صنعت گردشگری پس از کرونا

بازگشت صنعت گردشگری پس از کرونا به وضعیت عادی به عوامل مختلفی بستگی دارد. از زمانی که ویروس کووید ۱۹باعث قرنطینه اجباری، ماندن افراد در خانه، لغو سفرهای جهانی و بین‌المللی شد، صنعت توریسم با چالش‌ها و مشکلات جدیدی روبرو شد. مکان‌ها، استراحتگاه‌ها، اقامتگاه‌ها، ادارات حمل و نقل، مدیران بخش سفر و بازدیدها و دیگر ارائه دهندگانی که نقش مهمی در صنعت گردشگری (ارائه سفرهای تفریحی و کاری) و نحوه ارتباطات این صنعت با بخش‌های دیگر کشور داشته‌اند با چالش‌ها و مشکلات ریز و درشتی مواجه شده‌اند. پنج متغیر عملیاتی، که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد، به عنوان عواملی که با توجه به آن‌ها می توان به بهبود وضعیت صنعت توریسم و گردشگری کمک کرد، معرفی شده‌اند. شما با در نظر داشتن این پنج عامل می‌توانید به وضعیت عادی جدیدی پس از مواجه با بحران ویروس کووید ۱۹ بازگردید. حالا بیایید با این پنج عامل بیشتر آشنا شویم.

عامل اول، فضای عمومی و فردی

قبل از بحران کووید ۱۹و وضعیت اضطراری که به واسطه این ویروس در سراسر جهان به وجود آمد، تأکید بخش اسکان و حمل و نقل بر تقویت و بهبود رفاه توریست‌ها و گردشگران بوده است. بیایید لحظه‌ای بهتر  این مسئله را آنالیز کنیم، وجود صندلی‌های تاشو به سمت جلو در هواپیماهای تجاری، وجود میز بیشتر در اماکن غذاخوری، امکان اقامت بازدیدکنندگان بیشتر در فضاهای عمومی و یا قابلیت تجمع بیشتر شرکت کنندگان در اماکن مختلف همگی نشانگر اهمیت این قضیه بوده‌اند. اما در حال حاضر زندگی به شیوه‌ای تغییر یافته که دیگر افراد نمی توانند در فاصله بیش از شش فوتی یک دیگر قرار بگیرند. به همین علت، باید به ارزیابی دوباره این مسئله پرداخت. بیایید به مثال‌هایی در این زمینه بپردازیم:

مسافرخانه‌ها و استراحتگاه‌ها

تغییر در وضعیت الگو قرارگیری انسان‌ها در فضاهای جمعی در محیط‌های تفریحی و کاری باید دوباره بررسی و آنالیز شود. به عنوان مثال، دیگر نمی‌توان همچون سابق در کنار یکدیگر نشست، به نوشیدن و یا خوردن غذاها و نوشیدنی‌های مختلف به راحتی پرداخت. دیگر نمی‌توان تجمعات زیاد را در فضاهای سربسته ایجاد کرد، بلکه باید به بازبینی کلیه این فرآيندها پرداخت.

هواپیماهای مسافربری

جایگزینی کل ناوگان هواپیمایی جدید با در نظر داشتن فضای فردی برای مسافران با محدودیت در حوزه مالی و بودجه‌ها روبرو شده است. خوشبختانه، در حال حاضر شرکت های هواپیمایی بسیاری سفرهای محدودی با هدف فاصله گذاری اجتماعی برای مسافران خود در نظر گرفته‌اند. این مسئله باعث شده افرادی که خواهان سفر هستند بتوانند از این فرصت برای سفر تا بازگشت وضعیت به حالت نرمال و عادی بهره ببرند.

کافه‌ها و رستوران‌ها

از دیگر حوزه‌هایی که بحران همه‌گیری ویروس کووید ۱۹ در آن تغییراتی ایجاد کرده می‌توان به رستوران ها و کافه ها اشاره کرد. چیدن میزها و افزودن صندلی‌ها در فضای بیرون رستوران‌ها و کافه‌ها یکی از این تغییرات است. تغییر دیگری که فضای رستوران‌ها، کافه‌ها و غذاخوری‌ها را دگرگون کرده قابلیت سرو غذاها به صورت جداگانه و تک نفری است. به این ترتیب، افراد می‌توانند به راحتی اقدام به سرو غذای خود کنند.

عامل دوم، ثبات و ضدعفونی کردن

در طول دهه‌های گذشته، تلاش زیادی برای بهبود کاهش میزان کربن موجود در فضا وجود داشته است. همیشه از مسافران حاضر در اقامتگاه‌ها و استراحتگاه‌ها خواسته می‌شد که در راستای اقدامات پیشگیرانه حاصل از کمبود آب، اقدام به مصرف کمتر این مایع ضروری کنند. اما پس از همه‌گیری کووید ۱۹ مسافران فراوانی خواهان نظافت بیشتر خود و فضای پیرامون خود شده‌اند. به این ترتیب، مسافران احساس امنیت و رفاه بیشتری پس از حضور در اقامتگاه‌ها، هتل‌ها و اماکن مختلف خواهند داشت. در ادامه به بعضی از این نظافت‌ها که منجر به تضمین رفاه و سلامتی مسافران و کارکنان می‌شوند، اشاراتی خواهیم داشت.

  • وجود محصولات ضدعفونی کننده دست رایگان موجود در فضاهای داخلی و بیرونی اقامتگاه‌ها
  • وجود محصولاتی که می‌توان از آنها برای نظافت و تمیزی در حین مسافرت بهره برد. محصولاتی شامل ضدعفونی کننده دست، دستمال مرطوب ضد‌عفونی کننده و غیره.
  • ضدعفونی کردن مداوم سطوحی که دائما در معرض تماس افراد مختلف قرار می‌گیرند. سطوحی همچون دستگیره درهای اتاق مهمان، میزهای تاشو موجود در هواپیما، توالت، نرده‌ها، پله برقی‌ها، آسانسورها و غیره.
  • طراحی فضاهای باز و امکان استفاده از آن‌ها با هدف کاهش میکروب‌ها و عفونت‌ها
  • افزایش کیفیت هوا مخصوصا در اماکن سربسته، البته این مسئله تا حدی به شغل و فضا هم مرتبط است. به عنوان مثال، اکثر هواپیماهای مسافربری حاوی دستگاه‌های تصفیه هوای ذرات معلق با کارایی بالا (HEPA) هستند. این دستگاه های تصفیه حدود ۹.۹۹ درصد از ذرات معلق موجود در هوا را از بین می‌برد.
  • وجود کارکنان آموزش دیده متناسب با شرایط بحران با هدف بهبود وضعیت سلامت مسافران

سنگاپور یکی از کشورهایی است که با هدف ارتقا بهداشت و نظافت خود، اقدام به اجرایی کردن برنامه SG Clean کرده است. SG Clean فعالیتی است که به بررسی امکانات ملی، جاذبه‌ها و بنیادهای موجود در صنعت توریسم با وجود بحران کووید ۱۹ می‌پردازد.

عامل سوم، حضور فیزیکی و مجازی

پس از همه‌گیری ویوس کووید ۱۹و احساس نیاز به فاصله گذاری اجتماعی، صنعت گردشگری با معضل و چالشی تحت عنوان حضور مجازی مواجه شد. هر چند، پس از مدتی هتل‌ها و اقامتگاه‌ها با هدف افزایش حس نزدیکی و خوشامدگویی سعی در ارائه فیزیکی خدمات خود نظیر حضور کارکنان با هدف بهبود تجربه سفر مسافران در فاصله‌ای مشخص داشته‌اند. این وضعیت مخصوصا در اماکنی که مسافران زیاد داشته‌اند، بیشتر دیده شده است. هر چند این بخش باز هم با هدف ارتقا رفاه و سلامت گردشگران و ایمنی کارکنان به بررسی و آنالیز بیشتر نیازمند است.

همچنین، محل اقامت گردشگران و مسافران با استفاده از تکنولوژي و خدمات نوآورانه همچون ثبت نام و ارائه کلیدها به شیوه قابل حمل‌، ارائه خدمات توسط chatbot با هدف رفع نیازهای مسافران و راه‌اندازی اقامتگاه‌های هوشمندانه بهبود یافته است. توجه داشته باشید، استفاده از تکنولوژی‌ها و خدمات نوآورانه توسط فعالان حوزه صنعت گردشگری و توریسم به بهبود و ارتقای خدمات برای مسافران و گردشگران منجر می‌شود. پس حتما اهمیت زیادی به استفاده از تکنولوژی و بهبود خدمات ارائه شده خود دهید. به این ترتیب، گردشگران و مسافران بدون هیچگونه نگرانی می‌توانند خود را در معرض خطر گسترده آلودگی حفظ کنند و با خیالی راحت به سفر خود ادامه دهند.

البته، نوآوری و خلاقیت در حوزه گردشگری بیش از گذشته مهم و ضروری شده است. به طور مشابه، مسافرخانه‌ها و استراحتگاه‌هایی که فضاهای ملاقات یا گردهمایی ارائه می‌کنند، می‌توانند با تغییر نحوه ارائه خدمات خود به حضار و گردشگران از طریق ارائه خدمات مجازی و ارائه کنفرانس‌های ویدئویی گردهمایی‌هایی جذاب و دوست داشتنی ارائه دهند. به همین علت، توصیه می‌شود هتل‌ها و اقامتگاه‌ها حتما از این شیوه برگزاری گردهمایی برای جذب گردشگر بیشتر استفاده کنند.

عامل چهارم، امنیت و حال خوش

بعضی از انجمن‌های امنیتی پایانه‌های هوایی که پس از حملات روانی شبه نظامیان ۱۱/۹ ایجاد شده بودند، به تازگی تغییراتی ایجاد کرده‌اند تا مردم بتوانند پروازهای خود را با آرامش خاطر بیشتری انجام دهند. بد نیست بدانید، اداره امنیت حمل و نقل وزارت امنیت داخلی ایالات متحده (TSA) اقدام به ایجاد سه تغییر کلیدی همچون موارد زیر کرده است:

  • وسایلی همچون کیف پول، کلید و تلفن همراه را می‌توانید در چیزهای قابل حمل و جداگانه برای عبور از پرتوهای X قرار دهید.
  • مسافران محجبه می‌توانند صورت خود را تا زمانی که ماموران TSA خواستار رفع حجاب شوند،  با حجاب کامل صورت حفظ کنند.
  • و تغییر آخر، قابلیت حمل حداکثر ۱۲ اونس مایع ضدعفونی کننده دست در داخل چمدان‌های قابل حمل است. (قبلا افراد می‌توانستند حدود ۴.۳ اونس مایع را حمل کنند)

عامل پنجم، گردشگری بیش از حد و محافظت از منطقه

مناطقی که دچار مشکل‌هایی در حوزه انجام سفرهای جهانی شده‌اند همچون ونیز، Reykjavik، بارسلونا و غیره ناگهان با کمبود و محدودیت دارایی‌های منطقه‌ای روبرو شده‌اند. در زمان اوج بحران کووید ۱۹ مناطق توریستی، جاذبه های توریستی و گردهمایی‌های اجتماعی ناگهان خلوت شده بودند. در واقع، حضور مسافران و گردشگران علاوه بر گشت و گذار آنها در مناطق مختلف باعث بهبود وضعیت اقتصادی بسیاری از شهرها و کشورها می‌شود. از طرفی دیگر، وجود مسافران و گردشگران بیش از حد هم باعث کاهش دارایی‌ها و موجودی‌های برخی از شهرها و کشورها می‌شود. به همین علت، اغلب مسافران و گردشگران اقدام به محفاظت از گنجینه‌های کشور خود برای نسل آینده و گردشگران آتی می‌کنند. پس حتما این مسئله را در نظر داشته باشید تا بتوانید شرایط گردشگری در شهر و کشور خود را بهتر کنید.

جمع بندی

در حالی که بحران فعلی چیزی شبیه آنچه ما قبلا در صنعت گردشگری تجربه کرده ایم، همچون رکود بزرگ و یا ۱۱سپتامبر، نیست. اما باز هم می‌توان با استفاده از خلاقیت و تکنولوژی‌های جدید به بهبود شرایط صنایع مختلف نظیر صنعت گردشگری کمک کرد. چیزی که واضح است این است که در نهایت این بحران با یافتن راه حلی همچون واکسینه کردن کلیه مردم جهان در مقابل ویروس کووید ۱۹پایان می‌یابد. در هر صورت این شرایط اتمام پیدا می‌کند و صنایع که با این بحران تغییراتی ایجاد کرده‌اند پا برجا می‌مانند. پس حتما از صنایع و بیزینس‌های موفق فعلی ایده گرفته و فکری به حال صنعت گردشگری خود همچون هتلداری، ارائه خدمات گردشگری همچون ارائه تور گردشگری کنید.

منبع

درصورت تمایل به مطالعه بیشتر درباره این موضوع، مقاله خسارت 4 هزار میلیارد دلاری کرونا به صنعت گردشگری؛ سقوط بیش از حد انتظار! را مطالعه کنید.

 

مقالات مرتبط

پاسخ‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *