5 کاربرد برتر اینترنت اشیا در ایجاد شهرهای هوشمند
مقدمه
در این مقاله به کاربردهای اینترنت اشیا در ایجاد شهرهای هوشمند میپردازیم. با وجود همهگیری ویروس کرونا، مردم به دلایل مختلفی از جمله فرصتهای شغلی، سبک زندگی و موارد دیگر به مهاجرت یا بازدید از شهرها ادامه میدهند.
دادههای اخیر اداره سرشماری ایالات متحده نشان میدهند که 19 شهر از 20 شهر بزرگ ایالات متحدهی آمریکا در سال 2019 افزایش جمعیت داشتهاند. جالب توجه است که به استثنای شهر نیویورک، پانزده شهری که بیشترین رشد جمعیت را تجربه کردند در جنوب و غرب آمریکا قرار دارند.
با ادامهی روند مهاجرت، شهرها برای همگام شدن با جمعیت فزاینده خود باید کارآمدتر شوند. بنابراین، نقش اینترنت اشیا در ایجاد شهرهای هوشمند به هنجاری جدید در مناطق شهری جهان تبدیل خواهند شد.
چند نمونه از اینترنت اشیا در شهرهای هوشمند
در شهرهای هوشمند از دستگاههای اینترنت اشیا مانند: حسگرهای برخط (Connected Sensors)، چراغها و ابزارسنجش برای جمعآوری و تجزیه و تحلیل دادهها استفاده میشود. سپس این دادهها برای بهبود زیرساختها، خدمات عمومی و موارد دیگر استفاده میروند. علاوه بر این، به منظور کاهش هزینهها و بهبود کیفیت ساختمانهای خود، مدیران ساختمان در سراسر جهان شروع به ترکیب راهحلها و دستگاههای مبتنی بر اینترنت اشیا در زیرساختهای خود کردهاند.
بر اساس یک نظرسنجی اخیر از Daintree Networks، تقریبا 60 درصد از مدیران ساختمان در ایالات متحده با اینترنت اشیا آشنا هستند. علاوه بر این، 43 درصد بر این باورند که در دو تا سه سال آینده، اینترنت اشیا شیوهی ادارهی ساختمانهای آنها را تعیین خواهدکرد. یکی از زمینههایی که از فناوریهای اینترنت اشیا بهره میبرد، نورپردازی است، زیرا مدیران ساختمان میتوانند به منظور صرفهجویی در مصرف انرژی و هزینه، به لامپهای LED روی آورند.
در اوایل سال جاری، لندن اعلام کرد که تستهایی را بر روی یک پروژه پارکینگ هوشمند آغاز خواهد کرد، در صورت استفاده از این پارکینگ رانندگان به جای صرف زمانی طولانی برای پیدا کردن محل پارک، نقاط خالی پارکینگ را سریعتر پیدا خواهند کرد . پیش بینی می شود این پروژه در کاهش ترافیک شهری موثر باشد. علاوه بر این، لندن همچنین قصد دارد برنامههای به اشتراک گذاری خودروهای برقی و دوچرخه را به صورت آزمایشی استفاده کند.
در دانمارک، کپنهاگ شروع به استفاده از حسگرهایی برای نظارت لحظهای بر ترافیک مربوط به دوچرخههای شهر کرده است که دادههای ارزشمندی را در مورد بهبود مسیرهای دوچرخه سواری در این شهر ارائه می دهد. این پیشرفت بسیار با اهمیت است، زیرا بیش از 40 درصد از ساکنان شهر کپنهاگ روزانه با دوچرخه رفت و آمد میکنند.
با وجود اینکه آمریکای شمالی با بیش از 80 درصد جمعیت شهرنشین، شهریترین منطقهی جهان است، در به کارگیری شهرهای هوشمند دچار عقب ماندگی است. با این حال در این کشور راهکارهای هوشمند زیادی در حال اجرا هستند که عموما مرتبط با ایمنی عمومی و هستند.
به عنوان مثال، شهر نیویورک فناوری تشخیص تیراندازی را در محدودهی تحت پوشش پلیس در برانکس و بروکلین آزمایش کرده است، و شهردار می خواهد این آزمایش را در سراسر شهر گسترش دهد. شهر کامدن در ایالت نیوجرسی نیز فناوری هوشمند سازی مشابهی را اجرا کرده است.
در سال 2015، سیب بزرگ (لقب شهر نیویورک) برنامهای تحت عنوان ماشینهای متصل را به صورت آزمایشی اجرا کرد. هدف این برنامه یادگیری محلهایی بود که رانندگان به دلیل ترافیک ترمزهای شدید میگرفتند یا ناگهانی و با شدت زیاد دور میزدنند. مقامات برای کاهش ترافیک و بهبود شرایط جاده میتوانند از این داده های باز که در دسترس عموم قرار دارند استفاده کنند.
و به عنوان آخرین مثال، سن دیگو شروع به استفاده از دوربینهای تعبیهشده در چراغهای خیابانی برخط کرده است.این دوربینها برای نظارت بر ترافیک عابران پیاده و تغییر مسیر خودروها در ساعات اوج و برای جلوگیری از تصادف با عابر پیاده و همچنین کاهش ازدحام استفاده میشوند.
کاربردهای اینترنت اشیا در ایجاد شهرهای هوشمند
هنگامی که شهرها با مشکلات ناشی از تراکم جمعیت مواجه می شوند، مسائل زیادی مانند آلودگی هوا، کمبود آب شیرین، کوههایی از زباله و افزایش ترافیک ممکن است ایجاد شود. چگونه میتوانیم با این چالشها مقابله کنیم؟ طبق گفته فیناکسترا (Finextra)، شهرهای هوشمند میتوانند از اینترنت اشیا و فناوریهای هوشمند به روشهای زیر استفاده کنند:
1. زیرساخت هوشمند
با توجه به اهمیت توسعهی مستمر برای شهرها و نقش فناوریهای دیجیتال در توسعه، این فناوریها روز به روز در حال مهمتر شدن هستند. ساختمانها و زیرساختهای شهری باید کارآمدتر و پایدارتر برنامهریزی شوند. شهرها همچنین باید بر روی خودروهای برقی و وسایل نقلیه خودران و دیگر فناوریهای هوشمندی که برای دستیابی به زیرساختهایی با بهرهوری انرژی بالا و سازگار با محیط زیست ضروری هستند، سرمایه گذاری کنند. به عنوان مثال، برای کاهش نیاز به انرژی الکتریکی، سیستمهای روشنایی هوشمند تنها زمانی محیط را روشن میکنند که شخصی واقعا از کنار چراغ های هوشمند عبور کند. تنظیم سطوح روشنایی و ردگیری میزان استفاده روزانه از مزایای مهم چراغ های هوشمند هستند.
2. مدیریت کیفیت هوا
شهرهای هوشمند همچنین ابزارهایی را به منظور جمعآوری لحظهای دادهها و پیشبینی میزان آلایندگی به کار میبرند. توانایی پیشبینی دقیق میزان آلودگی هوا به شهرها این امکان را میدهد تا منشا انتشار گازهای گلخانهای را پیدا و راهحلهای استراتژیکی را برای محدود کردن میزان آلایندگی، بررسی کنند.
3. مدیریت ترافیک
یکی از بزرگترین چالشهای پیش روی شهرهای بزرگ، یافتن راهکارهای بهینهسازی جریان ترافیک است.یافتن چنین راهکاری با وجود دشواری غیر ممکن نیست. به عنوان مثال، لس آنجلس یکی از شلوغ ترین شهرهای جهان است که یک راهکار هوشمند حمل و نقل را برای کنترل جریان ترافیک پیادهسازی کرده است. سنسورهای یکپارچهای که در خیابانها نصب شدهاند تغییرات آنی جریان ترافیک را به یک پلتفرم مرکزی مدیریت ترافیک ارسال میکنند، این مرکز دادهها را تجزیه و تحلیل میکند و بهطور خودکار چراغهای راهنمایی را با وضعیت ترافیک در عرض چند ثانیه منطبق میکند. در همان زمان، داده های تاریخی برای پیش بینی روند ترافیک به کار میروند. نکتهای که باید به آن توجه داشت عدم دخالت انسانی در این فرآیند است.
4. پارکینگ هوشمند
پارکینگ هوشمند نیز یکی از راهکارهای مورد استفاده در شهرها است. این فناوری تشخیص میدهد چه زمانی وسیله نقلیه از پارکینگ را ترک کرده است. حسگرهایی که در زمین تعبیه شدهاند از طریق اپلیکیشن تلفن همراه که راننده آن را دانلود و نصب میکند، مکان پارکینگهای خالی را به او گزارش میدهند. برخی دیگر از راهحلها از بازخوردی که وسیله نقلیه ارسال میکند برای تعیین دقیق محلهای خالی در پارکینگ و هدایت خودروهای منتظر در مسیری با کمترین دشواری در جابهجایی استفاده می کنند. پارکینگ هوشمند امروزه به یک واقعیت تبدیل شده و در حال خدمت رسانی است و نیازی به زیرساخت های پیچیده و سرمایه گذاری بالا ندارد. ویژگیهای گفته شده این اپلیکیشنها را به پیشقدمهایی مناسب برای ایجاد شهرهای هوشمند در اندازه متوسط تبدیل کردهاند.
5. مدیریت هوشمند زباله
راهحلهای مدیریت پسماند به بهینهسازی فرایند جمعآوری زباله و کاهش هزینههای عملیاتی مربوط به آن کمک کرده و در عین حال در حل مسائل زیستمحیطی مرتبط با جمعآوری ناکارآمد زباله بهتر از روشهای سنتی عمل میکنند. در این راهکار، بر روی هر ظرف زباله یک سنسور اندازهگیری سطح زباله نصب میشود. هنگامی که میزان زباله به یک آستانهی مشخص میرسد، پلت فرم مرکزی برای راننده کامیون حمل زباله از طریق تلفن هوشمند آن یک اعلان ارسال میکند. این اعلان به رانندهها در اجتناب از تخلیهی محفظههای زبالهی نیمهپر کمک میکنند و منجر به تخلیهی محفظههای کاملا پر میشوند.
مطالعه مقالات بیشتر در وبلاگ مدرسه کسبوکار تکاپو
پاسخها