راهبری شرکتی چیست؟ ویژگی‌های کلیدی و 5 مهارت برتر مورد نیاز برای رشد شرکت

راهبری شرکتی چیست؟

راهبری شرکتی یک شرکت یا سازمان را در میان دریاهای پرتلاطم هدایت می‌کند و آن‌ را به سوی آینده پیش می‌برد. با این‌وجود، راهبری شرکتی تنها به استراتژی‌های مالی و تجاری ( financial and business strategies) معطوف نیست، نظارت بر عمل‌کرد و نیازهای پرسنل، ساخت و پرداخت اظهارات مربوط به ارزش‌های اساسی، یا صدور دستورالعمل‌هایی برای کارکنان سطوح مختلف را نیز دربر دارد.
راهبری شرکتی همچنین برای مدیران، ناظران و کارکنان الهام‌بخش ذهنیت و روحیه‌ی رشد است و اهدافی یک‌پارچه و بی کم‌و‌کاست را به فرهنگ شرکتی تبدیل می‌کند تا نوآوری را تشویق کرده و از رکود و رضایت کاذب اجتناب شود.
با استفاده از برنامه‌های آموزشی راهبری شرکتی که مناسب و ایده‌آل هستند، تیم راهبری به‌طور پیوسته اثبات خواهد کرد که یادگیری و دانش در این حوزه مزیت‌های زیادی دارد. آنان مهارت‌های راهبری را فرامی‌گیرند و با این آموزش‌ها به مدیرانی برجسته و نمونه‌هایی آرمانی بدل می‌شوند که دینامیک‌های شخصی و چارچوب‌های فکری را به‌خوبی درک می‌کنند.
به این ترتیب کسب‌و‌کار(Business) مورد نظر به‌صورت ارگانیک رشد کرده و به‌لحاظ تکنولوژیک و فلسفی سرعت خوبی خواهد داشت.
بیایید باهم به سراغ ساختار راهبری شرکتی برویم. سپس اجازه دهید کشف کنیم که چگونه پنج مهارت راهبری شرکتی که در ادامه می‌خوانید، راهبران شرکت شما را قادر می‌سازد تا نوای فراگیری را سردهند، کارمندان را در تلاش برای ارتقا به سطوح بالاتر تعلیم دهند و موجب رشد فرهنگ شرکت شما شوند.

ساختار و مسئولیت‌های راهبری شرکتی

در جهان شرکت‌های ایالات متحده رایج‌ترین ساختار شامل یک تیم مدیریت و یک هیئت مدیره است. انتخاب هیئت مدیره که شامل تیم رهبری روزانه شرکت و مدیران خارجی  با سهام‌داران است.
اگرچه ممکن است که این افراد مهارت‌های رهبری بارزی داشته باشند، روابط مستقیمی با شرکت ندارند اما درآمد حاصل از معاملات بورسی، مبالغ سالانه و سایر مزایا را دریافت می‌کنند. مدیران خارجی توصیه‌های بی‌طرفانه‌ای را برای کمک به رشد ثروت سهام‌داران به آنان ارائه می‌دهند و ریسک کلاهبرداری از طریق حاکمیت شرکتی کاهش پیدا می‌کند.
در حالی‌که مدیران ارشد یک شرکت این اهداف را با دیگران به اشتراک می‌گذارند، این رهبران برجسته در شرکت یا سازمان، بر استفاده از مهارت مدیریتی خود و روحیه‌ی کارآفرینی تمرکز می‌کنند تا به اعضای تیم، در هر سطحی که هستند انگیزه بدهند و محیط کار را به‌گونه‌ای پرورش دهند که نتایج تجاری درخشانی ارائه شود.
در ادامه به‌طور خلاصه مروری داریم بر راهبران شرکت و مسئولیت‌های آنان:
مدیر اجرائی: مدیر اجرائی اصلی (CEO) مدیر عامل است و مسئولیت کلیه‌ی عملیات‌ شرکت، حفظ روال کاری و هموار کردن عملیات شرکت با این شخص است. مدیرعامل به‌طور مستقیم به هیئت مدیره گزارش می‌دهد و ابتکارات و تصمیمات آن را اجرا می‌کند.
معاون اجرایی: در رده دوم فرماندهی یک سازمان، این شخص به بهبود اوضاع مالی رسیدگی کرده و عملیات شرکت، سنجش بودجه و برنامه‌ریزی استراتژیک را مدیریت می‌کند. او همچنین اغلب جانشین مدیر عامل شرکت است و بر پیشرفت حرفه‌ای مدیران و ناظران سطوح پایین‌تر نظارت دارد.
مدیر ارشد مالی: او یک معاون ارشد است. مدیر ارشد مالی (CFO) بهبود مالی شرکت تجزیه و تحلیل داده‌های مالی شرکت، تهیه پیش‌نویس بودجه‌ها را مدیریت می‌کند و بر هزینه‌ها نظارت دارد. CFO گزارش‌ها خود را به‌طور مستقیم به مدیر عامل شرکت ارائه می‌دهد و اطلاعات خود را با سهام‌داران، هیئت مدیره و سازمان‌های نظارتی درمیان می‌گذارد.
مدیر ارشد عملیاتی: مدیر ارشد عملیاتی (COO) نسبت به CEO تمایل بیشتری به انجام فعالیت‌های عملی و کنشی مانند نظارت بر مسائل مربوط به کارکنان، بازاریابی و تولید و فروش دارد. این فرد فعالیت‌های روزمره‌ی یک کسب‌وکار را مدیریت می‌کند و به‌طور مستقیم به مدیرعامل گزارش می‌دهد.
مدیر کل (GM): مدیر کل سمتی کوچک و مختصر شده نسبت مدیر عامل است و به عملیات روزانه‌ی یک واحد کسب‌وکار یا چندین واحد تجاری رسیدگی می‌کند. آن‌ها سیاست‌های عملیاتی را تعیین می‌کنند، بودجه‌ها را ایجاد و ابقا می‌کنند، کارکنان را مدیریت می‌کنند و اطمینان حاصل می‌کنند که همه در اطراف آن‌ها به اهداف استراتژیک کسب‌وکار کمک می‌کنند.

ویژگی‌های کلیدی راهبری شرکتی

اگرچه صنعت رهبری و سبک‌های آن متفاوت است، مدیران ارشد موفق در شرکت‌های سراسر جهان، ویژگی‌های خاصی از یک راهبر را با دیگران به اشتراک می‌گذارند که انگیزه‌ی کارکنان را تقویت می‌کنند، اعتماد به نفس خود را انتقال می‌دهند و ارتباطات قابل اعتماد و صحیح را در میان اعضای تیم و در همه سطوح تقویت ارتقا می‌بخشند.
نکته این است که فرد این ویژگی‌های راهبری را به صورت خودکار و با فرود آمدن در یک موقعیت خاص به دست نمی‌آورد. ویژگی‌های راهبری نیز ذاتی نیستند. محقق نظریه راهبری، دکتر پیتر شمالی در این باره می‌گوید: «راهبری، روند تاثیرگذاری در یک هدف مشترک است.»
یک نظریه‌ی راهبری در گذشته و اواخر دهه 1800، عبارت «بزرگ مرد» را از طریق ویژگی‌های ذاتی تعریف می‌کرد و همان‌طور که حدس می‌زنید، با این تعریف، زنان از زمین بازی کنار گذاشته شدند.
خوشبختانه، نظریه‌ی راهبری شرکتی، تکامل یافته است تا به اقدامات شخصی فراتر از ویژگی‌های شخصی نگاه شود. همان‌طور که دانشگاه بندیکتین (Benedictine University) در ایلینوی (Illinois) ذکر کرده است: «مهم نیست که رهبر چه کسی باشد، مهم این است که چه می‌کند.»
به عبارت دیگر راهبران ممکن است نفوذ و تاثیرگذاری خود را داشته باشند، اما می‌توانند بیاموزند چگونه آن توانایی را توسعه دهند. مانند بهبود مهارت‌های مدیریتی دیگری از جمله تهیه‌ی پیش‌نویس بودجه یا ارزیابی پرسنل برای پیش‌رفت بیشتر.
در جایی که راهبران به‌جای درنظر گرفتن معاملات، از طریق انگیزه‌‌های افراد با آنان ارتباط برقرار می‌کنند، برخی از راهبران شرکتی به تحولی عمیق نیاز دارند. راهبری شرکتی می‌تواند ویژگی‌های کارکنان شرکت را تعیین کند. کسانی که همدلی، آگاهی و بصیرت دارند.
اگر مدیران شما در مورد مهارت‌هایی که شامل راهبری می‌شود آگاهی و دانش بیشتری داشته باشند، هر سبکی از راهبری شرکتی را که ترجیح ‌دهند، می‌تواند باعث انعطاف بیشتر و پیشرفت شود.

5مهارت برتر راهبری شرکتی چه هستند؟

ما در فعالیت خود با راهبران برجسته متوجه پنج ویژگی اصلی و مهم شده‌ایم که تمام مدیران اجرایی می‌توانند از طریق برنامه‌های آموزشی راهبری شرکتی آن‌ها را به دست آورند و ارتقا دهند.

مهارت تاثیرگذاری

راهبران تاثیرگذار شرکتی با استفاده از عنوان یا موقعیت خود افراد را مورد خطاب قرار نداده و به آنان دستور نمی‌دهند. برای مثال یک رهبر موثر نمی‌گوید «من مدیر عامل هستم، پس باید هرچه من می‌گویم انجام شود.» مدرسه‌ی کسب‌وکار هاروارد( Harvard Business School) ذکر می‌کند درحالی‌که ممکن است برخی از افراد در این مکتب فکری باشند، راهبران مدرن بر فرهنگ شرکت به‌گونه‌ای تاثیر می‌گذارند که کارکنان خود را حول یک ماموریت مشترک دریابند.
جوزف فولر (Joseph Fuller)، که در برنامه‌ی ابتکار عمل مدیریت آینده‌ی مشاغل در مدرسه‌ی کسب‌وکار هاوارد راهبر شرکتی  است، می‌گوید: «آن‌ها «عمل‌کرد عینی(objective function)» سازمان یا آن‌چه که شرکت قصد دارد به دست آورد را طرح می‌کنند و معیار موفقیت و تعریف پیروزی را ارائه می‌دهند.»
مدیر عامل با نفوذ و تاثیرگذاری خود و با ترویج و تشویق روابط محترمانه و پرمعنی راهبری را انجام می‌دهد و نه با ارعاب. مردان و زنان راهبری را می‌پسندند که متعهد و همیشه حاضر باشد، نه کسی که تنها در جلسات و از طریق یادداشت‌ها و ایمیل‌ها حضور دارد. تعهد مدیر این پیام را می‌رساند که محیط کار فضایی است که به افراد اهمیت می‌دهد.
مهارت نفوذ و تاثیرگذاری احساس مشترک مسئولیت‌پذیری را بین اعضای تیم گسترش می‌دهد. علاوه بر این، توانایی تاثیرگذاری بر دیگران باعث می‌شود چشم‌انداز اداره‌کنندگان شرکت با آغوش باز پذیرفته شود و احترام و انگیزه‌ی مثبت در میان کارکنان بیشتر باشد.

استراتژی

درحالی که هرگوشه‌ای از دنیای کسب‌وکار، استراتژی‌هایی مانند برنامه‌هایی برای دستیابی به مشتریان جدید را دارد، یک راهبر شرکتی واقعی، فراتر از آخرین سروصداها به دنبال برنامه‌ها و منابعی است که با استانداردها و ارزش‌های شرکت مطابقت دارد و چشم‌انداز شرکت را مد نظر قرار می‌دهد.
مدیران موفق به طور مداوم بر روی استراتژی مورد نظر خود برای مشکلات و سناریوهای مختلف کار می‌کنند تا بتوانند مشکلات را رفع کنند. این مدیران به‌جای آن‌که وضع موجود را عادی قلمداد کنند، با افرادی که تجربیات مشابه دارند، مشورت می‌کنند. برای مثال کارآفرینان را به چالش می‌کشند تا با آنان هم‌فکری کنند.
از سوی دیگر مدیران ارشد و کارکنان، زمانی که احساس کنند به دنبال یک استراتژی برای موفقیت هستند که توسعه‌ی دانش و توانایی‌های آنان را در پی دارد، انگیزه‌ی بیشتری می‌گیرند. دعوت از دیگران برای حل مشکلات و درگیر کردن آنان با استراتژی، الهام بخش تعهد است و می‌تواند به راهبران آینده‌ی کسب‌وکارها کمک کند.

مهارت‌های ارتباطی

لازمه‌ی راهبری موثر گشوده بودن نسبت به ارتباطات است. هنگامی که کارکنان یک شرکت می‌گویند، مدیری که راهبری کاریزماتیک باشد را تحسین می‌کنند، اغلب به سبک راهبری اشاره دارند و این سبک شامل شفافیت در ارتباطات،‌حتی در مورد مسائل پیچیده است.
مردم کسی را دارای ارزش و اعتبار می‌دانند که ارتباطاتش ساده، شفاف و دارای یکپارچگی باشد. این بدان معنی است که با دقت به هدف بزنند و به‌خصوص زمانی که شرایط دشوار است، پیشرفت‌های حیاتی را با حسن تعبیر نادیده نگیرند.
در جهان شرکت‌های امروزی این رویکرد که بگوید «اگر خوشتان نمی‌آید، راه باز است و جاده دراز» طرفداران زیادی ندارد.
زمانی که مدیران می‌خواهند اعتماد به‌نفس خود را به نمایش بگذارند، راهبر شرکتی با فروتنی سعی در ایجاد تعادل دارد. برای کسانی که در یک شرکت کار می‌کنند، پذیرش مسئولیت و قدردانی وفاداری را به همراه خواهد داشت و به موفقیت‌های شرکت کمک خواهد کرد.
براساس مطالعه‌ی مشترک سازمان تحقیقاتی Conference Board و Development Dimensions International تاثیرگذاری زمانی افزایش پیدا می‌کند که حمایت مدیران از راهبران و کارکنان متقابل باشد.

چشم‌انداز الهام‌بخش

بخشی از نفوذ راهبر شرکتی به داشتن دیدگاهی الهام‌بخش و توانایی انتقال این دیدگاه به دیگران بازمی‌گردد. براساس گفته‌ی Harvard Business School راهبران شرکتی فرصت‌های جدید، تفاوت‌های ظریف و روند مخالفت‌ها و تناقض‌ها را شناسایی می‌کنند.
به‌عبارت دیگر، آنان تصور نمی‌کنند که موفقت تنها از طریق یک کانال مشخص حاصل می‌شود و دیدگاه افراد مختلف را می‌شنوند تا بتوانند تغییر ایجاد کنند و ایده‌ها و استراتژی‌های خود را در صورت نیاز بازتنظیم کنند. همچنین یک راهبر شرکتی موفق بر اساس محاسبات غیرقابل تغییر و با قطعیت تمام کار خود را پیش نمی‌برد. او به شور و شوق دیگران توجه می‌کند و آن را به سمت آینده به پیش می‌راند.
چشم‌انداز الهام‌بخش همچنین ارائه‌ی برنامه‌‌های آموزشی و ایجاد فرصت‌‌های جدید آموزشی برای راهبران بالقوه را نیز شامل می‌شود. توجه به این مسائل تضمینی است برای آن‌که دیگران احساس کنند که مهم و باارزش هستند. افراد چرخ‌دنده‌های یک ماشین مکانیکی نیستند و بخشی از روند توسعه و رشد شرکت هستند.

همکاری و بنای ارتباط

رهبران بزرگ مشارکت را گسترش می‌دهند و روابط جدیدی را ایجاد می‌کنند. همان‌طور که یک فرد نمی‌تواند تک و تنها و مانند جزیره باشد، یک شرکت نیز نمی‌تواند تنها از طریق فعالیت یک فرد پیشرفت کند.
این فرایند ممکن است شامل توسعه‌ی روابط در جامعه باشد، مانند ارتباط با فروشندگان دوره‌گرد یا شرکت در رویدادهای بشردوستانه. همچنین اگر راهبران بتوانند با مدیران شرکت‌های دیگر همکاری و تعامل داشته باشند، فناوری‌های مختلف را به کار خود وارد می‌کنند و به واسطه‌ی این همکاری می‌توانند نوآوری و یا محصول موفقی را عرضه کنند.
درمیان مدیران شرکت‌ها و کارکنان آن، از یک دفتر به دفتر دیگر، مشارکت جمعی و روابط موفق پایه و اساس کسب‌وکار درجه یک و موفقیت است. یک راهبر اهمیت برنامه‌های آموزشی که شامل غلبه بر موانع پیشین برای ارتباطات بهتر و همکاری است را به خوبی درک می‌کند و  شرکت و افراد آن را به سمت یک هدف مشترک پیش می‌برد.

راهبری مشارکتی فرهنگ یادگیری و رشد را بوجود می‌آورد

راهبری موثری که در محیط کاری بر یادگیری و رشد تاکید دارد، بسیار به معلم، والدین و یا خواهر و برادر بزرگ‌تری که محبوب هستند شبیه است. راهبران شرکتی تاثیرگذار فداکاری، تعهد را از خود نشان می‌دهند و تشنه‌ی ایجاد انگیزه  در کارکنان هستند.
برخی از افراد به دلیل اعتماد به‌نفس بیش از اندازه اغلب از این‌که بخواهند دیگران به آنان یاری برسانند رنج می‌برند. با این‌وجود زمانی که راهبر شرکتی نسبت به رشد و آموزش انتظاراتی را مطرح کند، انتظارات کارکنان نسبت به رهبران سازمان نیز افزایش پیدا می‌کند و این امکان را به‌دست می‌آورند که اهداف بی‌درنگ را در گذشته رها کرده و به منفعت پایدار بیاندیشند.

پیشرفت ‌راهبران سازمانی

متخصصان منابع انسانی در تضمین طول عمر شرکت مسئولیتی حیاتی دارند. آنان این کار را با آموزش راهبران آینده انجام می‌دهند. در سطح اداری و در سطوح بالاتر مدیریتی برنامه‌های آموزش راهبری به پیشرفت مدیران آینده کمک می‌کند و برای موفقیت کسب‌وکار در این موقعیت شغلی به شکوفایی آنان یاری می‌رساند.

برنامه‌های آموزشی برای راهبران شرکتی

برنامه‌های آموزشی راهبران شرکتی تمایل به فراتر رفتن از سطح فعلی را افزایش می‌دهد و منجر می‌شود تا شرکت عملکرد بهتری از خود نشان دهد. همین مساله کمک خواهد کرد تا شرکت در حوره‌ی فعالیتی خود به نیرویی پیشرو بدل شود که معادل است با پیروزی برای شرکت.
مدیران شرکتی نمی‌خواهند احساس ایستایی داشته باشند. نیروی کار امروز نسبت به نیروی کار پنج سال پیش و یا حتی سال گذشته متفاوت است و راهبران بزرگ نیاز به امکان مذاکره در این چشم انداز متغیر را درک می‌کنند.
هنگامی که مدیران شرکتی به سوی دانش و رشد هدایت می‌شوند، برای راهبران آینده بذر یادگیری مهارت‌ها و توانمندی‌های را می‌کارند که به آنان اجازه می‌دهد تا با آزادی عمل به سوی هر گونه کسب و کار و چالشی حرکت کنند.

آموزش راهبری شرکتی چیست؟

اگرچه ممکن است برای شرکت‌ها و سازمان‌ها، استراتژی‌های فردی در زمینه‌‌های ابتکاری متفاوت باشد، برنامه‌های آموزشی راهبری شرکتی به‌طور معمول شامل ابزار و منابعی است که راهبر یا موقعیت شغلی را در شرایط حاضر مورد ارزیابی قرار می‌دهد. سپس این برنامه‌ها ایده‌های راهبری نوینی را از طریق عناصر زیر ارائه می‌دهند:

  • کارگاه‌های رسمی، دوره‌ها و سمینارها
  • وظایف توسعه‌ای
  • مربیگری
  • مطالعات موردی
  • شبیه‌سازی و تمرینات
  • برنامه‌های ارتباطی
  • پرورش

برنامه‌های آموزشی راهبری شرکتی یک سرمایه‌گذاری مانند سهام یا اوراق قرضه است، اما ریسک کم‌تری دارد. این برنامه‌ها افرادی با کیفیت مهارتی بالا را برای مسئولیت‌های بیشتر آماده می‌کند و مسیر راهبری را تقویت می‌کند و تعدیل کارکنان را کاهش می‌دهد. تمام این موارد با ارتقای اوضاع کلی شرکت و استفاده از مزیت‌های رقابت صورت می‌گیرد.

چرا آموزش راهبری مهم است؟

برنامه‌های آموزشی راهبری هم برای مدیران اجرایی و هم برای کارکنان بخش اداری مفید بوده، روحیه‌ی کارکنان را بهبود بخشیده و به آنان انگیزه می‌دهد. فردی که برای راهبری تحت آموزش بوده باشد، بیش از پیش به کار خود علاقمند شده و بازدهی بیشتری نیز خواهد داشت.
علاوه بر این آموزش راهبری شرکتی، به‌طور کلی موجب موجب تقویت کسب‌وکار می‌شود. یک مطالعه نشان داده است در شرکت‌هایی که برنامه‌ی آموزشی مدیریتی و اجرایی را برقرار کرده‌اند، به میزان 2.3 برابر بیش از دیگر شرکت‌ها در معیارهای مالی بهتر بودند.
سازمان‌هایی که زمان و منابع خود را صرف توسعه مهارت‌های راهبری کارکنان می‌کنند، زمانی از مزایای آن بهره خواهند برد که در مواجهه با مشکلات بازار یا مشکلات شخصی، همگی با چابکی و انعطاف‌پذیری عکس‌العمل نشان می‌دهند. دانش راهبری راهبران کسب‌وکار را یاری خواهد داد تا استراتژی‌های شرکت را به‌طور موثرتر و کارآمدتر اجرا کنند.

تاثیر مثبت آموزش راهبری شرکتی

آموزش راهبری شرکتی راهبران شرکت را ترغیب می‌کند تا برای رشد کارکنان منابعی را نیز تخصیص دهند. همچنین کارکنان در این صورت تنها برای پول و دریافت دستمزد کار نخواهند کرد، بلکه برای ارائه‌ی بازخوردهای صادقانه، انگیزه پیدا کرده و ارزش آنان به رسمیت شناخته خواهد شد.
با وجود تمام این مزایای نامشهود و غیرقابل اندازه‌گیری، برنامه‌های آموزشی راهبری شرکتی نتایج تجاری قابل اندازه‌گیری نیز دارند. یک مطالعه مشترک توسط Conference Board و Development Dimensions International (DDI) از 13124 رهبر و 1528 مدیر منابع انسانی جهانی (72٪ مرد و 28٪ زن) از 2031 سازمان در سراسر جهان انجام شده است.
این گزارش از برنامه‎‌های راهبری که مدیران اجرایی، مدیران و کارمندان را هدف قرار می‌دهد، مزایای زیر را نشان می‌دهد:
افزایش بهره‌وری: شرکت‌هایی که آموزش راهبری را ارائه می‌کردند، 36 درصد بهره‌وری بیشتر و به‌ویژه، افزایش 48 درصدی در محصول و کیفیت کار را مشاهده کردند. در واقع، 90 درصد پروژه‌ها بازبینی و بررسی مجدد کمتری را نیاز داشتند.
افزایش مشارکت کارکنان: با کمک آموزش راهبری، 56 درصد از راهبران کسب‌وکار که اطلاعات مورد نیازی برای موفقیت را به دست می‌آورند، در مقایسه با 44 درصد از مدیرانی که فاقد چنین اطلاعاتی هستند، مشارکت بیشتری در امور را از خود نشان می‌دهند.
افزایش رضایت مشتری: در میان شرکت‌های مورد مطالعه، آموزش راهبری منجر به بهبود 71 درصدی رضایت مشتری شد.
بهبود فرهنگ شرکتی:در سازمان‌هایی که عملکرد مالی آنان در رده‌ی 20درصد برتر قرار دارد، زنان تا حدود 37درصد در پست‌های راهبری شرکت دارند و این درحالی است که در شرکت‌هایی که در 20 درصد پایین‌تر قرار دارند، زنان تنها حدود 19درصد از این پست‌ها را به خود اختصاص داده‌اند.

افزایش چابکی شرکتی: شرکت‌هایی با برنامه‌های آموزشی راهبری، می‌توانند 26 درصد از موقعیت‌های حیاتی را بلافاصله پر کنند. علاوه بر این، زمانی که رهبران 40 درصد از زمان خود را صرف تعامل با کارکنان می‌کنند، در تقویت نوآوری کارکنان، برقراری ارتباط، مربیگری و انگیزه دادن به دیگران و شناسایی راهبران آینده مؤثرتر واقع می‌شوند.

نظرات نهایی در مورد راهبری شرکتی

در هر شرکت یا محیط‌های تجاری، افراد ممکن است دیدگاه‌های متنوعی از آنچه راهبری شرکتی مؤثر را تعریف می‌کند، داشته باشند. با این حال، مطالعات نشان می‌دهد که راهبری ضعیف به‌طور معمول منجر به محیطی ترسناک، ارتباطات ضعیف، تعامل اندک با اعضای تیم و ناتوانی در راهبری است.
راهبری شرکتی در خلاء رشد نمی‌کند و مهارت‌های مدیریت اجرایی یک شبه تکامل نمی‌یابند. حتی اگر راهبری شرکتی مرکز مشخصی در محل شرکت نداشته باشد، متخصصان منابع انسانی نقش مهمی در آموزش راهبری شرکتی ایفا می‌کنند.
چندین دهه پیش، متخصصان منابع انسانی خود را تنها مدیران یک شرکت یا سازمان می‌دانستند. اما با گذشت زمان، آن‌ها خود به شرکای تجاری تبدیل شده‌اند، مانند 60درصد از موارد مطالعه شده توسط Conference Board و DDI.
متخصصان منابع انسانی با وجود آن‌که خود را پیش‌بینی کننده می‌دانند اما در مشاوره‌ی فعالانه مدیریت شرکت در مورد استراتژی‌های موفقیت، تشخیص شکاف‌های درونی، و کاهش این شکاف‌ها با شناسایی رهبران آینده موثرتر خواهند بود.
متخصصان HR (منابع انسانی) به مهارت‌ها و منابعی دسترسی دارند که سایر مدیران اغلب در عملیات روزانه‌ی کسب‌وکار از آن غافل بوده یا آن‌ها را در نظر نمی‌‎گیرند. متخصصان HR می‌توانند از طریق همکاری با کارکنان اجرایی، مهارت‌های راهبری شرکتی را که افراد به‌طور بالفعل در موقعیت‌های قدرت دارند، تقویت کنند.
علاوه بر این آنان می‌توانند مدیران آینده را شناسایی کرده و راهبری را بنیاد کنند و یک کسب و کار انعطاف‌پذیرتر، رقابتی‌تر بسازند و آن را به نیرویی پیشرو در بازار جهانی تبدیل کنند.

منبع

مقالات مرتبط

پاسخ‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *