‌های اینترنت اشیا به‌طور معمول نتایج خوبی برای آن را به همراه خواهد داشت.

منبع

مقالات مرتبط

پاسخ‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *